Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Woblery i gumy Janusza Widła

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3081 odpowiedzi w tym temacie

#261 OFFLINE   Janusz Wideł

Janusz Wideł

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 1462 postów
  • LokalizacjaNowy Sącz
  • Imię:Janusz
  • Nazwisko:Wideł

Napisano 27 grudzień 2013 - 11:16

Dzięki Arku.Bardzo mi sie podobają Twoje życzenia.Jednym słowem można je określić-akuratne !

#262 OFFLINE   kusien

kusien

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 29 postów
  • LokalizacjaKonin
  • Imię:Krzysiek
  • Nazwisko:Szymczak

Napisano 02 styczeń 2014 - 00:00

Witam. Muszę się przyznać że dopiero dzięki jerkbait.pl miałem okazję zobaczyć wobki legędy :) Panie Januszu bardzo zaciekawiły mnie Pańskie przynęty w związku z czym posyłam prywatną wiadomość... :)
  • Janusz Wideł lubi to

#263 OFFLINE   Janusz Wideł

Janusz Wideł

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 1462 postów
  • LokalizacjaNowy Sącz

Napisano 07 styczeń 2014 - 18:18

Wobki legędy  ? Coś w tym jest.W czasach kiedy zaczynałem  woblery były znane szerszej rzeszy wędkarzy na północy Henia Gębskiego na południu moje.Oczywiście byli i inni zaczynający w tamtych czasach ale w większości były to woblery nierozpoznawalne ,nie trzymające jednego typu czy charakterystycznego dla twórcy wykończenia.Fajnie usłyszeć że coś co się robi zapisało się już w legędach :) .

#264 OFFLINE   Stary i wasaty

Stary i wasaty

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 4 postów
  • Lokalizacjapl
  • Imię:Robert

Napisano 09 styczeń 2014 - 22:33

Mój pierwszy raz. Czuje sie troche niesmiało, i pewnie powinienem byc w innym miejscu ( PSTRAGI 2014) , ale nie mam tak ladnych zdjec, wiec jestem tutaj, ku pochwale... .Jak zwykle sezon zaczynam na pstragach, 01.01    4 szt od 32cm do 39cm.    05.01    5 szt do 42 cm. Moja Kwisa nigdy nie zawodzi. prawie

:)

Nigdy nie zawodza woblery. Nie wobrazam sobie wyjazdu na Kwise czy Bobr bez Januszowych, pchelek bandziorkow...

Ku puchwale

• joker lubi to

#265 OFFLINE   Rafalus

Rafalus

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 70 postów
  • LokalizacjaB-a
  • Imię:Rafał

Napisano 10 styczeń 2014 - 14:25

Ja niedawno otrzymałem zacny komplecik od pana Janusza. Czekam na rozpoczęcie sezonu z wielką wiarą, że ryby w okolicznych "studniach" się ujawnią.

#266 OFFLINE   Janusz Wideł

Janusz Wideł

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 1462 postów
  • LokalizacjaNowy Sącz

Napisano 10 styczeń 2014 - 18:51

Robert ten 42 cm.wart jest pochwalenia a i fotka niezła.Wszystkie rybki złowiłeś na odchudzonego ''Bańdziorka '' 6,5 cm. uznawanego od lat na Bobrze i Kwisie za przynętę bardzo skuteczną i selektywną .W poniedziałek znajomy złowił na Bobrze 52 i 55 cm.na tą samą przynete .Drugą bardzo skuteczną przynętą na te rzeki jest ''Szadzik " 5,5 cm.W tym tygodniu dwie osoby meldowały mi sporo rybek 38-45 cm.na ''Szadzika''.Ja muszę poczekać na otwarcie sezonu do 01.02.Oby tylko nie dowaliło -20 C. :(

#267 OFFLINE   Rodu

Rodu

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1911 postów
  • Imię:Robert

Napisano 10 styczeń 2014 - 19:17

Prognozy dla nas nie są zachwycające ./ tych co mogą od 01.02 /

Także czekam na próbę sił woblerów pana Janusza.

#268 OFFLINE   Janusz Wideł

Janusz Wideł

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 1462 postów
  • LokalizacjaNowy Sącz

Napisano 16 styczeń 2014 - 21:13

Mam mieszane uczucia co myśleć o kolegach łowiących piękne pstrągi -naprawdę piękne ! Niestety nikt nie chce się pochwalić łowionymi rybami żeby czasem ktoś na ich ''Tajnej ''wodzie się nie zjawił i nie zeżarł ryb.Co jedynie mogę się pochwalić że w tym roku wyjechało już '' troszkę''rybek na brzeg takich 50 + na ''Szadzika''5,5 cm. oraz na ''Starego Pstrągowego''5 cm.Dostaję MMS -y z takimi rybami że można się obślinić ale za puszczenie farby gdzie były złowione pewnie stracił bym skalp :( .Gratulacje dla kolegów z forum. :) .Zazdroszczę .Ja dopiero mogę ruszyć na pstrążki za dwa tygodnie. :wacko: .

• joker, krystiano1981r i woblery z Bielska lubią to

#269 OFFLINE   PocoLoco

PocoLoco

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1306 postów
  • LokalizacjaM
  • Imię:M
  • Nazwisko:K

Napisano 19 styczeń 2014 - 11:32

Pozdrawiam P.Januszu w moim pudelku zawsze jest pare sztuk p.wyrobow dlatego ze te przynęty sa stworzone na Popradzko Dunajeckie wody

#270 OFFLINE   Janusz Wideł

Janusz Wideł

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 1462 postów
  • LokalizacjaNowy Sącz

Napisano 19 styczeń 2014 - 14:56

Pozdrawiam marius13 .Moje wobki działają super na każdej wodzie :D .Faktycznie stworzone są na bardzo wymagającą wodę pod względem łowności, wyważenia i trwałości .

#271 OFFLINE   maciek17_mi

maciek17_mi

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 286 postów

Napisano 19 styczeń 2014 - 21:29

Witam.Chciałem się podzielić doświadczeniami z woblerkami Janusza a szczególnie z modelem chiciorek 5,5cm na bolenia.Bolenie staram się łowić na małej rzece gdzie woda jest czyściutka oraz rzeczka szeroka na maks 30 m średnio 15-25m szer.Do tej pory zdarzało mi się łowić sporadycznie bolenie ale dopiero wobler Janusza jak również parę wskazówek od producenta otworzyły mi oczy i od tamtej pory regularnie łowie bolenie na ten model.Expres w ogóle nie interesuje boleni na wodzie na której łowie. Tak jak pisał Janusz sprawdza się powolne lub średnie tempo prowadzenia.Pomimo dość wyraźnej pracy bolki je doceniają. Dla mnie jest to wybitny wobler.Dzięki Janusz i Pozdrawiam Maciek

Parę fotek z nad wody

pjhz.jpg

1kfq.jpg

dsc00306zc.jpg

p5021320.jpg

• Maciek Rożniata lubi to

#272 OFFLINE   Janusz Wideł

Janusz Wideł

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 1462 postów
  • LokalizacjaNowy Sącz

Napisano 19 styczeń 2014 - 22:16

Dzięki Maciek za uznanie.w małej rzece trudno spodziewać się bolków70+ a te które pływają zazwyczaj są mniejsze i cwańsze od tych 80+ w dużej rzece.Przechytrzenie nawet sześdzieśiątki w małym ciurku to ogromne wyzwanie .Miałem kiedyś okazję coś takiego przerabiać i przyznam po kilku dniach dałem se siana.Odpuściłem.W tamtych czasach coś co teraz nazywam ''Chiciorkiem'' dopiero dojrzewało w mojej wyobrażni."Chiciorek" to model stworzony na wybitnie tresowane bolenie z małych rzeczek oraz na wielkie kabany z dużych rzek beszczelnie bijące pod nogami a totalnie olewające tzw.przynęty boleniowe.Wiadomo że duży bolek jest cwany i nie opłaca mu się ganiać za jakimś expresem.U mnie na Dunajcu w ogóle nie reagują na szybko prowadzoną przynętę z tąd po latach testowania na zwierzętach powstał ''Chiciorek"" potrafiący dać radę nawet Twoim bolkom z ciurka .Nie rozwalają rozmiarami ale wiem że są to najtrudniejsze bolki do złowienia.Szacun Maciek.

• Maciek Rożniata lubi to

#273 OFFLINE   maciek17_mi

maciek17_mi

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 286 postów

Napisano 19 styczeń 2014 - 22:32

Dzięki.U mnie na rzece zdarza się że ktos złowi bolenia ale jest to przyłow.Za nim zacząłem mieć dość przyzwoite wyniki w połowie bolenia przerzuciłem dość sporo wabików na bolenie ale wobler sam nie łowi i dzieki Janusz przedwwszystkim za cenne rady jak wykorzystać Chiciorka:) W tym sezonie przyjdzie czas na jeziorowe bolki:)

#274 OFFLINE   Apioo

Apioo

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1229 postów
  • LokalizacjaRzeszów

Napisano 19 styczeń 2014 - 22:39

A jak ten Cichorek wygląda?

#275 OFFLINE   Janusz Wideł

Janusz Wideł

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 1462 postów
  • LokalizacjaNowy Sącz

Napisano 19 styczeń 2014 - 22:41

Zobacz na pierwszą stronę w moim temacie :) .

#276 OFFLINE   Apioo

Apioo

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1229 postów
  • LokalizacjaRzeszów

Napisano 19 styczeń 2014 - 22:45

post-54111-0-52541800-1367924148.jpg

Jest i Cichorek ;)

• Tomala lubi to

#277 OFFLINE   Janusz Wideł

Janusz Wideł

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 1462 postów
  • LokalizacjaNowy Sącz

Napisano 19 styczeń 2014 - 22:55

Bardzo toto niepozorne na zdjęciu.W pewnych sytuacjach toto potrafi okropnie namieszać :) .

#278 OFFLINE   mag

mag

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 169 postów

Napisano 19 styczeń 2014 - 23:00

W jakich sytuacjach zastosować pływaka,a kiedy wersję tonącą/? 

Użytkownik mag edytował ten post 19 styczeń 2014 - 23:01

#279 OFFLINE   Apioo

Apioo

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1229 postów
  • LokalizacjaRzeszów

Napisano 19 styczeń 2014 - 23:01

Bardzo toto niepozorne na zdjęciu.W pewnych sytuacjach toto potrafi okropnie namieszać :) .

Mi się podoba, ile waży ten wobek?

#280 OFFLINE   mag

mag

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 169 postów

Napisano 19 styczeń 2014 - 23:15

Witam.Chciałem się podzielić doświadczeniami z woblerkami Janusza a szczególnie z modelem chiciorek 5,5cm na bolenia.Bolenie staram się łowić na małej rzece gdzie woda jest czyściutka oraz rzeczka szeroka na maks 30 m średnio 15-25m szer.Do tej pory zdarzało mi się łowić sporadycznie bolenie ale dopiero wobler Janusza jak również parę wskazówek od producenta otworzyły mi oczy i od tamtej pory regularnie łowie bolenie na ten model.Expres w ogóle nie interesuje boleni na wodzie na której łowie. Tak jak pisał Janusz sprawdza się powolne lub średnie tempo prowadzenia.Pomimo dość wyraźnej pracy bolki je doceniają. Dla mnie jest to wybitny wobler.Dzięki Janusz i Pozdrawiam Maciek

Parę fotek z nad wody

pjhz.jpg

1kfq.jpg

dsc00306zc.jpg

p5021320.jpg

Stosujesz pływaka,czy wersję tonącą ?...a może naprzemiennie? :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych