Pewnie Arku Twoje szkice to już w zeszłym roku zjadły mole tak jak większość moich materiałów na muchy
Woblery i gumy Janusza Widła
#921 OFFLINE
Napisano 15 grudzień 2014 - 19:23
#922 OFFLINE
Napisano 15 grudzień 2014 - 20:59
Bo materiały muchowe trzeba wietrzyć a , najlepiej w zamrażarce trzymać pióra i po problemie hehe
#923 OFFLINE
Napisano 15 grudzień 2014 - 21:46
Z rok nic nie kręciłem.Mętna woda, zero lipienia grubsze pstrągi na woblera niż na muchę .Kilka tysięcy much w pudełkach.Nie musiałem nic dorabiać.W tym roku marzeć i kwiecień miałem pod domem piękne pstrągi .Zakaz połowu na spining do 01.05 więc chodziłem tylko z muchą.Kilerkiem okazał się strimerek zrobiony z zielonego dzięcioła.Znalazłem takiego przy ulicy kilkanaście lat temu.Pomimo że naszpiokowany formaliną wraz z kaczkami ,barzantami ,zającmi ,kunami itd. został pożarty przez mole.Otwieram pudło z materiałami żeby zrobić sobie strimerka -dzięciołka a tu zamiast unikatowych materiałów stado moli.Okropna szkoda .Coś co zbierałem przez lata wylądowało w piecu. NIE LUBIĘ MOLI !!!
#924 OFFLINE
Napisano 15 grudzień 2014 - 21:50
Jutro ide przegladnac swoje piora
#925 OFFLINE
Napisano 17 grudzień 2014 - 19:00
#926 OFFLINE
Napisano 17 grudzień 2014 - 19:09
Robił, robił, sam miałem kilkanaście i były najlepsze z istniejących na rynku pod warunkiem, że na opasce rwała albo przynajmniej mocno płynęła woda, na letnich płytkich i z marniutkim uciągiem ....no są lepsze na rynku niż Jaśkowe
Naturalnie mogłem coś przeoczyć przez te lata, pewnie Janusz się sam wypowie...
Widły to po prostu konkretne woblery na zdecydowaną wodę czyli o zdecydowanej orientacji,- mam nadzieje, że żadnej mniejszości nie uraziłem ,- a może już nie mniejszości
#927 OFFLINE
Napisano 17 grudzień 2014 - 19:50
Fakt Arek.Jedyne robactwo ćmy,konki polne ,żabki , coś ala poperki robiłem na średni dunajcowy uciąg na wieczorne łowienie kleni jak nie miałem przy sobie muchówki.Krótko to robiłem bo roboty od cholery a działało identycznie jak w tym samym czasie klasyczny mniej pracochłonny wobler typu "Bączek" czy "Igiełka "
#928 OFFLINE
Napisano 17 grudzień 2014 - 21:29
Syćko prowda hej
Ale dla sprawiedliwości trzeba powiedzieć, że na krakowskiej Wiśle w lecie w pierwszej części opaski gdzie woda dobrze płynęła przynosiły one ładne jazie i klenie za to od połowy trzeba było łowić takimi co to w pierwszej jej części się wykładały i pływały raczej grzbietowym
Masz nurt w palcach Jasiu i przelewasz to na woblery dlatego moim zdaniem nie ma lepszych nurtowych wobków od Twoich,- ale koniec już z wazeliną
#929 OFFLINE
Napisano 17 grudzień 2014 - 21:39
I kolejna strona o pogawędkach o Jaśka woblerach a nowych zdjęć nadal nie widać! obiecałeś!hehe-chyba klienci muszą wstawiać co u Ciebie kupują!
Albo rozszyfrowałem zagadkę?Ty Jasiek po prostu nie masz aparatu fotograficznego?
#930 OFFLINE
Napisano 17 grudzień 2014 - 21:54
Rafał wszystkie zdjęcia robię z komórki.Jak utopiłem córce wypasiony aprat to już mi cholery nie dadzą lustrzanki na ryby. Rozszyfrowałeś mne
#931 OFFLINE
Napisano 17 grudzień 2014 - 22:00
Poproś Mikołaja o Pentaxa Optio WG-1-możesz moczyć itp
#932 OFFLINE
Napisano 17 grudzień 2014 - 22:05
Super Rafał ! Policz ile muszę zrobić woblerów na to cudo
#933 OFFLINE
Napisano 17 grudzień 2014 - 23:25
taki żarcik
#934 OFFLINE
Napisano 18 grudzień 2014 - 21:37
Janusz powinienes fabryczke zalozyc CNC i male zolte raczki napedzic do roboty a Ty na ryby
Użytkownik marius13 edytował ten post 18 grudzień 2014 - 21:38
#935 OFFLINE
Napisano 18 grudzień 2014 - 22:43
Mariusz myślałem o tym.Ale cieszy mnie to co robię .Zakładając manufakturę sprzedał bym to co lubię.Najważniejsza jest dla mnie satysfakcja użytkowników.Bez mojego udziału to by było tylko wyrobnictwo a nie pasja.
- bartolo, woblery z Bielska, flpbl i 9 innych osób lubią to
#936 OFFLINE
Napisano 20 grudzień 2014 - 20:01
Dzieki takiemu podejsciu mamy niepowtarzalny produkt, a ryby sa wymagajacymi jurorami Twoje wobki przechodza do kanonu wedkarstwa dzieki wyjatkowymu zgraniu pracy wabika, wytrzymalosci sterow a kolorystyka no coz od lat ta sama i tak samo skuteczna ,, tylko taka mala prozba znajdz zastepce, coby to "nasze dobro narodowe" nie zaginelo ???????A to, ze Widly sa niszowym produktem to i dobrze ,wiecej ryb w wodzie
- Janusz Wideł lubi to
#937 OFFLINE
Napisano 20 grudzień 2014 - 20:08
Człowieku jakim niszowym!?cała Polska je ma!i nie tylko!Janusz ZROBIŁ ICH WIĘCEJ NIŻ ALGIDA LODÓW!
Użytkownik Raffaello edytował ten post 20 grudzień 2014 - 20:34
- Apioo lubi to
#938 OFFLINE
Napisano 20 grudzień 2014 - 20:23
TA JASNE Kto zna podpatrzy u kogos to ma 90% "zwyklych" spiningistow nie zna Widla , w wiekszosci sklepow wedkarskich raczej Widlakow nie dostaniesz Rapala Salmo na stojakach kroluje. Niech wiara kupuje im wiecej sie tego upchnie tym wiekszy rabacik sprzedawca wypracuje ,a jak Widly sa to na boczku w gablotce zakitrane dla "swoich"
Użytkownik marius13 edytował ten post 20 grudzień 2014 - 20:24
- Wartoslaw lubi to
#939 OFFLINE
Napisano 20 grudzień 2014 - 20:32
a jak Widly sa to na boczku w gablotce zakitrane dla "swoich"
Tu masz rację
#940 OFFLINE
Napisano 20 grudzień 2014 - 21:19
Cześć Janusz,nosimy się z kumplem z zamiarem zamówienia u ciebie kolejnej partii woblerów,które w tym roku wymiatały na naszych łowiskach.
W związku z tym mam prośbę,czy mógłbyś skatalogować kolory w jakich malujesz wobki i wrzucić na początek wątku.Bardzo by to ułatwiło kolejne zamówienia.
pozdrawiam i Wesołych Swiąt
Użytkownicy przeglądający ten temat: 3
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych