Cześć, podaję sposób w jaki sam naniosłem numery na belly boat, może ktoś skorzysta. Litery są minimalnego rozmiaru czyli wysokość 10 cm, grubość linii - 1 cm. Napis wykonałem na kawałku baneru reklamowego, który na górnym brzegu ma orygnialny "tunel".
Potrzebowałem:
1. belly boata
2. dwa kawałki baneru z naniesionymi farbą numerami
3. kawałem prostego, sprężystego drutu o długości baneru, drut jest zagięty na jednym końcu tworząc swoiste "zapięcie", drugi koniec jest zaokrąglony aby wykluczyć możliwość przebicia któregoś z balonów
Na górnej krawędzi baneru wyciąłem jego fragmenty na szerokość pomarańczowych pasków mocujących D-ringi. Wkładam drut do "tunelu" nawlekając nań pomarańczowe paski, gotowe. Powtarzamy z drugim numerem na drugiej burcie. Całość dobrze się prezentuje (IMO), jest sztywna i mocna, nie rozsuwa się, powinna wytrzymać conajmniej kilka sezonów. Oczywiście nie jest to trwałe naniesienie numerów na burtę jednostki pływającej, taki raczej półśrodek, w dodatku na szybko wykonany. Reszta na zdjęciach. Montaż numeru zajmuje około 10 sekund, jego demontaż około 2 sekundy.
1.jpg 71,58 KB
22 Ilość pobrań
2.jpg 58,68 KB
23 Ilość pobrań
3.jpg 44,55 KB
21 Ilość pobrań
4.jpg 51,06 KB
22 Ilość pobrań
5.jpg 56 KB
21 Ilość pobrań
6.jpg 66,53 KB
21 Ilość pobrań