#1 OFFLINE
Napisano 22 wrzesień 2006 - 09:50
#2 OFFLINE
Napisano 22 wrzesień 2006 - 12:48
W kwestii formalnej. Na forum są zwolennicy castingu i zwolennicy stałoszpulowców. To dlaczego Friko w zaproszeniu piszesz - wszystkich ????????????
Nie gniewaj się Friko, ale ja będę cały czas starał się dbać o to, żeby ta różnica była widoczna.
pozdrawiam
#3 OFFLINE
Napisano 22 wrzesień 2006 - 13:59
To po prostu dobry sprzęt, a zamiłowanie do dobrego sprzętu powinno łączyć, a nie dzielić wędkarzy
#4 OFFLINE
Napisano 26 wrzesień 2006 - 09:02
Dokladnie tak Friko, na forum sa przede wszystkim wedkarze. A takowi potrzebuja dobrego sprzetu. Jak sie uzbroi wedke pod dowolna metode, nawet na najlepszym osprzecie a kiepskim blanku to wedka bedzie kiepska.
Wspomniany sprzet jest wysokiej klasy i namawianie do zaopatrzenia sie wen jest jak najbardziej na miejscu.
Gumo
p.s.Teoria, jakoby istnialy blanki stworzone z mysla tylko o np. polowach drapieznych uklei a do polowu jazgarzy juz by sie nie nadawaly, jest mocno naciagana...
#5 OFFLINE
Napisano 26 wrzesień 2006 - 13:11
Poniżej:
- cała dostawa na ladzie, od lewej do prawej po kolei: Batsony z serii IP, Batsony z serii RDR, Batsony z serii XST, Talon Explorer
- blanki Batsona z serii IP
- blanki Batsona z serii XST
Załączone pliki
#6 OFFLINE
Napisano 26 wrzesień 2006 - 13:15
- zbliżenie na mięsisty dolnik modelu 7'6 MXF2 z tej serii (od strony szczytówki)
- dolnik tegoż modelu na dole
Załączone pliki
#7 OFFLINE
Napisano 26 wrzesień 2006 - 13:18
Załączone pliki
#8 OFFLINE
Napisano 26 wrzesień 2006 - 13:21
Załączone pliki
#9 OFFLINE
Napisano 26 wrzesień 2006 - 13:24
Załączone pliki
#10 OFFLINE
Napisano 26 wrzesień 2006 - 15:50
dla mnie zwlaszcza ciekawe sa te morskie. Planuje sobie zrobic cos pod Baltyk/Fiordy...
Przypomniałem sobie o tym już po wyjściu z pracowni, niestety z informacji uzyskanych od Irka wynika że nowe blanki saltwater już się rozeszły dla celów poglądowych jest jeszcze jeden w pracowni, zamówiony przez Marka Szymańskiego na fiordy właśnie... może Irek po znajomości udostępni do organoleptycznego stwierdzenia właściwości
Pozdrawiam
#11 OFFLINE
Napisano 12 sierpień 2010 - 13:39
Niedawno solidne długie blanki Taiaha Composite Developments, a obecnie 20 nowych jednoczęściówek Batson Enterprises.
Z tymi ostatnimi miałem możliwość zapoznać się dziś - wszystko to blanki z serii RX8 oraz RX6, w tym absolutna nowość Batsona -seria Walleye.
Na sucho blanki sprawiają dobre wrażenie i wydaje mi się że będa wartościowym uzupełnieniem dotychczasowej oferty - więc jak ktoś do tej pory nie mógł w jednoczęściówkach Batsona wybrać nic dla siebie - warto żeby zwrócił uwagę na nowe modele myślę.
Z tego co mówi Irek, poppingi z RX6 będa w oferowane w sprzedaży za niewiele ponad 100 zł Jak ktoś ma możliwość, myślę że warto wybrać się do pracowni i pomacać samemu, póki dostawa się nie rozeszła
Pozdrawiam
#12 OFFLINE
Napisano 12 sierpień 2010 - 13:42
#13 OFFLINE
Napisano 16 sierpień 2010 - 14:29
Irku pozdrawiam serdecznie
#14 OFFLINE
Napisano 16 sierpień 2010 - 18:29
Nie przypuszczałem, że niskomodułowy blank może być tak cięty
musze powiedziec, ze to bylo rowniez i moje pierwsze wrazenie mam nadzieję że jak juz zbudujesz kijek na tej szóstce to podzielisz sie wrazeniami
#15 OFFLINE
Napisano 16 sierpień 2010 - 18:52
Bo taki np. SP844 na RX6 wydawałby się niby fajny pod ekonomiczną(Sam blank 150pln) lekką sandaczówkę, jednak opisany jest jako Mod\F, a Wy piszecie, że cięty, co właśnie różnie można zinterpretować
Pozdrawiam
Kamil
#16 OFFLINE
Napisano 16 sierpień 2010 - 19:11
#17 OFFLINE
Napisano 16 sierpień 2010 - 19:36
Czyli chyba jednak trzeba składać na HS 9001 lub Avidka do 3/4 uncji w jednym kawałku
Pozdrawiam
Kamil
#18 OFFLINE
Napisano 16 sierpień 2010 - 19:39
Nie wiem, które jeszcze blanki miały podobną charakterystykę, bo po n-tym obejrzanym już mi się symbole zupełnie pomieszały, ale to jest właśnie dla mnie cięty blank.
#19 OFFLINE
Napisano 16 sierpień 2010 - 19:58
Również chętnie przeczytam opis po pierwszych testach na poligonie wędkarskim.
Pozdrawiam
Kamil
#20 OFFLINE
Napisano 16 sierpień 2010 - 20:06
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: rodbuilding, pracownia
Hand made →
Rodbuilding (budowa wędek) →
KanonNapisany przez Sławek Oppeln Bronikowski , 05 lut 2023 rodbuilding |
|
|
||
AUTORSKI
Hand made →
Naprawy, przeróbki i budowa wędeczekNapisany przez panpawel85 , 21 lis 2018 rodbuilding, wrapping, przebudowa i 1 więcej |
|
|
||
|
Hand made →
Ogłoszenia administracyjne - dział RBNapisany przez Del Toro , 11 gru 2017 rodbuilding |
|
|
|
|
TECH
Hand made →
SPIS TREŚCI DZIAŁU - tematy techniczne / blanki / inne tematy RBNapisany przez Del Toro , 07 gru 2017 rodbuilding |
|
|
|
AUTORSKI
Hand made →
Wojtka poj...Napisany przez gończy , 12 lut 2017 cage rods, autorski-rb, pracownia |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych