Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Woblery i gumy Janusza Widła

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3081 odpowiedzi w tym temacie

#1941 OFFLINE   Raffaello

Raffaello

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1263 postów
  • LokalizacjaNad Drzewiczką.
  • Imię:Rafał
  • Nazwisko:Pakuła

Napisano 28 październik 2016 - 08:49

Pytałem z ciekawości bo patrząc na ceny gum samoróbek np,,giełda twórców,, gumka 10cm kosztuje 8-9zł dla mnie cena szok :D .a to nie jest produkt trwały jak wobler?

Janusz bez urazy!

• kaziu1976 lubi to

#1942 OFFLINE   migdau

migdau

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 193 postów
  • LokalizacjaNowa Aleksandria
  • Imię:Grzesiek

Napisano 28 październik 2016 - 08:53

Z tego co wiem to Janusz plastisolu na swoje gumy nie żałuje. :)

• NARA, Janusz Wideł i kaziu1976 lubią to

#1943 OFFLINE   neor

neor

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 413 postów
  • LokalizacjaBiała Podlaska

Napisano 28 październik 2016 - 09:03

Plastisol to najtańsze co jest w tych przynętach . A co jest najdroższe myślę że czas - nie tylko samego  wykonania, ale i testów i umiejętnej analizy  wniosków a  to towar deficytowy . 

#1944 OFFLINE   tomasxt

tomasxt

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1087 postów
  • LokalizacjaStargard
  • Imię:Tomasz

Napisano 28 październik 2016 - 09:12

To wszystko ładnie i pięknie jak się wylicza, przecież to tylko trochę plastisolu zabarwionego na 2 - 3 kolory kosztujacego 1,5 zł...

I kilkadziesiąt godzin wykonania...
  • NARA, Janusz Wideł i migdau lubią to

#1945 OFFLINE   pit1982

pit1982

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 434 postów
  • Lokalizacjalubuskie
  • Imię:Piotr

Napisano 28 październik 2016 - 09:45

A ja bym chętnie kupił kilka gumek. Proszę Januszu na priv jakieś zdjęcie z modelami i ceny jeśli to nie problem

#1946 OFFLINE   Janusz Wideł

Janusz Wideł

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 1462 postów
  • LokalizacjaNowy Sącz
  • Imię:Janusz
  • Nazwisko:Wideł

Napisano 28 październik 2016 - 10:30

Wszystkie modele i kolorki przewijające się w moim temacie są dostępne :) A jak czegoś brakuje to odlewam na bieżąco.

#1947 OFFLINE   Janusz Wideł

Janusz Wideł

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 1462 postów
  • LokalizacjaNowy Sącz

Napisano 28 październik 2016 - 19:41

Dzisiaj uparłem się na "przepitego ducha" :) Trzy sandałki 45-55 cm .przed zmierzchem z 9 m.na 15 gr .główce i niestety to było wszystko.Dzisiaj sandacz nie wyszedł do powierzchni :( Niestety nie co dzień jest dzień dziecka :)

• NARA lubi to

#1948 OFFLINE   analityk

analityk

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1897 postów
  • LokalizacjaWrocław

Napisano 02 listopad 2016 - 20:51

Gdzie znajdę pełen katalog Pana woblerków i gum?

#1949 OFFLINE   Janusz Wideł

Janusz Wideł

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 1462 postów
  • LokalizacjaNowy Sącz

Napisano 02 listopad 2016 - 21:44

Dobre pytanie :unsure: Sam chciałbym wiedzieć. :huh: Zajebisty ze mnie producent :( Cały myk że że wszystko co robię to z reguły na indywidualne zamówienia.Dzwoni do mnie człowiek ,opisuje łowisko :głębokość ,uciąg,interesujące go gatunki ,a ja komponuje mu łowny zestaw woblerów ,gum.Oczywiście w gratisie są informacje jak przynętę podać ,jak poprowadzić jakiego użyć optymalnego sprzętu .Mam spore doświadczenie i staram się nim dzielić.Czasami jeden model woblera wykonuje w kilku wersjach.Przykładowo "Bańdziorek"6,5 cm.Wykonuję w wersji płytkiej na szybki uciąg pod pstrągi i bolenie.Ten sam model z innym sterem robię na rzeczne szczupaki ,sandacze,klenie,bolenie z "klatek" gdzie ryba żeruje na wstecznym nurcie.Podobny model ale minimalnie różniący się sterem i rozłożeniem obciążenia robię na zaporowe sandacze ,szczupaki ,okonie.To wszystko to tylko płytki "Bańdziorek"Kolejna wersja to "Bańdziorek" w wersji średnio schodzącej wykonywany na angielskie ,irlandzkie kanały  oraz nasze nizinne  rzeki o słabym uciągu gdzie głębokość nie przekracza 2 m.-sandacze,szczupaki,klenie ,pstrągi oraz bolenie na mętnej wodzie.Nie znam innego woblera łowiącego bolenie w wodzie mającej kolor kawy z mlekiem.Kolejną wersją "Bańdziorka jest model schodzący w trollingu do 3,5 m.W czerwcu na moich zaporówkach nie ma lepszej sandaczowej przynęty :) Obojętne czy z ręki z brzegu czy w trollingu.Na zdjęciu ten sam "Bańdziorek " nie wiele się różni :) Cenię sobie bezpośredni kontakt z osobą chcącą nabyć moje przynęty :) Oczywiście masz rację.Muszę jakoś to wszystko uporządkować.Postaram się na jednej stronie w tym temacie wrzucić wszystkie woblery i gumy które aktualnie wykonuję.

#1950 OFFLINE   Iwan krk

Iwan krk

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 129 postów
  • LokalizacjaKraków

Napisano 03 listopad 2016 - 00:01

Dobre pytanie :unsure: Sam chciałbym wiedzieć. :huh: Zajebisty ze mnie producent :( Cały myk że że wszystko co robię to z reguły na indywidualne zamówienia.Dzwoni do mnie człowiek ,opisuje łowisko :głębokość ,uciąg,interesujące go gatunki ,a ja komponuje mu łowny zestaw woblerów ,gum.Oczywiście w gratisie są informacje jak przynętę podać ,jak poprowadzić jakiego użyć optymalnego sprzętu .Mam spore doświadczenie i staram się nim dzielić.Czasami jeden model woblera wykonuje w kilku wersjach.Przykładowo "Bańdziorek"6,5 cm.Wykonuję w wersji płytkiej na szybki uciąg pod pstrągi i bolenie.Ten sam model z innym sterem robię na rzeczne szczupaki ,sandacze,klenie,bolenie z "klatek" gdzie ryba żeruje na wstecznym nurcie.Podobny model ale minimalnie różniący się sterem i rozłożeniem obciążenia robię na zaporowe sandacze ,szczupaki ,okonie.To wszystko to tylko płytki "Bańdziorek"Kolejna wersja to "Bańdziorek" w wersji średnio schodzącej wykonywany na angielskie ,irlandzkie kanały  oraz nasze nizinne  rzeki o słabym uciągu gdzie głębokość nie przekracza 2 m.-sandacze,szczupaki,klenie ,pstrągi oraz bolenie na mętnej wodzie.Nie znam innego woblera łowiącego bolenie w wodzie mającej kolor kawy z mlekiem.Kolejną wersją "Bańdziorka jest model schodzący w trollingu do 3,5 m.W czerwcu na moich zaporówkach nie ma lepszej sandaczowej przynęty :) Obojętne czy z ręki z brzegu czy w trollingu.Na zdjęciu ten sam "Bańdziorek " nie wiele się różni :) Cenię sobie bezpośredni kontakt z osobą chcącą nabyć moje przynęty :) Oczywiście masz rację.Muszę jakoś to wszystko uporządkować.Postaram się na jednej stronie w tym temacie wrzucić wszystkie woblery i gumy które aktualnie wykonuję.

Powyższy opis tylko mocno potwierdza że "katalog" bardzo by się przydał a nawet jest niezbędny do ogarnięcia wzorów i wariantów wzorów :)

Jeszcze z kilkadziesiąt próśb w wątku i z pewnością  takowy się pojawi ;)  :P

• Janusz Wideł lubi to

#1951 OFFLINE   analityk

analityk

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1897 postów
  • LokalizacjaWrocław

Napisano 03 listopad 2016 - 22:13

Do zamawiania, jak słusznie poniżej koledzy napisali, służy priv. Wątki autorskie to nie jest bazar.

Użytkownik woblery z Bielska edytował ten post 04 listopad 2016 - 21:44

#1952 OFFLINE   guciolucky

guciolucky

NO release NO glory

• Twórcy
  • PipPipPipPip
  • 5220 postów
  • LokalizacjaOlsztyn

Napisano 03 listopad 2016 - 22:26

Wszystko ładnie tylko, że woblery zamawia się na prv  :mellow:

• Janusz Wideł, Qcyk i piotrmr lubią to

#1953 OFFLINE   Janusz Wideł

Janusz Wideł

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 1462 postów
  • LokalizacjaNowy Sącz

Napisano 03 listopad 2016 - 22:49

To zamówienie to jakieś dziwne .Skoro sprawdzały Ci się woblery Józka , Rapalki czy kogoś innego to po co zamawiasz u mnie ? Nie lepiej trzymać się sprawdzonych modeli ?Oczywiście mogę Ci zrobić swoje modele pot tą wodę ale tak jak słusznie zauważył guciolucky takie zamówionka składa się na prv. :)

#1954 OFFLINE   analityk

analityk

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1897 postów
  • LokalizacjaWrocław

Napisano 03 listopad 2016 - 23:27

Siema,

1. a skąd to wiadomo ze na Priv? 98 stron postów trzeba przejrzeć aby się dowiedzieć?

2. pomimo jakiejś dziwnej dla mnie reakcji twórcy - zapytanie o ofertę i cenę podtrymuje - jeżeli zechce Pan zaproponować modele/ceny to zapraszam (zgodnei z sugestią) do dalszej korespondencij przez priv

#1955 OFFLINE   coma

coma

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2037 postów
  • Lokalizacjamałopolskie\łódzkie

Napisano 03 listopad 2016 - 23:29

Siema,

1. a skąd to wiadomo ze na Priv? 98 stron postów trzeba przejrzeć aby się dowiedzieć?
2. pomimo jakiejś dziwnej dla mnie reakcji twórcy - zapytanie o ofertę i cenę podtrymuje - jeżeli zechce Pan zaproponować modele/ceny to zapraszam (zgodnei z sugestią) do dalszej korespondencij przez priv

Bez urazy ale słaby z Ciebie "analityk" ;)

#1956 OFFLINE   psd27

psd27

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1039 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Paweł

Napisano 03 listopad 2016 - 23:41

Bo nie zawsze to, co oczywiste dla ogółu, jest oczywiste dla jednostki :D

• piotrmr lubi to

#1957 OFFLINE   analityk

analityk

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1897 postów
  • LokalizacjaWrocław

Napisano 04 listopad 2016 - 00:12

Dokładnie - poproszę o rabat cenowy dla słabego analityka :) i poradę dla słabego wędkarza "jak posłużyć się wobkiem" aby złowić bolka na stojącej wodzie.

Użytkownik analityk edytował ten post 04 listopad 2016 - 00:17

#1958 OFFLINE   TOMIS1975

TOMIS1975

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 317 postów
  • LokalizacjaTarnow
  • Imię:Tomasz

Napisano 04 listopad 2016 - 05:28

Machaj wenda,ryby benda.

Użytkownik TOMIS1975 edytował ten post 04 listopad 2016 - 05:30

#1959 OFFLINE   guciolucky

guciolucky

NO release NO glory

• Twórcy
  • PipPipPipPip
  • 5220 postów
  • LokalizacjaOlsztyn

Napisano 04 listopad 2016 - 07:46

Wielkiej instrukcji do złowienia bolenia na stojącej wodzie nie potrzeba, ja zakładam płytka piąteczkę lub hiciorka, podnoszę wędkę do góry i sunę między trawami w średnim tempie czekając aż boleń pochwyci wobler następnie holuję, robię zdjęcie i uwalniam rybę. 

10154021_867667293249252_2027077678_n.jp

Użytkownik guciolucky edytował ten post 04 listopad 2016 - 07:55

#1960 OFFLINE   Janusz Wideł

Janusz Wideł

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 1462 postów
  • LokalizacjaNowy Sącz

Napisano 04 listopad 2016 - 08:29

Wyobraż sobie guciolucky że ja robię to samo i też łowię :D Rzadko stosuję "Płytką piąteczkę "."Chiciorek "zazwyczaj nie zawodzi. :) Z tą przynętą boleń ze stojące wody to dość łatwa ryba :)

• guciolucky i piotrmr lubią to

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych