Witam wszystkich na forum
może zacznę od początku, dwa lata temu zacząłem z castingem ( i zaraz skonczylem) zmontowalem zestaw kompletnie nie wiedząc co i jak pierwszy tydzień 2 nowe szpulki plecionki parę z sliderów i gum wystrzelonych w kosmos i masa nieszczescisia urażony tym wszystkim sprzedałem zestaw. Teraz mam zamiar zacząć od początku mam nadzieję z waszą pomocą żeby nie popełnić błędu z przed dwóch lat... Chciał bym zacząć od tego roku łowić większymi gumami i oczywiście sliderami a do tego najlepszy jest casting, budżet na multik i wędziska mam 1500/1600 zł no chyba że doradzicie coś lepszego to może coś się znajdzie
łowiska to przeważnie jeziora od 2m do 7m głębokości, łowienie z łódki. Gumy w przedziale 12cm / 20 cm na głowkach od 5 do 15 g jerki np salmo slidery 10 cm tonace. Wytypowalem dwie wedki PC70HF2 i PM70MHF2 lubię kijek które pod dużym obciążeniem są prawie parabolikami czyli typowo szczupaków akcję biorąc pod uwagę pierwszy kij to raczej jestem pewny że pod metrem ładnie będzie pracował o drugim kijki nie wiem nic. No i multik każdy pisze że tatulle robię robotę mi by zależało na tym żeby multik był solidny i przede wszystkim nie robił bród. Mam nadzieję że dość szczegółów opisałem wszystko