Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Cieknące Solvkrokeny i problemy z Fishing Mart

• Zamknięty Temat jest zamknięty
448 odpowiedzi w tym temacie

#401 OFFLINE   Rheinangler

Rheinangler

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 5371 postów
  • LokalizacjaDusseldorf
  • Imię:Arek
  • Nazwisko:Wałęga

Napisano 20 lipiec 2013 - 21:30

blackabyss - do powstania myśli potrzebne są przynajmniej dwa neurony,- jak znajdziesz ten drugi to może coś zrozumiesz ... 

Użytkownik Rheinangler edytował ten post 20 lipiec 2013 - 21:34

#402 OFFLINE   Jozi

Jozi

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 9666 postów
  • LokalizacjaBieszczady
  • Imię:Józek

Napisano 20 lipiec 2013 - 21:32

- do powstania myśli potrzebne są przynajmniej dwa neurony,- jak znajdziesz ten drugi to może coś zrozumiesz ... 

Zapieklak z Ciebie :lol: .

#403 OFFLINE   Piotrek Milupa

Piotrek Milupa

Moderator Emeritus

• TEAM JERKBAIT
  • PipPipPipPip
  • 8449 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Piotrek

Napisano 20 lipiec 2013 - 21:46

Panowie @blackabyss,  @Rheinangler - Stop.

Jeśli chcecie dalej dyskutować to proszę na priv.

#404 OFFLINE   Rheinangler

Rheinangler

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 5371 postów
  • LokalizacjaDusseldorf

Napisano 20 lipiec 2013 - 21:47

Nie bardzo jest o czym,- więc stop.

#405 OFFLINE   wiwaldi1970

wiwaldi1970

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 640 postów
  • Lokalizacjapomorskie/Warszawa

Napisano 20 lipiec 2013 - 22:04

Dostałem same gacie, nic więcej, nie licząc kleju i łatki

Cóż nie ty jeden zostałeś podobnie potraktowany. Ja podobnie, ale napisałem do FM o braku paragonu i dostałem odpowiedź, że mi go przyślą. Jest to świeża sprawa. Więc czekam na pozytywne rozstrzygnięcie. Przy okazji FM w szczegółach potwierdzenia zamówienia na opcję czy chcesz fakturę, ale to już jest w potwierdzeniu transakcji i można to przeoczyć. Sprawdź swoją pocztę. No i oczywiście nie usprawiedliwiam FM, paragon zawsze się należy petentowi.

#406 OFFLINE   pitt

pitt

Jadę na ryby ... na zawsze

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 9353 postów

Napisano 20 lipiec 2013 - 22:15

@rheinangler

pamietam, jak calkiem niedawno dosyc mocno i bardzo publicznie denerwowales sie, co sie z tomkiem dzieje, w tym watku to bylo: http://jerkbait.pl/t...ktokolwiek-wie/ ... mysle, ze kazdy z nas wykorzystuje to forum nie tylko do wymiany informacji wedkarskich, ale takze w innych celach ... takze wedkarskich ;)

#407 OFFLINE   wiwaldi1970

wiwaldi1970

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 640 postów
  • Lokalizacjapomorskie/Warszawa

Napisano 20 lipiec 2013 - 22:19

667- sąsiad szatana.

Kurcze moje Solvkrokeny też ostatnio nawaliły, wszedłem do wody i po chwili miałem wody do kolan. Ale mają ze 2 lata ...

Patrząc na opinie moich kolegów to bardziej markowe oddychacze często i gęsto są reklamowane po kilku wyjściach i wymieniane na nowe. Nie mam info o Solvkrokenach, ale może przekonam się na własnej skórze :angry: .

#408 OFFLINE   godski

godski

SUM

• +Forumowicze
  • PipPipPipPipPip
  • 15660 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 20 lipiec 2013 - 22:29

Brak paragonu to przestępstwo i już. Ja w swojej firmie też borykam się z nieuczciwą konkurencją która nie wystawia faktur i paragonów i przez to mają trochę lepszą cenę.

Płacę podatki i wk.... mnie to jak ktoś ich nie płaci i utrzymuję za niego całą budżetówkę itd..... Wiem, że duża część z tego idzie bokiem, ale to urny wyborcze decydują. To inny temat.

W urzędzie skarbowym powinien być gorąca linia. Podaję linka do np. Allegro gdzie firma sprzedaje np 100 wtryskiwaczy i wiem , że podają ceny netto. Mały zakup kontrolowany wystarczy.....

I nie jest to kapowanie. Moim i pewnie nie tylko moim zdaniem.

• krystiano1981r lubi to

#409 OFFLINE   guciolucky

guciolucky

NO release NO glory

• Twórcy
  • PipPipPipPip
  • 5211 postów
  • LokalizacjaOlsztyn

Napisano 20 lipiec 2013 - 22:37

Andrzeju ja zgadzam się z Tobą w 100% i u mnie każdy gram towaru jest fiskalizowany ale patrząc z drugiej strony obaj widzimy jak wielu klientów kupując chciało by zapłacić netto? Kij ma dwa końce i według mnie ten co chce kupować taniej jest tak samo winny jak ten co sprzedaje bez VAT-u.

#410 OFFLINE   MaleX

MaleX

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 490 postów
  • LokalizacjaTeren prywatny
  • Imię:Marcin

Napisano 20 lipiec 2013 - 22:38

Nie bardzo jest o czym,- więc stop.

Hm, wypada tylko życzyć wielu odrzuconych reklamacji, co w Niemczech na pewno jest standardem i dobrym zwyczajem ;).

Użytkownik Napalm edytował ten post 21 lipiec 2013 - 00:34

#411 OFFLINE   Dienekes

Dienekes

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2272 postów
  • LokalizacjaSyreni Gród/ Jadwisin
  • Imię:Radosław

Napisano 20 lipiec 2013 - 22:49

Dienekes,- mój smak czy niesmak nie jest dla nikogo oprócz mnie samego żadnym wyznacznikiem i nie ma ogólnie większego znaczenia...
Wyraziłem swoją opinię bo tak jakoś zawsze podchodzę to forum czyli do miejsca w którym wyraża się swoje poglądy nie uzurpując sobie prawa do ich słuszności...

Czyli nie udzielisz odpowiedzi na moje pytania?

Użytkownik Dienekes edytował ten post 20 lipiec 2013 - 22:50

#412 OFFLINE   skippi66

skippi66

Zaawansowany

• Zbanowani
  • PipPipPip
  • 1723 postów
  • LokalizacjaŁódź
  • Imię:Michał
  • Nazwisko:K.

Napisano 20 lipiec 2013 - 23:50

No i Wielce Szanowny Mod, wziął i awanturkę przystopował. A tak się ciekawie rozwijała. Awantury są konstruktywne, podobnie jak wojny twórcze, więc szkoda. Aha, ten Domator to nic tylko jakaś agentura FM.

#413 OFFLINE   piotrrd

piotrrd

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 551 postów
  • Lokalizacjasokółka

Napisano 21 lipiec 2013 - 00:03

No i Wielce Szanowny Mod, wziął i awanturkę przystopował. A tak się ciekawie rozwijała. Awantury są konstruktywne, podobnie jak wojny twórcze, więc szkoda. Aha, ten Domator to nic tylko jakaś agentura FM.

A żaden mod nie ma życia prywatnego 100% czasu spędza na forum;)

Ja kibicuje dla Kuby i mam nadzieję, że nie da za wygraną;)

Rozumiem, żeby to był mały sklepik który ledwo się kręci i ma problemy z jakimkolwiek zyskiem, ale FM............ przecież to jeden z największych sklepów u nas, powinien jednak świecić przykładem.

#414 OFFLINE   Kuba Standera

Kuba Standera

W walce z głupota nie ma wygranych, są tylko cudem ocaleni

• Bloggerzy
  • PipPipPipPip
  • 9643 postów
  • LokalizacjaGibraltar i okolice

Napisano 21 lipiec 2013 - 01:25

Rheinangler, Szanowny kolego.

Przykro mi, ze tak to odbierasz i trochę eskalujesz zarzuty w swoich postach, wszak z "tak postępują mężczyźni" ciężko dyskutować, bo furtki tu nie ma na wymianę poglądów.

Ja sie nie do końca znam, "jak robią faceci" a jak robią "nie faceci" i zwykle staram się postępować jak człowiek i tak, jak oczekiwałbym by druga strona postępowała wobec mnie.

Kilkukrotnie wychodziłem z propozycją ugody do sklepu, za każdym razem w pełni przedstawiając swoje oczekiwania i to jak zareaguję.

Za każdym razem dostawałem buta i aroganckie bubnięcia. Jak widzisz w odpowiedzi Pana Stryczka, nawet nie sprawdzono zasadności mojego roszczenia i szczelności prawej nogawki i tego co się dzieje z neoprenem.

W dość nieprzyjemny sposób zostałem spławiony przez sklep szukający byle pretekstu by reklamacji nie uznać, brak sprawdzenia opisywanego przeze mnie uszkodzenia.

Mimo wszystko, kilkukrotnie skontaktowałem się  ze sklepem usiłując sprawę wyjaśnić polubownie, nim opisałem ją na forum.

To co wyszło dalej, regularne wykręcanie się ze zobowiązań, sprawa paragonów i inne skandaliczne zachowania, jak usunięcia konta - są to niestety fakty, opisane przez kolejnych poszkodowanych przez sklep kolegów.

A o ile pamiętam, wzory postępowania "prawdziwych mężczyzn", to po takiej wymienia maili czy postów, nie kieruje się sprawy do sądu, tylko wsiada w auto, jedzie do salonu, odnajduje w nim szefa, wymierza argumenty w manualny sposób, bierze nowe śpiochy z półki i lejąc na prawo i lewo "karatem" wyrąbuje drogę do wyjścia.

Chyba dobrze, ze jednak nie jestem "prawdziwym mężczyzną", co?

Pozdrawiam Ciebie serdecznie i liczę, ze mimo niesmaku będzie okazja się spotkać osobiście i przekonać na + co do mojej osoby.

Miłej nocy.

• Lepton lubi to

#415 OFFLINE   Rheinangler

Rheinangler

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 5371 postów
  • LokalizacjaDusseldorf

Napisano 21 lipiec 2013 - 07:34

No to po kolei

Pitt,- podany rzez Ciebie przykład jest wręcz idealny dla zobrazowania moich przekonań i postępowania!

Osoba której poszukiwałem nagle znikła i mimo ostatecznego z ostatecznych terminów realizacji ( przekładanych kilkakrotnie) bęc 10 dni milczenia brak odpowiedzi na priv, telefony stacjonarne i komórkowe.... 

Kwota którą mogłem stracić w wypadku jej nieuczciwego do końca zachowania ok 10 razy większa od kwoty straty Kuby.

I co zrobiłem,- nie obsmarowałem tego na forum nie chcąc deprecjonować wielu dobrych a może w swym całokształcie bardzo wielu dobrych i pozytywnych działań tej osoby. Potem się kolega odezwał i.... ale dalej nic sprawczego z tego nie wynikło. W końcu po tygodniu dostałem to co zapłaciłem tylko w stanie odmiennym od obiecywanego z jednym wyjątkiem który był dla mnie wielkim zaskoczeniem na "+" i z brakiem jednej pozycji za 1000 zł.

Miałem dość ciuciubabki,- złożyłem doniesienie na policję, pokserowałem przelewy bankowe na konto owej osoby, przetłumaczyłem dotychczasową korespondencję i poinformowałem o tym rzeczoną osobę (a kilka dni przed tym ostrzegłem kolegę, że wypadku braku przelewu zwrotnego za brakujący przedmiot uczynię to).

Przelew był częściowy więc zrobiłem to co zapowiadałem. W ciągu kilku następnych dni dotarły na moje konto brakujące pieniądze, grzecznie poszedłem na policje i wycofałem zawiadomienie, co do pozostałych ewidentnie przepłaconych przedmiotów,- machnąłem ręką bo nie warto ze względu na jakąś osobistą stratę w stosunku do tego co napisałem wyżej dowalać w gruncie rzeczy porządnemu człowiekowi o altruistycznych poglądach brzydkiej łaty.

Oprócz kilku osób które niejako przypadkiem dowiedziały się o zajściu nikt tego nie wie bo publicznie tego nie rozpowiadałem.

A ja mam wrażenie że kiedy na  urazy spadnie parę kropel oleju czasu to i rany się zaleczą i będzie co prawda już inaczej niż było ale nie wrogo...

Sam także teraz nie czuję się najlepiej przedstawiając tę historię, lecz jest ona najlepszym dowodem iż te "morały" które wypisywałem w tym wątku nie są czczym gadaniem tylko faktycznie motywami mojego postępowania.

Nie che mi się także odpowiadać na zarzuty jakobym bronił właściciela FM bo w żadnym moim poście nikt tego nie znajdzie.

Winą moją ewidentną jest to iż zwróciłem uwagę na drobny szczegół, który jedni mgliście przeczuwają,- nawet nie można powiedzieć że dostrzegają a ogół  go nie widzi i jeszcze miąłem czelność przypuszczać iż jest on bardzo oczywisty...

Co gorsza jeśli istnieje owa Stryczkowa agentura to wykorzystuje moje wpisy do własnej sprawy.... ale to myślenie można rozwinąć już tylko w paranoję...

Krótko mówiąc mogłem to zachować dla siebie i przejść nad tym do porządku dziennego nie zaśmiecając wątku Kuby. Podobnie mogłem sobie darować epitet "męskości" postępowania który paru osobą nadepnął na odcisk "męskości" i zamiast refleksji spowodował komentarze o marnej treści.

Jest to mój ostatni wpis w tym wątku i nie zamierzam go dalej ciągnąć bo on nic nie wnosi do nurtu dyskusji a przysparza tylko pracy Modowi...

Nasze spotkanie Kuba jest wątpliwe, ale nigdy nie można mieć takiej pewności, że się nie spotkamy i nie po - przekonujemy do siebie i do swoich racji w stylu męskim czy mniej męskim czy ot tak po prostu.

Zostawmy to prawu niespodzianki...

Użytkownik Rheinangler edytował ten post 21 lipiec 2013 - 07:47

#416 OFFLINE   nrt80

nrt80

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 303 postów

Napisano 21 lipiec 2013 - 08:33

nrt80, on 19 Jul 2013 - 08:54, said:
btw: backup historii zamówień zrobiony :D. teraz poszukam paragonu i wkleję na forum jako białego kruka, żeby nie było... bo jakieś mam (jak dobrze kojarzę to do gwarancji miałem zawsze doszyty, nie było do czego doszyć- nie wysyłali ;)).

mała korekta- coś mi się przyśniło, nie znalazłem ani jednego (!) paragonu przyszytego do gwarancji. żeby nie było wątpliwości- gwarancje u mnie można podzielić na te z paragonem i bez, czyli dokładnie- te nie z FM i te z FM. w jednym przypadku nawet sobie list przewozowy doszyłem :)

z ciekawostek- średnia wartość paczki w moim przypadku kręci się w okolicach 300 plnów. ostatnia, która doszła, miała systemowy numer: 100.000+...

Ps. Rheinangler- próbujesz mówić innym, żeby przestali ciągnąć temat, jednocześnie oburzając się na to, że ktoś Ciebie próbuje prostować. wolność nasza kończy się tam, gdzie zaczyna wolność innych.

Użytkownik nrt80 edytował ten post 21 lipiec 2013 - 08:36

#417 OFFLINE   pitt

pitt

Jadę na ryby ... na zawsze

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 9353 postów

Napisano 21 lipiec 2013 - 10:44

@rheinangler
podany przezemnie przyklad pokazuje tylko, ze kazdy z nas moze wykorzystac to forum we wlasnych celach, tak jak kuba czy ty, dla przykladu ... natomiast w jaki sposob i z jakimi zawartosciami, to juz jest sprawa indywidualna kazdego uzytkownika

#418 OFFLINE   TriMack

TriMack

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 51 postów
  • LokalizacjaPoznań
  • Imię:Aleksander

Napisano 21 lipiec 2013 - 10:56

no właśnie męskie rozwiązania ... na czym polega ich istota ?

- na nadstawianiu gardła gdy ktoś nachalnie próbuje nas dymać? jak proponuje kolega Domator

- czy może na skrzyknięciu chłopaków "...żeby tu przyszli i popracowali nad nim z obcęgami i palnikiem.." jak proponuje Marsellus Wallace ehm Kuba

Użytkownik TriMack edytował ten post 21 lipiec 2013 - 10:58

#419 OFFLINE   deichkind

deichkind

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 738 postów
  • Lokalizacjałódzkie

Napisano 21 lipiec 2013 - 11:26

Chyba główny temat i istota tego wątku zaczęły się zbyt mocno rozjeżdżać.

Na początku prawie wszyscy jednym głosem popierali, teraz po kilkunastu stronach zaczęły powstawać przesłanki stricte filozoficzno-socjologiczne i tworzenie (użyłbym lepszego słowa trollowanie) całkowicie nie potrzebnych sensacji (żeby nie pisać; durnych wpisów) 

Mam coś sensownego do napisania to piszę - jak mam niepotrzebnie bić pianę to lepiej sobie odpuścić.

Pitt: brawa dla Ciebie chłopie za przytoczenie wątku z tworzeniem insynuacji nt. "zaginięcia" pewnego kolegi z forum !!! Masz kurcze duży bieer za to !!

Użytkownik deichkind edytował ten post 21 lipiec 2013 - 11:27

#420 OFFLINE   tibhar

tibhar

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 998 postów
  • LokalizacjaPL
  • Imię:Mariusz

Napisano 21 lipiec 2013 - 11:49

Bo "prawdziwy mężczyzna to załatwia swoje porachunki sam" !!(śmiech) - tekst roku, prawie jak Linda "Nie chce mi sie z toba gadać"

ps. słowa tu wyczytane uzyte przez jednego forumowicza...

Użytkownik thibar edytował ten post 21 lipiec 2013 - 11:58

• blackabyss lubi to

Użytkownicy przeglądający ten temat: 6

0 użytkowników, 6 gości, 0 anonimowych