Pstrągi 2008
Napisano 23 grudzień 2008 - 15:55

Napisano 23 grudzień 2008 - 18:58

Napisano 23 grudzień 2008 - 19:01

co do ogona to nie wnikam ..

Napisano 23 grudzień 2008 - 19:57
@wobler....tez bym sobie z nim foto zrobil jakby kumpel taka sztuke zlapal

Napisano 23 grudzień 2008 - 20:02
Graty Dero piekna sztuka
@wobler....tez bym sobie z nim foto zrobil jakby kumpel taka sztuke zlapal
Mam jeszcze fotki z rybkami z mojej ręki, ale nieregulaminowe... 31, 33 i jeden całkiem krótki

Napisano 23 grudzień 2008 - 22:55
Ładny kaban, gratulacje.
Ale te płetwy, rzeczywiście jak poprzycinane, może to uciekinier z jakiejś chodliwi.
pzdr
Grzecho
Napisano 24 grudzień 2008 - 18:24
EDIT: po przemyśleniu, postanowiłem poczekac na lepszą rybkę z dzikiej wody w sezonie 2009
[/quote]
A może i w 2008

Hmm..., pierwszej ryby nie widziałem, ale zdziwiło mnie czepianie sie przez @Jerzego. Teraz jednak, czegoś sam nie rozumiem. Jeśli to dzika rzeka, i poszliscie pstrągowac to albo sezon u Was zaczyna się wyjątkowo wcześniej, albo zwyczajnie kłusowaliście

Tej jednej ryby gratuluje, poza tym Wesołych Świat

Napisano 24 grudzień 2008 - 22:06
Na rzeczka 'X' w której łowilismy znajduja się stawy hodowlane, a rybki które łowilismy to potoczne 'uciekiniery.. i raczej niewidze tu zadnego kułsownictwa...
Jeżeli ktoś chce głebszych wyjaśnień prosze pisać...

Pozdrawiam i Życze Radosnych Świąt...

Napisano 25 grudzień 2008 - 11:45
Jeżeli chcecie pomagać w moderacji forum to bardzo się cieszę - mam prośbę jednak żebyście robili to poprzez skorzystanie z funkcji zgłoś wiadomość moderatorowi a nie na własną rękę. Będzie prościej, wygodniej i bez frustracji.
Pozdrawiam
Napisano 26 grudzień 2008 - 14:24

Pozdrawiam
Remek
Napisano 26 grudzień 2008 - 15:09
A swoją drogą Panowie ... jeszcze kilka dni
i zaczynamy od nowa
Jak przygotowania, gdzie pierwsze kroki? Ja się jeszcze zastanawiam gdzie postawię nogę w pierwszych dniach ale ... kołowrotki już przygotowane i wędki stoją wyczyszczone
Pozdrawiam
Remek
Witam !
Tradycyjnie pierwsze dni to będzie ganianie za trotką, lecz później przychodzi czas na pstruchy.
W tym rok napewno więcej czasu poświęce gumką. W zeszłym roku okazały się bardzo trafną przynętą, ale wiosną. Próbował ktoś z Was łowić w pierwszych dniach sezonu na gumki ?
Mam jeszcze pytanie odnośnie plecionki. Z tego co czytałem to nie zdaje zbytnio egzaminu. Widomo, zamarza przy minusowych temperaturach, ale czy brak rozciągliwości nie skutkuje większym spadnkiem ryb ?
Pozdrawiam

Napisano 26 grudzień 2008 - 15:23
A swoją drogą Panowie ... jeszcze kilka dni

Pozdrawiam
Remek
[/quote]
Witam !
Tradycyjnie pierwsze dni to będzie ganianie za trotką, lecz później przychodzi czas na pstruchy.
W tym rok napewno więcej czasu poświęce gumką. W zeszłym roku okazały się bardzo trafną przynętą, ale wiosną. Próbował ktoś z Was łowić w pierwszych dniach sezonu na gumki ?
Mam jeszcze pytanie odnośnie plecionki. Z tego co czytałem to nie zdaje zbytnio egzaminu. Widomo, zamarza przy minusowych temperaturach, ale czy brak rozciągliwości nie skutkuje większym spadnkiem ryb ?
Pozdrawiam

[/quote]
hamulec bardzo mocno luzujesz i masz coś jak żyłka, tylko o większej wytrzymałości
Napisano 26 grudzień 2008 - 16:00
Pozdrawiam
Remek
Napisano 26 grudzień 2008 - 18:03
Napisano 26 grudzień 2008 - 18:32
Dokładnie jak ja... będę szukał spokoju i wyciszenia po sezonie nad małymi ciurkami pstrągowymi...
Fakt, w pierwszych dniach sezonu są tłumy, ale są jeszcze takie miejsca, gdzie żadko kto zagląda....
Napisano 26 grudzień 2008 - 19:52
Dokładnie jak ja... będę szukał spokoju i wyciszenia po sezonie nad małymi ciurkami pstrągowymi...
[/quote]
Fakt, w pierwszych dniach sezonu są tłumy, ale są jeszcze takie miejsca, gdzie żadko kto zagląda....
[/quote]
chyba na Kamczatce

Napisano 26 grudzień 2008 - 22:28

Jest jeszcze bardzooooooo dużooooooo rzek gdzie jest - i troć i spokój nad wodą

Napisano 27 grudzień 2008 - 12:17
Kolego @Tofik, ale troć to nie tylko Ina, Rega, Parsęta, Wieprza, Słupia, Łupawa, Łeba, Reda, Wierzyca z dopływami
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
.
Jest jeszcze bardzooooooo dużooooooo rzek gdzie jest - i troć i spokój nad wodą![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
z tym sie zgodze ze jest duzo rzek nad ktorymi jest spokuj np. kolo mnie mam 2 rzeki, nad jedna mieszkam a nad druga mam z 8 km, w ktorych sa trocie a ludzi nad nimi nie ma

moze sam sprobuje szczescia w tym roku

Napisano 27 grudzień 2008 - 23:01
Napisano 28 grudzień 2008 - 14:07
ja oczywiście nie pisałem nic złośliwie,po prostu trace nadzieje w spokój nad wodą . jeśli macie takie wody gdzie jest odrobina spokoju to szczerze wam zazdroszczę i życze połamania kijówKolego @Tofik, ale troć to nie tylko Ina, Rega, Parsęta, Wieprza, Słupia, Łupawa, Łeba, Reda, Wierzyca z dopływami
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
.
Jest jeszcze bardzooooooo dużooooooo rzek gdzie jest - i troć i spokój nad wodą![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()