OK, Czyli wielu jest zgodnych, że przy obecnej powtarzalności w produkcji blanków każdy pojedynczy egzemplarz jest taki sam. Można go również uzbroić wg jednego szablonu. Czyli jak sobie odrysuje schemat od kijów Paawelek83 z FC to mogę sobie spokojnie zbroić kilka różnych modeli Batsonów, a może jeszcze i MHX'y ogarnę. Super dzięki, taka wiedza jest dla mnie bezcenna.
miałem już nie pisać ale nie mogę się oprzeć.
Stosując od lat pewne uzbrojenie w/g jakiejś tabeli opracowanej podczas montażu np. pierwszego blanku można popełnić błąd.
1. nie każdy blank jest kropka w kropkę identyczny mimo że to jest przyjmijmy MHX P844-2
2. ostatnio widziałem 3 szt blanków dokładnie MHX P844-2 które były zupełnie różne. każdy z nich znacząco różnił się od kolejnego grubością w każdym mierzonym miejscu co zmienia ich charakterystykę i wymusza nieszablonowe, indywidualne podejście do każdego z nich(jeden z nich był z przed kilku lat a dwa kolejne z niedawnej produkcji)
3. te nowsze blanki były krzywe jak bambus co też nie powinno pozostać bez wpływu rozmieszczenie przelotek.
Po raz kolejny przypomnę że nigdzie nie napisałem że wędki z FC są do... tego co Stelle.
pozdrawiam.
PS. Bujo w końcu sam zapędziłeś się w kozi róg.