No ja wpakowałem większości woblerów, które mam ownery st-36, bo VMC nie dawały rady. Dalej łowią. Ale zrobie test na jakiejś rynnie czy przy lżejszych będzie więcej brań.
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 11 lipiec 2014 - 11:32
No ja wpakowałem większości woblerów, które mam ownery st-36, bo VMC nie dawały rady. Dalej łowią. Ale zrobie test na jakiejś rynnie czy przy lżejszych będzie więcej brań.
Napisano 11 lipiec 2014 - 11:43
ładne klenisko
Napisano 11 lipiec 2014 - 13:03
Napisano 11 lipiec 2014 - 13:05
Napisano 11 lipiec 2014 - 15:42
Nie ma się co licytować panowie która kotwica lepsza do Widłów.
Prawdą jest to ze w zależności od ich ciężaru woblery te,- co jest ich ewidentną zaletą (wg mnie) zmieniają nieco swoją pracę,- szczególnie te najmniejsze.
I tak jak Janusz już pisał w słabych i średnich nurtach standardowe VMC sprawdzają się znakomicie i woblery pracują bardzo żywo ale do tego trzeba mieć odpowiednio dopracowany zestaw, w silniejszych uciągach cięższe kotwice nie pogarszają ich pracy tylko nieco ją gaszą albo lepiej powiedzieć zmieniają co jest często zaletą.
Jak kiedyś wysłałem do skopiowania wobek sandaczowy uzbrojony po swojemu to Janusz złapał się za głowę i pytał jak tym możesz łowić. A no mogę i to skutecznie
Napisano 11 lipiec 2014 - 15:54
Jak dobrze opisany do 18 gr.To spoko.Sam łowę nimi kijaszkiem Tem Dragon do 18 gr. i daje radę zarówno z ręki jak i z trollingu.
Pewnie, że można... kijem do 18 gr i Bandziorkiem, ale z mocnymi ownerami 6... tylko trzba biegać po brzegu...
Napisano 11 lipiec 2014 - 16:26
Gratulacje Adam.W pełnym słońcu,po tych trawskach .Na takim zestawie to nie wiadomo kto kogo ciągał .Zawsze mówię "Bańdziorek"dobry na wszystko .
Napisano 11 lipiec 2014 - 16:37
Janusz,
wiadomo... raz ja jego, raz on mnie, raz ja jego, raz... i tak nie wiem ile razy śmy tańcowali... ale jak muzyka przestała grać on był bardziej zmęczony...
Napisano 11 lipiec 2014 - 16:42
pomijam, że jednego Bandziorka mi inny wąsaty (chyba) zabrał... .
Sprawdza się i w Warcie...
Napisano 11 lipiec 2014 - 19:25
Napisano 12 lipiec 2014 - 14:47
pomijam, że jednego Bandziorka mi inny wąsaty (chyba) zabrał... .
Sprawdza się i w Warcie...
Wąsate sobie go wręcz wielbią , jak było tarło krąpi trzy pod rząd zapiąłem na niego , nie giganty ale zabawa była , ledwo jednego wypuściłem już walił następny wściekły ;-)
Napisano 12 lipiec 2014 - 15:38
Bandziorek odchudzony to podstawa na głębsze bolki
Napisano 12 lipiec 2014 - 19:11
w Maju zawodnicza 5 rzadzila teraz bandziorek pewnie jesienią zaczarowany olowek 9 cm? Dzisiaj 8h trolowania po "bagnie" na Roznowie bez kontaktu woda "zupa grochowka" 3 tygodnie będzie się czyscic.
Użytkownik marius13 edytował ten post 13 lipiec 2014 - 16:17
Napisano 13 lipiec 2014 - 17:53
Wczoraj u mnie Chiciorek robił robotę. Skusił jednego szczupłego i trzy bolki. Rybki wielkością nie powalały, ale zostawiłem im kartkę, że jestem cierpliwy, upierdliwy i nie popuszczę .
Napisano 15 lipiec 2014 - 07:55
Witam klubowiczoe Widla jak mija wolny czas i wakacyjne lowy?
Użytkownik marius13 edytował ten post 15 lipiec 2014 - 07:56
Napisano 16 lipiec 2014 - 18:33
Lepiej nie pytaj. Dunajec i Poprad żur,tak samo Rożnów i Czorsztyn.Masakryczny rok ,ot taki mamy klimat .....ujnia z grzybnią.Mam nadzieje że sierpień będzie bez burz.Bardzo liczę na popradzkie brzany .Delikutaśny sprzęt a rybki lokomotywy.Niesamowita adrenalina.Lata pamieta się udane chole już takich 70 plus.Według mnie największa atrakcja Popradu.
Napisano 16 lipiec 2014 - 18:50
Parsęta czysta i piękna .. idealna na łowyWitam klubowiczoe Widla jak mija wolny czas i wakacyjne lowy?
Napisano 16 lipiec 2014 - 18:54
Co łowisz na Parsęcie na Widełki ?
Napisano 16 lipiec 2014 - 18:54
Tak, brzany pozostawiają wiele wspomnień. Tak trochę obok woblerowego tematu - ja swoją ostatnią brzanę złapałem bardzo, bardzo dawno temu na gruntówkę do której przystosowałem kij muchowy z klejonki tonkinowej. Do dzisiaj pamiętam, emocje związane ze zmaganiami, nie wspominając o tym, że z kija zrobiło się koło . Tęsknię za tamtymi czasami .
Napisano 16 lipiec 2014 - 18:59
Janusz nastepna burza wlasnie szaleje będziemy uziemieni do Wrzesnia jak tak dalej bedzie
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych