Czasem sprawy są prostrze niż byśmy oczekiwali Fakt cena nie aż tak niska .Na osległośći w domysłach doszukiwałbym sie pozytywów,szczególnie po doświadczeniu z M1, zupełnie inny materiał niz znane dotychczas w stajni. Czekam na dwuskład i jak się okazało raczej sie doczekam Więc jeśli Trifecta jest podobnej technologii lub tej samej ,to jestem w domu
#21 OFFLINE
Napisano 28 maj 2013 - 19:33
#22 OFFLINE
Napisano 28 maj 2013 - 19:45
Napisz parę słów Rafał o 2 częściowej M-1 jakiej się spodziewasz ,- Wojtek na 100% sie nie pogniewa jak mu takim tematem "zaśmiecisz wątek"
#23 ONLINE
Napisano 28 maj 2013 - 19:47
Jaki będą modele???
- Jankaraś lubi to
#24 OFFLINE
Napisano 28 maj 2013 - 20:05
Nie wiem jakie dokładnie będą ale maja byc w ciagu 1.5-2 miechy.Oczekiwania z perspektywu castngu ,czyli szybkie bo takie lubie ale o ciepłym charakterze choć nie anorektyczne. Dynamiczne w podaniu przynety i stabilne w jej prowadzeniu,głównie woby i złom,choć szczupacze gumaki też w opcji.No i o ugięcie jak w jednoskładach M1 dopełniłoby czary.
Arek wyobraź sobie swojego ulubionego szklaka,tylko szybszego i o połowe lżejszego,
#25 OFFLINE
Napisano 28 maj 2013 - 20:16
Arek jutro dostanie właśnie taki kij więc nie musi sobie niczego wyobrażać
#26 OFFLINE
Napisano 28 maj 2013 - 20:23
Tak też właśnie pomyslałem , ale że jeszcze go w łapach niema więc do juyra tylko w swerze chciejstwa i wyobraźni jest idealny ,chyba że Arturze wiesz lepiej niż sam Arek
#27 OFFLINE
Napisano 28 maj 2013 - 21:12
Może nie wiem tego lepiej jak Arek ale mam dobre zdanie o tych kijach nie jestem wszechwiedzący
Użytkownik mrWhite7 edytował ten post 28 maj 2013 - 21:13
#28 OFFLINE
Napisano 16 lipiec 2014 - 11:25
Czy ktoś miał styczność z modelem TRX-C907-2? Oglądałem dziś ten model w Rodmasie i zrobił na mnie pozytywne wrażenie jako blank na kij sandaczowy na Wisłę (główki 12-35g+ guma). Trochę obawiam się o akcję mod-fast, że przesunięta będzie bardziej do środka ale próby uginania blanku nie pokazały tego. Moc odczuwalna potężna, zapas w dolniku przeogromny.
Może ktoś ma kij ukręcony na tym blanku i podzieli się opiniami?
#29 OFFLINE
Napisano 16 lipiec 2014 - 12:20
To jest pancerny blank,raczej nie do standardowych wislanych zastosowań.Niższy grafit ,raczej słaby do jigów.Miałem 17lb 8'6".która była świetna pod twrde przynęty,szczególnie bpleniowe.Te mocniejsze mają fabryczne opisy do 3 -4oz ,jako oznaczenie wielkości zestawu wleczonego w trolu.Można zaadoptować do spina ele raczej pod łososie ,może sumka.Ta 905-ka jest bardzo sportowa w porównaniu z TRX-C907 i i bardziej komfortowo nią połowisz,bez zbednych bóli placów,czy barku.
#30 OFFLINE
Napisano 22 czerwiec 2015 - 10:41
Witam kolegów,- łowi ktoś wędką na tym blanku i chciałby się podzielić swoimi doświadczeniami ?
#31 OFFLINE
Napisano 20 lipiec 2015 - 08:05
Wczoraj była pierwsza schadzka z nowym nabytkiem nad wodą i .........
Pierwsze wrażenia nie powalały na kolana, kiepski balans podobny do odpowiedników NFC i Batsona pomyślałem -pewnie dlatego, że nie ma tytanów na dolniku dużo niskomodulowego materialu, gruba ścianka, szczytówka szybka, generująca moc tak mniej więcej w połowie długości i cienkie ścianki.
Użytkowo, więcej niż mogłem się spodziewać
Rzutowo: woblery,- już od 4g - radził sobie doskonale, od 6g pełny możliwy zasięg i tak aż do 9cm Widłów. Gumy od 1,5g +ES 4" aż do 20g + kopyto 3" ale za to z tymi najcięższymi główkami w nurcie, radził sobie znacznie lepiej niż uncjowy NFC ST 905 (IM) ,- w dole identycznie.
Bardzo podobnie w górnym cw do 9" uncjowego Batsona RX8, w dolnym cw Batson potrzebował 2-3g więcej co jest zrozumiałe (wyższy moduł)
Czucie pracy przynęty,- przyzwoite dla mnie wystarczające, ale wyraźnie słabsze niż w serii Karabela, za to spokojnie mogę powiedzieć, że mieści w sobie najlepsze dla mnie zalety PST 894 i PST 895 razem wziętych.
Pod rybą - doskonale co prawda wieszały się wczoraj tylko małe sandaczyki + - 50cm ale wędka pokazywała, że może jeszcze dużo więcej, ugięcie jak to się teraz mówi progresywne.
Brania były bardzo delikatne i z przyduszenia, tak, że jeden z trzech sandaczy miał gumę pod dolną szczęką, drugi na "nosie" a jedyne "normalne" branie jakie miałem było tak wyczuwalne, że nawet najarany zielem zdążył by zaciąć no i tak guma 4" ES na 1,5g główce zniknęła cała w pysku...
Jazie niestety robiły mnie za przysłowiowego Wojtka przez godzinę i odpuściłem , bolenie poza zasięgiem rzutu czymkolwiek...
Coś mi się tak zdaje po pierwszych wrażeniach, że to może i wędka nie budząca żadnych niezdrowych uczuć zarówno w sensie zachwytów jak i rozczarowań ale taki doskonały wół roboczy, coś na wzór starej poczciwej dobrej żony
Warto mieć np: zamiast wspomnianych dwóch Karabel
Po całym dniu łowienia przypomniałem sobie słowa Zbyszka,- dałbym mu 15lb - bardzo celne stwierdzenie. Nie wiem co prawda czy ma te 15lb ale z pewnością zachowuje się jak kij 15lb.
Użytkownik Rheinangler edytował ten post 20 lipiec 2015 - 08:49
- gulf, Apioo i Ricci lubią to
#32 OFFLINE
Napisano 20 lipiec 2015 - 09:07
Pierwsze wrażenia nie powalały na kolana, kiepski balans podobny do odpowiedników NFC i Batsona
Odpowiednikiem z Batsona będzie rx6, 7 czy 8? nie chodzi mi o cenę, tylko porównanie modułu, wagi i ugięcia blanku.
Edit,
sprawdziłem, wagowo Trifecta 89g, RX7 9' 12lb - 89,6g.
Użytkownik Apioo edytował ten post 20 lipiec 2015 - 09:36
#33 OFFLINE
Napisano 20 lipiec 2015 - 09:24
Porównywałem tylko zachowanie się wędki,- Batson RX8
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: blanki, blank, phenix
BLANKI
Hand made →
Rodbuilding (budowa wędek) →
Blank lub wędka travel tylko pod sandacza elektycznaNapisany przez carpio0 , 15 gru 2024 |
|
|
||
BLANKI
Hand made →
Szukam długiego blanku pod letnie pstrągi na jigiNapisany przez kmiasko , 01 gru 2024 pstrąg, hot shot, jig, blank |
|
|
||
BLANKI
Hand made →
blank do lekkiego łowienia sandaczaNapisany przez FrenchRodbuilder , 02 paź 2024 |
|
|
||
BLANKI
Hand made →
Blank pod pstrągi o długości 2.40 - 2.60 cm. Cw. 4-20 Gram. Głównie łowie na woblery.Napisany przez Livers , 02 paź 2023 batson suzuki, fishingart |
|
|
||
BLANKI
Hand made →
Zlecę naprawę dolnika muchówkiNapisany przez Adrian Tałocha , 11 kwi 2023 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych