Przestań Patryk ...... żeby bez korbki
Wszystkie Stelle sa do d..y, wedlug mnie oczywiscie - czyli o wolności słowa i jakości informacji w internecie
#141 OFFLINE
Napisano 30 sierpień 2013 - 08:00
#142 OFFLINE
Napisano 30 sierpień 2013 - 08:16
Koledzy, Rozstrząsamy zimowy spór . Jeden wyraził Swoje zdanie na dany temat, a drugi się poci obficie, żeby temu pierwszemu prawo do własnego zdania odebrać. Przecież to paranoja. Rozumiem protest przeciwko subiektywnej opinii opartej na argumentacji "BO TAK, BO NIE", ale w przedmiotowej dyskusji argumentacja była poparta konkretnymi przykładami, które dla mnie jako laika były wystarczające aby wyrobić sobie pogląd. Mam prawo mieć własne zdanie, jak każdy.
@madziam_78 mam prośbę, oderwijmy się na chwilę od rzeczywistości i wyobraźmy następującą sytuację. Zaznaczam, że nie mam nic do Ciebie i historyjka jest wyssana z palca więc gorąca prośba abyś nie brał tego do siebie bo to tylko taki przykład, którym chcę zobrazować to co się działo w wątku o FC.
Ty i ja mieszkamy w jednej wiosce (niech ta wioska nazywa się ... Jerkbait). Ty masz trójkę ukochanych dzieci, którymi los obdażył Cię rok po roku. Odwiedzam Cię, przyglądam się Twojej rodzinę, Ty mi opowiadasz o swoich pociechach.
Następnie ja zwołuję zebranie wszystkich mieszkańców wsi i wyrażam następujące poglądy:
1. Ludzie, @madziam ma trójkę dzieci, które zrobił rok po rok. Skoro zrobił je w tak szybkim tempie to zapewne jego dzieci są niedorobione. Na pewno każde z nich ma jakieś wady bo zrobił je za szybko i nie poświęcił im wystarczająco dużo czasu.
2. Ludzie, @madziam ubiera swoje dzieci jak za komuny. Wyglądają brzydko i w ogóle nie pasują do innych dzieci na wsi, które są takie kolorowe.
3. Ludzie popatrzcie, dwójka tych dzieci jest tak samo ubrana. To już jest niewybaczalny grzech ciężki.
Jednak kilka osób z tłumu zna Twoje dzieci i ma zupełnie inne zdanie niż ja bo wiedzą, że to zdrowe i radosne dzieciaczki jak większość rówieśników. Od razu mówią, że znają dobrze Twoje dzieci i odpierają moje poglądy, że nie mam racji. Ja na to mówię, że jak każdy mam prawo mieć własne zdanie, a do wyrobienia sobie takiego poglądu wystarczyło mi chwilę pogadać z Tobą i spojrzeć na Twoje dzieci. A słuchający tłum to laicy i im to w zupełności wystarcza aby wyrobić sobie pogląd na Twoje dzieci.
Przypominam, nie bierz tego osobiście tylko przeanalizuj taką sytuację bo właśnie taka miała miejsce w wątku o FC.
Aaaa, zapomniałbym... Żeby post był na temat to dodam, że wszystkie Stelle są do d..y
#143 OFFLINE
Napisano 30 sierpień 2013 - 08:24
@pepe_79 - ubawiłem się, ciekawie napisane i punkt widzenia rozumiem.
Do jednej rzeczy muszę się jednak odnieść, inaczej żyłka mi strzeli.
...Na pewno każde z nich ma jakieś wady bo zrobił je za szybko i nie poświęcił im wystarczająco dużo czasu...
O ile w przypadku robienia dzieci "za szybko" czy nawet "po pijaku" może nie mieć wielkiego znaczenia i dziecko wyjdzie całkiem niezłe, o tyle przy kleceniu wędzisk efekt finalny może być miłą niespodzianką i materiałem na prezent dla pasterza gęsi.
- Dienekes i Zwierzu lubią to
#144 OFFLINE
Napisano 30 sierpień 2013 - 08:27
ale chyba mam pomysl ktory moglby pogodzic pewne sprawy. Przyszlo mi do glowy ze mozna by pozostawic mozliwosc jak to ktos okreslil ladnie 'wyszumienia sie' na forum wszystkim, ale w jakis sposob wyroznic glosy tych ktorzy maja niekwestionowane doswiadczenie w danych dziedzinach. Pomyslalem zeby zrobic cos takiego jak 'team jerkbait' ktory zrzeszalby najbardziej doswiadczonych w poszczegolnych dziedzinach uzytkownikow forum - mieliby oni spevjalna strone 'biograficzna' ze swoimi profilami, wyrozniajace oznaczenie na forum i moze jakies inne bonusy w korzystaniu z portalu jesli sie to uda przeprowadzic technicznie (mysle ze sie uda) - oczywiscie grupa taka bylaby otwarta na doplyw nowych osob sposrod wyrozniajacych sie forumowiczow. Moze w ten sposib udalo by sie pogodzic 'szum' informacyjny zwiazany ze swoboda wypowiedzi i zachwac merytoryczny poziom forum, jak myslicie?
ps. remek powinien odzyskac watek o fc dzis do konca dnia
- robbox4 lubi to
#145 OFFLINE
Napisano 30 sierpień 2013 - 08:27
Jak mawiają miłośnicy miłości męsko-męskiej :
"Dobry konik to i w błotku pociągnie".
...Zaczyna robić się niesmacznie...
Ale przynajmniej temat się rozluźnił.
W sumie to temat i tak mial w zalozeniu byc do d..y Podobnie jak Stelle i nowa SW tez do d..y
#146 OFFLINE
Napisano 30 sierpień 2013 - 09:23
No i tyle wyszlo z 'powaznej' dyskusji a niech Was wolnosc slowa w rozkwicie
ale chyba mam pomysl ktory moglby pogodzic pewne sprawy. Przyszlo mi do glowy ze mozna by pozostawic mozliwosc jak to ktos okreslil ladnie 'wyszumienia sie' na forum wszystkim, ale w jakis sposob wyroznic glosy tych ktorzy maja niekwestionowane doswiadczenie w danych dziedzinach. Pomyslalem zeby zrobic cos takiego jak 'team jerkbait' ktory zrzeszalby najbardziej doswiadczonych w poszczegolnych dziedzinach uzytkownikow forum - mieliby oni spevjalna strone 'biograficzna' ze swoimi profilami, wyrozniajace oznaczenie na forum i moze jakies inne bonusy w korzystaniu z portalu jesli sie to uda przeprowadzic technicznie (mysle ze sie uda) - oczywiscie grupa taka bylaby otwarta na doplyw nowych osob sposrod wyrozniajacych sie forumowiczow. Moze w ten sposib udalo by sie pogodzic 'szum' informacyjny zwiazany ze swoboda wypowiedzi i zachwac merytoryczny poziom forum, jak myslicie?
ps. remek powinien odzyskac watek o fc dzis do konca dnia
Nie wiem czy to nie będzie jeszcze większy galimatias niz obecnie - blogerzy, fotogafowicycy, potfórcy, supermody, mody, admin - kolorów niedługo zabraknie
Jak dla mnie - wystarczy zazwyczaj kliknąć w czyjś profil i w "wyświetl zawartość" i już masz pełen wgląd z kim rozmawiasz. Z drugiej strony, tworzysz team, pojawiają sie oczekiwania, rozczarowania obustronne w związku z brakiem wywiązywania się z takowych... Tu trzeba by dobrego przemyślenia założeń takiej kooperacji.
#147 OFFLINE
Napisano 30 sierpień 2013 - 10:56
- paawelek83 i robert 7791 lubią to
#148 OFFLINE
Napisano 30 sierpień 2013 - 11:00
Trafna riposta Marcinie
#149 OFFLINE
Napisano 30 sierpień 2013 - 11:05
#150 OFFLINE
Napisano 30 sierpień 2013 - 11:08
Pepe, jeżeli maiłbym troje dzieci i niezależnie od płci ubierał je tak samo, niezależnie od odmiennego charakteru i zdolności każdego traktowałbym je tak samo i wymagał tego samego, blokując indywidualizam i uniemożliwiał rozwój gdyż mój pradziadz, dziad i ojciec tak robili i było dobrze to faktycznie. Manufaktura.... No może nie 'manu'....
A co jak dzieci sie same beda tak chcialy ubierac, niech to bedzie na czarno bo wszystkie sluchaja metalu w wersji od heavy dalej?
Użytkownik Bujo edytował ten post 30 sierpień 2013 - 11:09
#151 OFFLINE
Napisano 30 sierpień 2013 - 11:11
No i doszliśmy do sytuacji, kiedy blanki przemówiły. O rety!
- Bujo i krzychun lubią to
#152 OFFLINE
Napisano 30 sierpień 2013 - 11:39
Mysle, ze jeszcze ze 3 strony o czytaniu jak to stelle sa do d..y i sami w to uwierzymy wedle zasady nieprawda powtarzana do bolu staje sie prawda zas milosnicy tych maszynek beda mnie ganiali nad woda jak karpiarze Romka Pietrzaka ( gdy opisal jak to zarybienia ich ulubionym mulowcem sa nielegalne)
#153 OFFLINE
Napisano 30 sierpień 2013 - 11:48
3 strony? Ja już w to uwierzyłem i odetchnąłem z ulgą, że wcale nie będę musiał sprzedać nerki, żeby kupić sobie dobry kołowrotek
#154 OFFLINE
Napisano 30 sierpień 2013 - 11:51
...Przyszlo mi do glowy ze mozna by pozostawic mozliwosc jak to ktos okreslil ladnie 'wyszumienia sie' na forum wszystkim, ale w jakis sposob wyroznic glosy tych ktorzy maja niekwestionowane doswiadczenie w danych dziedzinach. Pomyslalem zeby zrobic cos takiego jak 'team jerkbait' ktory zrzeszalby najbardziej doswiadczonych w poszczegolnych dziedzinach uzytkownikow forum...
Podobną rolę spełniają forumowe blogi, nawet część Teamu Jerkbait już tam jest.
Wystarczy poszerzyć grono bloggerów, dogadać się z konkretnymi ludźmi by uzyskać ich zapewnienie odnośnie kierunku - tematu w jakim ma być blog prowadzony i spora część oczekiwań użytkowników może zostać zaspokojona. Nawet ta nieznośna, choć niezbędna potrzeba wyszumienia się, mamy bowiem wpis na blogu na wierzchu zawsze, nie istnieje zatem obawa, że merytorycznie zubożeje, lub zniknie pod natłokiem miernych postów i mamy komentarze pod wpisem, dzięki którym można już swobodnie rozmawiać, wymieniać się opiniami, szumieć.
Blogi śledzę z uwagą i tematyka tam poruszana bywa naprawdę szeroka, od powszedniego, choć zanikającego na forum wątku jakim jest połów ryb, relacja z połowu, po naprawdę konkretne opisy sprzętu wędkarskiego a nawet humorystyczną walkę z wiatrakami.
Rozważnie uzupełniając grono bloggerów można zebrać naprawdę Dream Team, tym bardziej, że jak już pisałem stara gwardia ma tam swój dzielnie broniony przyczółek.
#155 OFFLINE
Napisano 30 sierpień 2013 - 12:02
3 strony? Ja już w to uwierzyłem i odetchnąłem z ulgą, że wcale nie będę musiał sprzedać nerki, żeby kupić sobie dobry kołowrotek
Nie potrzebujesz sprzedawac nerki, takie tranzakcje sa zarezerwowane dla Phenixow w tytanach Twin Power nie jest do d..y i jest dosc tani, ja ostatnio drapnalem uzywke za 500 zl
- robbox4 lubi to
#156 OFFLINE
Napisano 30 sierpień 2013 - 12:05
Dzięki, przy zakupie kolejnego stałoszpulowca będę miał to na uwadze
#157 OFFLINE
Napisano 30 sierpień 2013 - 12:41
W sumie to temat i tak mial w zalozeniu byc do d..y Podobnie jak Stelle i nowa SW tez do d..y
No i co teraz kupić? Jak tu żyć Bujo, jak żyć...
#158 OFFLINE
Napisano 30 sierpień 2013 - 12:58
#159 OFFLINE
Napisano 30 sierpień 2013 - 13:19
Pepe, jeżeli maiłbym troje dzieci i niezależnie od płci ubierał je tak samo, niezależnie od odmiennego charakteru i zdolności każdego traktowałbym je tak samo i wymagał tego samego, blokując indywidualizam i uniemożliwiał rozwój gdyż mój pradziadz, dziad i ojciec tak robili i było dobrze to faktycznie. Manufaktura.... No może nie 'manu'....
Dobra, ja się poddaję. Strzelaj. Już mi wszystko jedno...
#160 OFFLINE
Napisano 30 sierpień 2013 - 13:24
OK, Czyli wielu jest zgodnych, że przy obecnej powtarzalności w produkcji blanków każdy pojedynczy egzemplarz jest taki sam. Można go również uzbroić wg jednego szablonu. Czyli jak sobie odrysuje schemat od kijów Paawelek83 z FC to mogę sobie spokojnie zbroić kilka różnych modeli Batsonów, a może jeszcze i MHX'y ogarnę. Super dzięki, taka wiedza jest dla mnie bezcenna.
Oczywiscie, jak najbardziej. Jak szczytowka bedzie ciut za dluga to brzeszczot, ryp, ryp, ciach, ciach i po sprawie
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych