Alternatywa dla shimano i innych tam tańszych travelków . Zastanawiam się poważnie czy nie wziąć nastepnego zapasu
http://www.shakespea...ning,10797.html
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 13 kwiecień 2018 - 13:21
Alternatywa dla shimano i innych tam tańszych travelków . Zastanawiam się poważnie czy nie wziąć nastepnego zapasu
http://www.shakespea...ning,10797.html
Napisano 13 kwiecień 2018 - 15:10
Jak kupisz to nie zapomnij sie podzielic wrazeniami
Użytkownik Luckyguliver edytował ten post 13 kwiecień 2018 - 15:10
Napisano 02 maj 2018 - 18:33
Jak kupisz to nie zapomnij sie podzielic wrazeniami
Proszę bardzo
Travel ten to nieporozumienie dla mnie . Być może dlatego , że niższą półką nie łowię od dłuższego czasu . Przy długości 3m ( cw20-40g ) kijek ma 7szt przelotek , wielkich ringów na podwójnych stopkach . Uchwyt mega niewygodny . Łączenie spigot , bardzo słabo i niepewnie wyglądające . Wędka waży 228g , leci na pysk niesamowicie . Przy kontrolnym wymachu coś niepokojąco strzykneło w niej . Wraca z kąd przyjechała asap . Nie muszę i nie chcę próbować jej na wodą
Trzeba powiedzieć , że Jest to tania alternatywa . Lecz nie dla mnie
Użytkownik 'mat edytował ten post 02 maj 2018 - 18:34
Napisano 02 maj 2018 - 19:50
Dadam jeszcze , że pomiedzy Shakespeare Agility 2 - 3m 30-40g a Greys GR70 - 3m 15-35g jest przepaść jakościowa , estetyczna i zapewne użytkowa . Greys w moim przypadku był 3x droższy , jednakże od razu zrobił bardzo pozytywne wrażenie . Brak stacjonarnych lokalnych , dobrze zaopatrzonych sklepów wędkarskich wymusza niekiedy do takich posunięć , czyli zakupu w ciemno . Zazwyczaj tylko ciekawość zżera , bo może to jest to , nie takie złe będzie i co przeważa w podjęciu decyzji - bo tanie . Pewnie kiedyś wyleczę się z tego typu eksperymentów , chociażby z uwagi na fakt , że zawsze tak samo się kończy , czyli zwrot towaru
Napisano 04 czerwiec 2018 - 13:49
Hardy Demon Sintrix 330 Spin Rod 8' 5-15g Nie wiem co inżynierowie angole mieli na myśli opisując w ten sposób kijek , słabo go zbrojąc w tylko siedem za dużych ringów i ten metalowo-aluminiowy czy cholera wie jaki , beznadziejny w trzymaniu uchwyt . Liczyłem na cud po raz kolejny i się nie zawiodłem na doświadczeniu - nie ma cudów . Kijek przy poprawnym uzbrojeniu wyszedłby jak dobre 3/4 z zapasem Wprawdzie ładnie równomiernie się gnie , wzorowo jak na travelka , lecz to jest pałka na średnie szczupale , bolki etc... Rano przywieźli , już wiozą z powrotem . Poszukiwania trawelka pstrągowego trwają
P6040445.JPG 26,64 KB 26 Ilość pobrań P6040444.JPG 17,87 KB 20 Ilość pobrań P6040443.JPG 17,15 KB 20 Ilość pobrań
Napisano 04 czerwiec 2018 - 17:00
Napisano 04 czerwiec 2018 - 18:47
Napisano 04 czerwiec 2018 - 19:03
sprawdzales g loomis escape?
Napisano 05 czerwiec 2018 - 13:08
Lubię te firmy(Hardi,Greys),ale łososiowy Demon też mnie rozczarował
Greysa jeszcze nie używałem ( model GR Spin 10' 15-35g ) ale został u mnie . Bardzo pozytywne wrażenia fotelowe A co do G Loomis to nie sprawdzałem na razie Wolałbym troszkę dłuższy kijek 2.3-2.4m lecz nie mówię nie .
Napisano 13 czerwiec 2018 - 12:53
Ja ja patrze na angielskie kije spiningowe to zwykle chwytam sie za glowe. Ja bym sobie odpuscil i spojrzal np na oferte Major Craft http://www.majorcraf...em/9812?lang=en. Gdybym mial jeszcze jakies piniazki w skarbonce i jeden strzal w ciemno bez uprzedniego macania kija to wybralbym sobie cos wlasnie z tej serii.
Użytkownik Luckyguliver edytował ten post 13 czerwiec 2018 - 12:54
Napisano 14 czerwiec 2018 - 07:08
Napisano 14 czerwiec 2018 - 13:47
MC szukałem , pytałem , ale innej serii . Finetail przegapiłem , może będą dostępne
Napisano 15 czerwiec 2018 - 08:45
Użytkownik wujek edytował ten post 15 czerwiec 2018 - 08:47
Napisano 15 czerwiec 2018 - 15:17
Orientujecie się czy w Dragonie można kupić blank td voyager trout ? Zachwalacie więc trzeba spróbować
Napisano 15 czerwiec 2018 - 16:08
Łowiłem w Patagonii travelem dragona trout voyager tyle że z oskrobanym blankiem i przezbrojonym. Kupiłem na forum za jakieś 200zyla. Kijek dla mnie ideał, bardzo czuły, fajnie pracuje pod rybą. Wyjął sporo ryb między 50-67cm. Żona łowiła takim samym tylko w wersji oryginalnej, był wolniejszy i mniej czuły ale też dawał radę. Za takie pieniadze zastanowiłbym sie nad oskrobaniem i przezbrojeniem w pracowni, kij zyska na szybkości i czułości.
Miales duzo szczescia kupujac przezbrojony i oskrobany kijek za 200pln Ja sie przybieralem do podobnej akcji ale jesli samo oskrobanie nie bedzie kosztowalo wiele to juz przezbrojenie tak. Cala akcja wyjdzie Ci w cenie nowego japonczyka. Kolejny minus to to, ze nawet po przerobkach nie zejde z dlugoscia za bardzo ponizej 2.13m a na takiej dlugosci mi zalezy. Inaczej moge zapomniec o pstragowym twitchingu.
Kolejna sprawa. Ten blank sie raczej nie nadaje do prowadzenia malych przynet. @wujek czym ty nim najczesciej lowiles? Czuc jakas roznice w tej materii po przerobce i przed?
No i ostatnia kwestia. Waga kija pstragowego. Dla mnie przy dlugosci 2.13m ideal to ok 100g. Ten Dragon niestety bedzie znacznie wiecej.
Użytkownik Luckyguliver edytował ten post 15 czerwiec 2018 - 16:19
Napisano 15 czerwiec 2018 - 16:19
Remek jeżeli chcesz króciaka ale 3 części to zerknij na MHX . . Jest model do 10g , moim zdaniem ciekawy może być pod kropasa . http://www.mudhole.c...nk-TFW842-3-MHX . Mam do 7g ( na razie blank ) i wrażenie bardzo pozytywne . Porównując do StC elite i avid ( blanki o podobnej mocy , tylko mono )
Napisano 15 czerwiec 2018 - 16:32
Remek jeżeli chcesz króciaka ale 3 części to zerknij na MHX . . Jest model do 10g , moim zdaniem ciekawy może być pod kropasa . http://www.mudhole.c...nk-TFW842-3-MHX . Mam do 7g ( na razie blank ) i wrażenie bardzo pozytywne . Porównując do StC elite i avid ( blanki o podobnej mocy , tylko mono )
W taj chwili testuje na kropkach i nie tylko Gamakatsu Akilas 70ML https://www.gamakats...las-mobile.html
oraz Major Craft Go Emotion GES 644L. Kazdy z tych kijow ma swoje wady i zalety. Pracownie na razie odpuszczam ze wzgledu na brak 4 czesciowych blankow do spina. Czaje sie jeszcze na tego MC z linka kilka postow powyzej ale kurcze szkoda mi pieniedzy na kolejny wedko eksperyment. Wyprawy wedkarskie pochlaniaja wystarczajaco duzo pieniedzy...
Ps Moze sie umowimy gdzies na ryby, przywieziemy po pare wedek to sie nam pare kwestii od razu rozjasni?
Użytkownik Luckyguliver edytował ten post 15 czerwiec 2018 - 16:35
Napisano 15 czerwiec 2018 - 16:36
Napisano 30 czerwiec 2018 - 14:25
Panowie zamówiona Savage Gear Roadrunner XLNT2 3-16g. Ktoś używa? Jakieś wrażenia?
Napisano 01 lipiec 2018 - 12:41
Panowie zamówiona Savage Gear Roadrunner XLNT2 3-16g. Ktoś używa? Jakieś wrażenia?
To chyba musztarda po obiedzie, nie?
0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych