No ale jak wrazenia uzytkowe ?
Kij uzbrojony jest w 8 dwustopkowych przelotek Fuji Alconite + Fuji Sic na szczycie, uchwyt kołowrotka P.Bay 18 i rękojeść z mieszanki różnych korków.
Blank opisany jest do 40gram wyrzutu ,ale potrafi sporo więcej.
Z moich skromnych testów łowieckich wynika ,że kij zaczyna pokazywać cokolwiek od około 15gr +3-4"gumy,a dobrze się ładuje od 20-22gr +guma. Najciężej łowiłem 40gr+guma 4" i nie był to kres możliwości.Używałem linki 20lb Varivasa nawiniętej na Zaubera 4000,a docelowo miał być Taurus TP3000. Wszystkie dane odnoszą się do połowów w rzece.
Łowiłem tym kijem tylko z ....5 razy{łącznie około 30godzin} na przestrzeni dwóch lat.Przeznaczony był do ciężkiego łowienia w głębokich, jesiennych dołach ,a mam tylko 2 takie miejscówki dość daleko i z kiepskim dojazdem.
Jego celem miały być szczupaki i sandacze choć i średniego suma powinien obskoczyć. Ciężkie gumy,wahadłówki,woblery, koguty i niewielkie jerki -świetnie sobie poradzi.
Kij jest praktycznie dziewiczy -złowił jedną rybę.
Po uszkodzeniu środkowego elementu,kij został odesłany do FishingArt gdzie Pan K.Zieliński wykonał nowy element i nową szczytówkę w Nanotechnologii.Wędka jest na razie w pracowni ,w trakcie zbrojenia i pewnie niedługo wróci do mnie.
Pewnie będzie na sprzedaż ....bo zmieniłem trochę technikę ,miejscówki i sposób łowienia.
,
Jak ktos dalej jezdzi i jest zainteresowany tymi blaasami, to jednak lepiej wybrac wersje 4 czesciowa niz 3.
Masz całkowitą rację ,że w dalekich podróżach szczególnie samolotem ,lepiej mieć 4 krótsze składy niż 3 trochę dłuższe.Blaas o którym pisałem ma 91cm długości transportowej.
Pozdrawiam Tomi
Użytkownik tomi101 edytował ten post 29 styczeń 2019 - 22:34