Obei jest tylko w wersji do 500g. Co do slow jigingu to chyba trzeba taki dlugi dolnik by go pod pache schowac. Ciekawostka mam 2 kije na bb - jeden okoniowo szczupakowy drugi szczupakowy i oba sa kijami do slow jiggingu tylko roznej mocy (hmm i zdecydowanie cenach... ;P
Z ciekawych traveli ostatnio kupilem tez obei hurricane w cast - sztywny bardziej pod jerka z opini na ali wynika, ze hurricane w cw 80g ciagnie nawet srednie sumy - ja mam wersje do 120g. Mialem skracac dolnik (bo na bb za dlugi wystaje poza siedzenie), ale master jigger podeszedl mi bardziej - hurricane zostaje zapasowym kijem na makrele na przywieszki/wyjazdy. Kupilem tez niedawno shimano stc monster w uzbrojeniu spin do 100g (a moze 150? nie pamietam najmocniejszy jaki znalazlem) i zastanawiam sie czy go nie pogonic bo ten obei powinien go zastapic raz na 100 lat jak bede chcial dluzszy i mocny kij na wyjezdzie - a hajsu w kijach mam juz dosyc utopionego ;P
Co do okoniowek kupilem tez 3 (1 dla siebie i 2 dla kumpla - nie moglismy sie powstrzymac przy 15e/sztuka) "acheleus"'a w wersji najslabszej i oczko mocniejszej - kolega, ktory wzial po 1 sztuce z kazdego twierdzi, ze ten o wyzszym cw ma glebsze ugiecie.