Pytałem z ciekawości bo patrząc na ceny gum samoróbek np,,giełda twórców,, gumka 10cm kosztuje 8-9zł dla mnie cena szok .a to nie jest produkt trwały jak wobler?
Janusz bez urazy!
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 28 październik 2016 - 08:49
Pytałem z ciekawości bo patrząc na ceny gum samoróbek np,,giełda twórców,, gumka 10cm kosztuje 8-9zł dla mnie cena szok .a to nie jest produkt trwały jak wobler?
Janusz bez urazy!
Napisano 28 październik 2016 - 08:53
Z tego co wiem to Janusz plastisolu na swoje gumy nie żałuje.
Napisano 28 październik 2016 - 09:03
Plastisol to najtańsze co jest w tych przynętach . A co jest najdroższe myślę że czas - nie tylko samego wykonania, ale i testów i umiejętnej analizy wniosków a to towar deficytowy .
Napisano 28 październik 2016 - 09:12
Napisano 28 październik 2016 - 09:45
Napisano 28 październik 2016 - 10:30
Wszystkie modele i kolorki przewijające się w moim temacie są dostępne A jak czegoś brakuje to odlewam na bieżąco.
Napisano 28 październik 2016 - 19:41
Dzisiaj uparłem się na "przepitego ducha" Trzy sandałki 45-55 cm .przed zmierzchem z 9 m.na 15 gr .główce i niestety to było wszystko.Dzisiaj sandacz nie wyszedł do powierzchni Niestety nie co dzień jest dzień dziecka
Napisano 02 listopad 2016 - 20:51
Gdzie znajdę pełen katalog Pana woblerków i gum?
Napisano 02 listopad 2016 - 21:44
Dobre pytanie Sam chciałbym wiedzieć. Zajebisty ze mnie producent Cały myk że że wszystko co robię to z reguły na indywidualne zamówienia.Dzwoni do mnie człowiek ,opisuje łowisko :głębokość ,uciąg,interesujące go gatunki ,a ja komponuje mu łowny zestaw woblerów ,gum.Oczywiście w gratisie są informacje jak przynętę podać ,jak poprowadzić jakiego użyć optymalnego sprzętu .Mam spore doświadczenie i staram się nim dzielić.Czasami jeden model woblera wykonuje w kilku wersjach.Przykładowo "Bańdziorek"6,5 cm.Wykonuję w wersji płytkiej na szybki uciąg pod pstrągi i bolenie.Ten sam model z innym sterem robię na rzeczne szczupaki ,sandacze,klenie,bolenie z "klatek" gdzie ryba żeruje na wstecznym nurcie.Podobny model ale minimalnie różniący się sterem i rozłożeniem obciążenia robię na zaporowe sandacze ,szczupaki ,okonie.To wszystko to tylko płytki "Bańdziorek"Kolejna wersja to "Bańdziorek" w wersji średnio schodzącej wykonywany na angielskie ,irlandzkie kanały oraz nasze nizinne rzeki o słabym uciągu gdzie głębokość nie przekracza 2 m.-sandacze,szczupaki,klenie ,pstrągi oraz bolenie na mętnej wodzie.Nie znam innego woblera łowiącego bolenie w wodzie mającej kolor kawy z mlekiem.Kolejną wersją "Bańdziorka jest model schodzący w trollingu do 3,5 m.W czerwcu na moich zaporówkach nie ma lepszej sandaczowej przynęty Obojętne czy z ręki z brzegu czy w trollingu.Na zdjęciu ten sam "Bańdziorek " nie wiele się różni Cenię sobie bezpośredni kontakt z osobą chcącą nabyć moje przynęty Oczywiście masz rację.Muszę jakoś to wszystko uporządkować.Postaram się na jednej stronie w tym temacie wrzucić wszystkie woblery i gumy które aktualnie wykonuję.
Napisano 03 listopad 2016 - 00:01
Dobre pytanie Sam chciałbym wiedzieć. Zajebisty ze mnie producent Cały myk że że wszystko co robię to z reguły na indywidualne zamówienia.Dzwoni do mnie człowiek ,opisuje łowisko :głębokość ,uciąg,interesujące go gatunki ,a ja komponuje mu łowny zestaw woblerów ,gum.Oczywiście w gratisie są informacje jak przynętę podać ,jak poprowadzić jakiego użyć optymalnego sprzętu .Mam spore doświadczenie i staram się nim dzielić.Czasami jeden model woblera wykonuje w kilku wersjach.Przykładowo "Bańdziorek"6,5 cm.Wykonuję w wersji płytkiej na szybki uciąg pod pstrągi i bolenie.Ten sam model z innym sterem robię na rzeczne szczupaki ,sandacze,klenie,bolenie z "klatek" gdzie ryba żeruje na wstecznym nurcie.Podobny model ale minimalnie różniący się sterem i rozłożeniem obciążenia robię na zaporowe sandacze ,szczupaki ,okonie.To wszystko to tylko płytki "Bańdziorek"Kolejna wersja to "Bańdziorek" w wersji średnio schodzącej wykonywany na angielskie ,irlandzkie kanały oraz nasze nizinne rzeki o słabym uciągu gdzie głębokość nie przekracza 2 m.-sandacze,szczupaki,klenie ,pstrągi oraz bolenie na mętnej wodzie.Nie znam innego woblera łowiącego bolenie w wodzie mającej kolor kawy z mlekiem.Kolejną wersją "Bańdziorka jest model schodzący w trollingu do 3,5 m.W czerwcu na moich zaporówkach nie ma lepszej sandaczowej przynęty Obojętne czy z ręki z brzegu czy w trollingu.Na zdjęciu ten sam "Bańdziorek " nie wiele się różni Cenię sobie bezpośredni kontakt z osobą chcącą nabyć moje przynęty Oczywiście masz rację.Muszę jakoś to wszystko uporządkować.Postaram się na jednej stronie w tym temacie wrzucić wszystkie woblery i gumy które aktualnie wykonuję.
Powyższy opis tylko mocno potwierdza że "katalog" bardzo by się przydał a nawet jest niezbędny do ogarnięcia wzorów i wariantów wzorów
Jeszcze z kilkadziesiąt próśb w wątku i z pewnością takowy się pojawi
Napisano 03 listopad 2016 - 22:13
Do zamawiania, jak słusznie poniżej koledzy napisali, służy priv. Wątki autorskie to nie jest bazar.
Użytkownik woblery z Bielska edytował ten post 04 listopad 2016 - 21:44
Napisano 03 listopad 2016 - 22:26
Wszystko ładnie tylko, że woblery zamawia się na prv
Napisano 03 listopad 2016 - 22:49
To zamówienie to jakieś dziwne .Skoro sprawdzały Ci się woblery Józka , Rapalki czy kogoś innego to po co zamawiasz u mnie ? Nie lepiej trzymać się sprawdzonych modeli ?Oczywiście mogę Ci zrobić swoje modele pot tą wodę ale tak jak słusznie zauważył guciolucky takie zamówionka składa się na prv.
Napisano 03 listopad 2016 - 23:27
Siema,
1. a skąd to wiadomo ze na Priv? 98 stron postów trzeba przejrzeć aby się dowiedzieć?
2. pomimo jakiejś dziwnej dla mnie reakcji twórcy - zapytanie o ofertę i cenę podtrymuje - jeżeli zechce Pan zaproponować modele/ceny to zapraszam (zgodnei z sugestią) do dalszej korespondencij przez priv
Napisano 03 listopad 2016 - 23:29
Siema,
1. a skąd to wiadomo ze na Priv? 98 stron postów trzeba przejrzeć aby się dowiedzieć?
2. pomimo jakiejś dziwnej dla mnie reakcji twórcy - zapytanie o ofertę i cenę podtrymuje - jeżeli zechce Pan zaproponować modele/ceny to zapraszam (zgodnei z sugestią) do dalszej korespondencij przez priv
Napisano 03 listopad 2016 - 23:41
Bez urazy ale słaby z Ciebie "analityk"
Bo nie zawsze to, co oczywiste dla ogółu, jest oczywiste dla jednostki
Napisano 04 listopad 2016 - 00:12
Bez urazy ale słaby z Ciebie "analityk"
Dokładnie - poproszę o rabat cenowy dla słabego analityka i poradę dla słabego wędkarza "jak posłużyć się wobkiem" aby złowić bolka na stojącej wodzie.
Użytkownik analityk edytował ten post 04 listopad 2016 - 00:17
Napisano 04 listopad 2016 - 05:28
Użytkownik TOMIS1975 edytował ten post 04 listopad 2016 - 05:30
Napisano 04 listopad 2016 - 07:46
Wielkiej instrukcji do złowienia bolenia na stojącej wodzie nie potrzeba, ja zakładam płytka piąteczkę lub hiciorka, podnoszę wędkę do góry i sunę między trawami w średnim tempie czekając aż boleń pochwyci wobler następnie holuję, robię zdjęcie i uwalniam rybę.
Użytkownik guciolucky edytował ten post 04 listopad 2016 - 07:55
Napisano 04 listopad 2016 - 08:29
Wyobraż sobie guciolucky że ja robię to samo i też łowię Rzadko stosuję "Płytką piąteczkę "."Chiciorek "zazwyczaj nie zawodzi. Z tą przynętą boleń ze stojące wody to dość łatwa ryba
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych