Ciekawe jak by tak dodać takiej miki do końcowej warstwy malowania,czyli do domaluxu (chyba najczęściej stosowany).
Taka moja nie sprawdzona sugestia.
Może ktoś sprawdzał?
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 10 wrzesień 2013 - 21:37
Ciekawe jak by tak dodać takiej miki do końcowej warstwy malowania,czyli do domaluxu (chyba najczęściej stosowany).
Może ktoś sprawdzał?
Napisano 11 wrzesień 2013 - 12:59
Ja do lakieru bezbarwnego dodaję jedynie pigmętu jasnozłotego, daję super efekt drobinek złota zawieszonych w lakierze. Inne pigmęty nie wyglądają już tak fajnie ( no z wyjątkiem grubego srebra ), a przetestowałem wszystkie jakie mam dostępne.A i nie wszystkie pigmęty się nadają.
Napisano 14 wrzesień 2013 - 00:24
Może ktoś sprawdzał?
Odpuść , lakier poliuretanowy szybko zgęstnieje i skrzepnie .
Napisano 14 wrzesień 2013 - 11:12
a wrecz przeciwnie kolego wedkarzyk1 ....dodanie miki do lakieru to bardzo dobry pomysł....niekoniecznie do całej puszki....do mniejszej ilości mozna dodać i jedna warstwę pomalować pedzelkiem lub wrzucić lakier do aerografu ( oczywiscie trzeba potem dobrze go wymyć...) ale to działa-osobiscie sprawdzałem....
Napisano 14 wrzesień 2013 - 22:52
a wrecz przeciwnie kolego wedkarzyk1 ....dodanie miki do lakieru to bardzo dobry pomysł....niekoniecznie do całej puszki....do mniejszej ilości mozna dodać i jedna warstwę pomalować pedzelkiem lub wrzucić lakier do aerografu ( oczywiscie trzeba potem dobrze go wymyć...) ale to działa-osobiscie sprawdzałem....
No ok . mało precyzyjnie się wyraziłem , masz trochę racji do małej ilości można dodać niewielka strata natychmiast nie skrzepnie .
Osobiście nie lubię utrudniać sobie rzeczy prostych , i wolę prysnąć delikatną mgiełkę między warstwami lakieru efekt taki sam a dodatkowo można zastosować go punktowo co daje możliwość zastosowania kilku barw miki na jednym wobku .
Aczkolwiek alfą czy innym omnibusem nie jestem wszystkich lakierów na rynku nie próbowałem , choć bardzo bym chciał .
Prubujta & kombinujta jedyna słuszna droga .
Pozdro z deszczowego Wro .
Hej Śląsk , Hej Śląsk , nana nana nana, nana nana nana .
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych