Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

IRLANDIA 2008 - ZLOT

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
294 odpowiedzi w tym temacie

#221 OFFLINE   Kuba Standera

Kuba Standera

W walce z głupota nie ma wygranych, są tylko cudem ocaleni

• Bloggerzy
  • PipPipPipPip
  • 9644 postów
  • LokalizacjaGibraltar i okolice

Napisano 10 kwiecień 2008 - 21:01

Tak, jezioro ma opinię bardzo dobrego, i fakt że prawie każde zawody na podium z rybą dopiero ponad 20-25funtów mówią wiele :D Tylko woda trudniejsza, nie tak oczywista jak Shannon, ale połowić naprawdę można pieknie.
Dwa weekendy temu pstrąg na 11lb wytrollowany. Do ew muchy polecam przypony od 0,22-0,25 w górę

#222 OFFLINE   Ramay

Ramay

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 160 postów
  • LokalizacjaAthlone, Ireland

Napisano 10 kwiecień 2008 - 21:27

jak dla mnie bajka :D oblookałem trochę w necie i klimaty wyglądaja smakowicie B)

dokladnie, a to tylko jedno miejsce, w pewnej krainie B) , wrazen estetycznych na pewno nie zabraknie. O ile nie bedzie lalo, :wacko:

#223 OFFLINE   peresada

peresada

Tug is the Drug....

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2347 postów
  • LokalizacjaBow River

Napisano 10 kwiecień 2008 - 21:28

co prawda to prawda - to chimeryczna woda i powroty o kiju nie są rzadkie. co oczywiście nie zmienia faktu że wielkie ryby tam są....
byle tylko szczęście i pogoda dopisała. poza tym zlot to nie tylko ryby, ważne że się spotkamy i parę pint walniemy :D
pozdrawiam!

#224 OFFLINE   remek

remek

Administrator

• Administratorzy
  • 26628 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Remek

Napisano 11 kwiecień 2008 - 08:06

Nie wiem jak Wy ale zamówiłem pogodę - ma być dobrze.

A tak przy okazji wczoraj jeden z tanich przewoźników miał problem z podwoziem :lol: i troszkę zeszło czasu zanim ponownie dotknął gruntu :D

#225 OFFLINE   yacaré

yacaré

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 394 postów
  • LokalizacjaBremen

Napisano 11 kwiecień 2008 - 09:17

Wlasnie znalazlem wiadomosc na n-tv, ze wg. EASA akurat te tanie linie sa najczesciej kontrolowane i nie moga sobie pozwolic na niedociagniecia... ale shit happens + murphy�s law + you never know = zostaje w domu :mellow:

Pozdrawiam --Yacar�--

#226 OFFLINE   Tomaszek

Tomaszek

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 477 postów
  • LokalizacjaCo. Kerry

Napisano 12 kwiecień 2008 - 11:56

jeden z tanich przewoźników miał problem z podwoziem :lol: i troszkę zeszło czasu zanim ponownie dotknął gruntu :D

Całe szczęście że cancel-wings (taką mają ksywke w branży) juz kończy w tym odcinku. Firmę nie tyle już dawno powinni zlikwidować (70 mln straty za zeszły rok) ile nigdy nie powinna powstac. A jak wiadomo powodem jej powstania było tylko to że związki zawodowe zaczęły fikac gdy przyszło do restrukturyzacji i zwolnień w LOT-cie. Więc tych co mieli wywalić z lotu upchneli do nowo powstałej firmy.... Co do samych samolotów to są pierwsze (30-to letnie) benki odziedziczone po LOT-cie (zwane potocznie kopcącymi gruchotami), które ten dostał już jako używane gdy przesiadali się z Tupolewów. Na YouTube można znaleźć filmy jak w czasie startu nity wypadają ze skrzydeł. Natomiast po starcie ich samolotu niejednokrotnie obsługa lotniska zbiera z płyty zmielone koła zębate....

Wiem że wielu jest wkurzonych że Central przestał latać ale jestem pewien że stało się to w ostatniej chwili, zanim ktoś by zginął....

#227 OFFLINE   Kuba Standera

Kuba Standera

• Bloggerzy
  • PipPipPipPip
  • 9644 postów

Napisano 12 kwiecień 2008 - 12:00

Wkleiłbys jakiegos linka z tymi filmami.. chętnie bym się poszczerzył :mellow:

#228 OFFLINE   remek

remek

Administrator

• Administratorzy
  • 26628 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 12 kwiecień 2008 - 12:12

A jakie wrażenia z lotem ryanerem?

Pozdrawiam
Remek

#229 OFFLINE   Kuba Standera

Kuba Standera

• Bloggerzy
  • PipPipPipPip
  • 9644 postów

Napisano 12 kwiecień 2008 - 12:23

Masakra
Mało miejsca, duszno, piloci zza uralu co z trudem się przesiedli z Migów i Sukhoi, obsługa arogancka i nieprzyjemna (pierwszy raz słyszałem i spotkałem się z tym żeby stewardesa opierdzieliła cię jak przedszkolaka...), w dodatku z trudem mówiąca po angielsku...
Jedyny plus to że tylko 3 godziny
Choć ja tymi liniami już nie latam, wk... mnie do białej gorączki jak wracaliśmy ze zlotu nad bobrem w zeszłym roku i enough, starczy, niech się inni męczą, ja mam aerlingusa :D

#230 OFFLINE   Tomaszek

Tomaszek

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 477 postów
  • LokalizacjaCo. Kerry

Napisano 12 kwiecień 2008 - 12:23

Wrażenia z lotu takie jak bys się zamknął z trzema kumplami w dusznym i ciasnym klopie na 3 godziny. Wnętrze tanie i plastikowe. Standardowo 737-800 ma 163 miejsca - RYR-oski 189. Samo wnętrze zrobione tak żeby przejść ze szlałchem i zmyć rzygowiny. Natomiast, technicznie sa to móweńki, najnowsze 737-800 next generation. Kokpit w szkle, nowy radar i nowa awionika. Plus, punktualnośc (jeśli RYR spóźni się 15 min obsługa naziemna musi pisac raporty - jak wiadomo central spóźniony godzine liczy się jak o czasie) plus nie gubią bagażu a piloci nie robią scen typu tak nie polecę. Generalnie RYR działa jak szwajcarski zegarek. Pozostaje błogosławić pana O'Learego za pewnośc lotu

#231 OFFLINE   Tomaszek

Tomaszek

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 477 postów
  • LokalizacjaCo. Kerry

Napisano 12 kwiecień 2008 - 12:25

Aj i zapomniałem dodac że standerus jest jedynym z milionów pasażerów przewiezionych przez RYR, którego stefka opierdzieliła :lol: Może pomyliłeś się i to była straż graniczna jeszcze :unsure: :lol: :lol:

#232 OFFLINE   Kuba Standera

Kuba Standera

• Bloggerzy
  • PipPipPipPip
  • 9644 postów

Napisano 12 kwiecień 2008 - 12:26

A i jeszcze jedno - kiedy macie wylot w poniedziałek?? chciałbym jakoś zorganizować imprezę na ten dzien i wiedzieć ile mamy czasu

#233 OFFLINE   remek

remek

Administrator

• Administratorzy
  • 26628 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 12 kwiecień 2008 - 12:27

No to super reklamę zrobiliście :D Opis po prostu na stronę główną ryanera :D Dzięki - to w takim razie nie lecę :lol:

#234 OFFLINE   remek

remek

Administrator

• Administratorzy
  • 26628 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 12 kwiecień 2008 - 12:28

Dzisiaj zamawiam bilety. Wszystko napiszę :D ale raczej poniedziałek.

#235 OFFLINE   Kuba Standera

Kuba Standera

• Bloggerzy
  • PipPipPipPip
  • 9644 postów

Napisano 12 kwiecień 2008 - 12:28

Aj i zapomniałem dodac że standerus jest jedynym z milionów pasażerów przewiezionych przez RYR, którego stefka opierdzieliła :lol: Może pomyliłeś się i to była straż graniczna jeszcze :unsure: :lol: :lol:

Raczej myślałem ze sklepowa z misia... Niestety stewardesy wnosza standardy (teraz bardzo nie GW) z miejsc z których pochodzą... jak chceice sentymetalnie wrócić w lata 70-80 w PRL to polecam... Żeby tylko nie zaczeli za to dopłaty rządać teraz :mellow:

#236 OFFLINE   Tomaszek

Tomaszek

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 477 postów
  • LokalizacjaCo. Kerry

Napisano 12 kwiecień 2008 - 12:34

No to super reklamę zrobiliście :D Opis po prostu na stronę główną ryanera :D Dzięki - to w takim razie nie lecę :lol:

Nie takie rzeczy są na stronie RYRa
np:
http://www.ryanair.com/site/PL/news.php?yr=07&month=apr& amp;story=gen-pl-250407
lub
http://www.ryanair.com/site/PL/news.php?yr=07&month=mar& amp;story=gen-pl-010307
lub
http://www.ryanair.com/site/PL/news.php?yr=07&month=apr& amp;story=gen-pl-160407

Zresztą sam poczytaj więcej:
http://www.ryanair.com/site/PL/news.php?culture=PL&pos=H EAD

#237 OFFLINE   remek

remek

Administrator

• Administratorzy
  • 26628 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 12 kwiecień 2008 - 12:40

Wolę nie czytać :D

#238 OFFLINE   Tomaszek

Tomaszek

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 477 postów
  • LokalizacjaCo. Kerry

Napisano 12 kwiecień 2008 - 13:03

Uśmiejesz się...

Bo jeżeli ktoś jest skłonny wpaść na pomysł, że Ryanair zapłaci komuś 6000 EURO za to żeby zostać okrzykniętym cool to musiał postradać zmysły. Czy Kazimierz Wielki płacił za to, że mówimy na niego wielki? Ryanair jest tak cool, że niedługo w słownikach nazwa firmy ukaże się w miejscu definicji tego słowa.

:huh: :lol:

#239 OFFLINE   Ramay

Ramay

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 160 postów
  • LokalizacjaAthlone, Ireland

Napisano 12 kwiecień 2008 - 13:32

bedzie cool, jak bedzie luzniej, i przestanie tupac przy ladowaniu :lol:

#240 OFFLINE   peresada

peresada

Tug is the Drug....

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2347 postów
  • LokalizacjaBow River

Napisano 12 kwiecień 2008 - 23:13

dla mnie nie ma różnicy - czym bym nie leciał, to zawsze muszę walnąć ćwiartkę... no nikt mnie nie przekona taka kupa złomu i jeszcze lata???
pozdrawiam!

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych