Solidnie. Zdjęcia w temacie o zakupie pontonu. To markowa folia do banerów.Gdyby chciały odpaść to posłużą za szablon. Cienkim flamastrem odmaluję kontury i wypełnie mazakiem olejowym. Tak więc straty nie będzie.
Numery rejestracyjne na ponton
#121 OFFLINE
Napisano 21 kwiecień 2015 - 13:55
#122 OFFLINE
Napisano 21 kwiecień 2015 - 19:46
Jakiś czas temu nękałem różne agencje reklamowe, sklepy z foliami jaką polecają folie, tak żeby wytrwała chociaż sezon ! żadna nie dała gwarancji, a kilka wprost podało info, że folia nie nadaje się do takiego zastosowania. Na dniach wrzucę fotkę jak prezentują się moje nr przy użyciu farby od kolegi Maweric
#123 OFFLINE
Napisano 21 kwiecień 2015 - 21:10
Jak za szybko odpadną będę reklamował towar jako niezgodny z umową.
- Tomasz eS lubi to
#124 OFFLINE
Napisano 21 kwiecień 2015 - 21:19
#125 OFFLINE
Napisano 21 kwiecień 2015 - 21:54
Dzisiaj nakleiliśmy nr na moim. Zamawiał @maweric, trzymają się ładnie jak na razie, jutro będę się bawił w rozkładanie mojego nowego pływadła to zobaczę jak przez zniosły zginanie .
#126 OFFLINE
Napisano 21 kwiecień 2015 - 22:37
To te z Allegro za 29 zeta? Podgrzewaliście opalarką?
#127 OFFLINE
Napisano 22 kwiecień 2015 - 05:06
Tak, litery z foli do banerów, tak podgrzewaliśmy opalarką .Wcześniej odtłuszczona powierzchnia itd. Ładnie się wyłożyły, wyglądają super ,zobaczymy na jak długo, nie do końca wierzę w ich wytrzymałość, ale jestem dobrej myśli. Zawsze zostaje farba.
#128 OFFLINE
Napisano 22 kwiecień 2015 - 05:19
Ja mam te numerki z foli baneroweji, mi lekko puszczają .
Co prawda nie grzałem ich przy naklejaniu .
#129 OFFLINE
Napisano 22 kwiecień 2015 - 05:41
Czy na banerze, czy na samochodzie folia ma takie tendencje że się odkleja, teraz banery już drukują. Na samochodzie miałem klejone litery wytrzymały 2 lata, zobaczymy z czasem jak z ich wytrzymałością. Jak będzie marnie to z wrócimy do farby do PCV. A może ktoś w tym czasie zlikwiduje ten chory przepis.
#130 ONLINE
Napisano 26 maj 2015 - 04:31
Zatem farba posiada kolejna przewagę nad literami robionymi markerem. Da się usunąć i to za jakieś max 5 zł na myjni samoobsługowej.
Wysłane z mojego GT-I9515 przy użyciu Tapatalka
#131 OFFLINE
Napisano 31 lipiec 2015 - 09:29
Panowie nieco czasu minęło więc może pochwalicie się trwałością swoich "patentów" na oznakowanie pontonów
Mnie właśnie taka praca czeka tyle, że wcześniej muszę usunąć stare numery (próbowałem ekstrakcyjną i coś tam puszcza ale raczej nie da tym rady).
Myślałem, aby zamalować stare numery emalią w sprayu do PCV w kolorze pontonu (polecał takie rozwiązanie Kolega Patu) a następnie namalować aktualne numery.
Co sądzicie? Czy jest to dobry pomysł czy lepiej kombinować ze zmyciem starych? Może macie jakieś sprawdzone ogólnodostępne specyfiki?
#132 OFFLINE
Napisano 31 lipiec 2015 - 10:12
Numery na ponton zamawiałem na allegro z "rozciągliwej" folii. Naklejane były według instrukcji sprzedającego. Dokładnie odtłuścić powierzchnię i naklejać na napompowanym. Po kilku składaniu i rozkładaniu wygląda to tak jakby numery miały odpaść. Całość naklejałem przy pomocy suszarki do włosów. Jak odpadną trzeba będzie malować markerem i będzie po kłopocie...
#133 OFFLINE
Napisano 31 lipiec 2015 - 11:31
W naklejki raczej nie pójdę bo przy ciągłym rozkładaniu/składaniu pontonu to raczej niezbyt trwałe rozwiązanie
W lokalnych sklepikach nie ma niestety emalii w sprayu do pcv, o której wspomniał Patu...
Najpierw jednak trzeba zmyć stare numery...chyba spróbuję z denaturatem
#134 OFFLINE
Napisano 31 lipiec 2015 - 12:37
Ja stare numery zmyłem rozpuszczalnikiem ,a puzniej nowe nakleiłem na wyczyszczony ponton i podgrzałem suszarką do włosów .Na razie się wszystko trzyma ,i ładnie wygląda.
#135 OFFLINE
Napisano 31 lipiec 2015 - 12:47
Ja stare numery zmyłem rozpuszczalnikiem ,a puzniej nowe nakleiłem na wyczyszczony ponton i podgrzałem suszarką do włosów .Na razie się wszystko trzyma ,i ładnie wygląda.
A jaki to ponton (marka)? Rozpuszczalnik (bo przypuszczam, że piszesz o nitro) nie niszczy przypadkiem pontonu?
#136 OFFLINE
Napisano 31 lipiec 2015 - 14:28
Ponton to Kolibri 300 ,z tego co czytałem i słyszałem to kilka osób też tak zmywało numery i nic się nie stało z pontonem.
#137 OFFLINE
Napisano 31 lipiec 2015 - 14:44
Na moim klejone, już kilkanaście razy pompon składany i rozkładany i trzymają, nic się nie odkleja i nie ma tendencji takowych.
#138 OFFLINE
Napisano 31 lipiec 2015 - 15:00
A to w takim razie dzięki Panowie
Trzeba wyskoczyć po rozpuszczalnik i do dzieła!
#139 OFFLINE
Napisano 04 listopad 2015 - 15:45
http://allegro.pl/nu...5579758246.html
Warto zainwestować kasę w te numery? Jak Wam się spisują? Pomysł z odrysowaniem konturu numerów cienkim markerem jest niezły, potem po odklejeniu można tylko wypełnić kontury czarnym markerem i po sprawie.
#140 OFFLINE
Napisano 04 listopad 2015 - 16:23
Mam te numery.
Gość nie daje szablonu który zostaje mu po wycięciu numerów a folia to zwykła plandekowa.
Odklejają się od składania i rozkładania , ponton Kolibri.
Dodatkowo są bardzo duże .Prosiłem go ,żeby mi przeskalował i zrobił trochę mniejsze.
Przysłał mi takie jak na łódz 6m a ja prosiłem na ponton 2.6m.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 4
0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych