Napisano 28 listopad 2018 - 13:21
Witam, poszukuje blanku do lekkiego spinningu na okonia i ewentualnie klenia na smuzaki, ale to jedynie od tak i to nie jest główny cel.
Cel to Wiślane oraz jeziorowe okonie, planuje też w przyszłości kupić belly boat i z tego pływadła będą też łowione okonie na jeziorach.
Przynęty to wąskie gumy typu keitech easy shiner 2 lub 3 cale na główkach 2-6,7g, może jakaś mniejsza obrotóweczka, ale głównie gumy.
Praca spinnigu jaka mnie interesuje to bardzo dobre czucie przy podbijaniu szczytówką, czyli akcja musi być szybka, natomiast przy holu okonia, im głębsza praca tym lepiej. Kieruje się bardziej w stronę finezji, zapasy mocy nie są mi potrzebne. Oprócz tej pracy, im bardziej elektryczna będzie wędka, tym większy usmiech na twarzy.
Kontaktowałem się z dwiema pracowniami FC oraz Pstrągman w tej sprawie.
Pan Ireneusz doradził mi kilka blanków, z czego wybrałbym Justace AJK762UL, za co dziękuję, natomiast Pan Wojciech blank Slim XF766, za co również serdecznie dziękuję. Czekam na zdjęcia, które Pan Wojciech mówił, że podeśle w wolnej chwili.
Długości tych blanków są takie jakie mi odpowiadają.
I tutaj moje pytanie do Was. Czy ktoś z forumowiczów posiada patyki na tych blankach i chciałby podzielić się doświadczeniami? Jakimi przynętami Wy operujecie? Jak sprawdzają się przy podbijaniu? Itp. Jeżeli ktoś ma lub może wykonać fotki ugięć to także bym prosił.
Oczywiście od Pana Wojciecha również czekam na zdjęcia.