Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Woblery i gumy Janusza Widła

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3081 odpowiedzi w tym temacie

#501 OFFLINE   Janusz Wideł

Janusz Wideł

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 1462 postów
  • LokalizacjaNowy Sącz
  • Imię:Janusz
  • Nazwisko:Wideł

Napisano 03 lipiec 2014 - 21:36

Jak dobrze opisany do 18 gr.To spoko.Sam łowę nimi kijaszkiem Tem Dragon do 18 gr. i daje radę zarówno z ręki jak i z trollingu.

#502 OFFLINE   PocoLoco

PocoLoco

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1306 postów
  • LokalizacjaM
  • Imię:M
  • Nazwisko:K

Napisano 03 lipiec 2014 - 21:41

Spoko .....

#503 OFFLINE   Rheinangler

Rheinangler

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 5375 postów
  • LokalizacjaDusseldorf
  • Imię:Arek
  • Nazwisko:Wałęga

Napisano 03 lipiec 2014 - 21:47

Super :D Już wiem co bedę strugał w zimie. :) Odkąd napisałeś o zminiaturyzowanych nocnych sandaczówkach kilka osób zamówiło tego wobka.U nas tak samo działa zarąbiście jak u Ciebie na Renie.Tylko u nas wiekszość cicho, sza żeby się czasem kolega nie dowiedział na co połowiłem bo jak sie dowie to może żłowić wiecej odemnie. :( Ot taka nasza mentalność.

Tak Janusz,- to Cię w zimie nie minie  :lol:  :lol:  :lol:  :lol: Ja się nie zaliczam do tajemniczych don Pedrów, poza tym jak wiesz sprzęt nie łowi ;)

Wydaje mi się, że wąsko i drobno pracująca Reńska 6-tka i sandaczowa 6-tka uzupełniają się tak wyśmienicie, że muszą obok siebie być w letnim pudle a jak dołączy do nich 7 cm zaczarowany ołówek to resztę poza wobkami Tomy-ego mogę śmiało zapomnieć w domu :lol:  :lol:  :lol:  :lol:

• Janusz Wideł lubi to

#504 OFFLINE   PocoLoco

PocoLoco

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1306 postów
  • LokalizacjaM

Napisano 04 lipiec 2014 - 10:54

Dzisiaj testowałem na Klimkowce "zaczarowane olowki" super praca ,,,,kupiłem na giełdzie stare" nocne sandacze" z korzenia plywajaca wersje jak dojda testow ciag dalszy :P  choć dzisiaj rybki nie chciały wspolpracowac :(na zawodnicza 5, pare okonkow 20+....... 

Użytkownik marius13 edytował ten post 05 lipiec 2014 - 16:57

#505 OFFLINE   Tomekoo

Tomekoo

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 27 postów
  • LokalizacjaWronki
  • Imię:Tomek
  • Nazwisko:Maciołek

Napisano 06 lipiec 2014 - 12:04

Ja wczoraj miałem jednego zeda a dzień wcześniej łopata 66 cm na wobek i sporo kontaktów z przynetą + jedna spina zeda ....

#506 OFFLINE   PocoLoco

PocoLoco

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1306 postów
  • LokalizacjaM

Napisano 07 lipiec 2014 - 15:29

Dzisiaj rano szybkie klenie na igielke, można by było "wydoic" z dolka do ostatniego ,braly wyjątkowo lapczywie, musialem zdjąć kotwice i zalozyc muchowe haki..... rybki wracaly do wody cale i zdrowe.

#507 OFFLINE   Janusz Wideł

Janusz Wideł

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 1462 postów
  • LokalizacjaNowy Sącz

Napisano 08 lipiec 2014 - 19:20

Pracowały z chakami ? "Igiełki"są bardzo wrażliwe już na za gróbe kotwice.Nigdy nie robiłem takich eksperymentów.Zgniatam zadziory w kotwicach a  odpinanie idzie bardzo szybko i sprawnie.

#508 OFFLINE   bartolomeo

bartolomeo

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 219 postów
  • LokalizacjaNienadowa
  • Imię:Bartek

Napisano 08 lipiec 2014 - 20:46

A tego nie zauważyłem, że są bardzo wrażliwe. Miałem chyba na początku VMC, które Januszu od Ciebie były założone, ale klenie mi je w nurcie rozginały, więc zmieniłem na Ownery st-36, które są znacznie cięższe i różnicy większej nie zauważyłem. Dalej łowią. Musze spróbować założyć jakieś lżejsze ownerki i zobaczymy, może jeszcze łowniejsze będą :D

#509 OFFLINE   PocoLoco

PocoLoco

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1306 postów
  • LokalizacjaM

Napisano 08 lipiec 2014 - 22:18

Muchowe a raczej nimfowe haki sa ok. Do igiełek urzywam zwykłych kotwiczek owner 14 i jest ok.

#510 OFFLINE   Janusz Wideł

Janusz Wideł

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 1462 postów
  • LokalizacjaNowy Sącz

Napisano 10 lipiec 2014 - 21:28

Na grubych  Ownerach wiekszość moich woblerów traci łowność.Przykład z tego roku.Spotykam dobrego kolegę nad Dunajcem.Ja zaliczyłem kilkanaście pstrągów on jakieś kruciaki.Zdejmuje mu z agrafki woblera na którego w ciągu trzech dni wyjąłem kupę pstrągów.Spotykam go za dwa dni pytam co połowił a on mówi że nie miał na niego ani brania.Wyjmuje go z pudełka a na nim za miast VMC , Ownery.Chodzi ale totalnie zgaszony ,zamiast akcji ogonowej ma jakiś dziwny dygot.Zmieniam na VMC ,pracuje pięknie i po kilku minutach mam pierwszą rybę.Łowileś na VMC ?Nie - od razu zamieniłem bo wydawały mi się jakies liche.Zakładając Ownery z killera zrobił nic nie warty wypełniacz pudełka."Płytka piąteczka" straciła całkowicie łowność .Praktycznie wszystkie moje woblery do 8 cm.po założeniu Ownerów tracą łowność.Małe woblery nawet w wersji pływającej robię ciężkie.Nie znoszę lekkich delikutaśnych woblerków.Przy dużej masie małego woblera ciężki Owner sprawia że wobler pracuje jak z liściem na kotwicy.Według mnie ideałem do małych  woblerów są VMC i Mustad .Lekkie ,o wiele chwytniejsze od Ownerów,pięknie trzymają rybę nawet na zgniecionych zadziorach.Stosując żyłkę oraz  kij o odpowiedniej gramaturze w stosunku do gramatury stosowanych woblerów nie ma szans by nawet spora ryba  przy umiejętnym holu  była wstanie je rozgiąć .

#511 OFFLINE   Mariano Mariano

Mariano Mariano

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1945 postów
  • LokalizacjaNiemcy/Warszawa
  • Imię:Mariusz

Napisano 10 lipiec 2014 - 22:05

Już przymirzałem się do przezbrojenia wobków w Ownery,ale skoro tracą na pracy to poszukam czegoś innego.Może Gamaki.Są też mocne,ale trochę "delikatniejsze" .Niestety,ale te VMC u mnie wysiadają :(

#512 OFFLINE   Janusz Wideł

Janusz Wideł

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 1462 postów
  • LokalizacjaNowy Sącz

Napisano 10 lipiec 2014 - 22:20

Jak łowisz na plecionkę to napewno nie dadzą rady.Na dobrym kijaszku z żyłką nigdy mnie nie zawiodły.Gamakatsu to połowiczne  rozwiązanie.Ciut lżejsze od Ownerow ale napewno przewyższające je chwytnością.

#513 ONLINE   guciolucky

guciolucky

NO release NO glory

• Twórcy
  • PipPipPipPip
  • 5224 postów
  • LokalizacjaOlsztyn

Napisano 10 lipiec 2014 - 22:36

Ja polecam najnowsze Mustad-y Ultra point obecnie pozostawiają wszystkie inne w tyle pod każdym względem a ich krótki trzonek nie studzi pracy woblerów no i nie ma mowy o rozgięciu bo konstrukcja podczas obciążenia zaciska się a nie rozgina.

#514 OFFLINE   Janusz Wideł

Janusz Wideł

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 1462 postów
  • LokalizacjaNowy Sącz

Napisano 10 lipiec 2014 - 22:51

Jak słyszę  Mustad to klasa sama w sobie :)  .Jak będę mial okazję to przetestuje te Ultra point.

#515 OFFLINE   Apioo

Apioo

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1229 postów
  • LokalizacjaRzeszów

Napisano 10 lipiec 2014 - 22:59

Zbroiłem Pana wobki w rozmiarach 4-5,5cm w Ownery St21 które moim zdaniem nie są ciężki i nie zauważałem różnicy w pracy między uzbrojonymi w VMC. :)

#516 ONLINE   guciolucky

guciolucky

NO release NO glory

• Twórcy
  • PipPipPipPip
  • 5224 postów
  • LokalizacjaOlsztyn

Napisano 10 lipiec 2014 - 23:05

Januszu polecam i gwarantuję, że nie miałeś lepszych

#517 OFFLINE   Mariano Mariano

Mariano Mariano

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1945 postów
  • LokalizacjaNiemcy/Warszawa

Napisano 11 lipiec 2014 - 06:18

Jak łowisz na plecionkę to napewno nie dadzą rady.Na dobrym kijaszku z żyłką nigdy mnie nie zawiodły.Gamakatsu to połowiczne  rozwiązanie.Ciut lżejsze od Ownerow ale napewno przewyższające je chwytnością.

Te z ostatniego zamowienia lataja na mono, wieksze na pletce.
Wezmę pod uwagę te o których Kuba napisal.

#518 OFFLINE   Pasta

Pasta

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 976 postów
  • LokalizacjaGliwice
  • Nazwisko:P

Napisano 11 lipiec 2014 - 09:22

Zbroiłem w Ownery ST-36 wszystkie poza igiełką (tam 12 Mustad) i łowią... hmmm może by zmienić na VMC i łowić więcej:)?

#519 OFFLINE   pmiszk1

pmiszk1

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 876 postów
  • LokalizacjaPoznań
  • Imię:Paweł

Napisano 11 lipiec 2014 - 09:27

A gdzie można nabyć woblerki Pana Janusza? jakis sprawdzony sklep internetowy?

#520 OFFLINE   Karol Krause

Karol Krause

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 4148 postów
  • LokalizacjaBIAŁOŁĘKA-GŁOGÓW
  • Imię:Karol
  • Nazwisko:Krause

Napisano 11 lipiec 2014 - 09:35

Paweł a po co sklep, pisz bezpośrednio do p.Janusza  ;)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych