A sandacza jest tam coś ?
Cala masa tylko ciężko namierzyć i dlatego nikt nie łowi
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 17 listopad 2024 - 10:33
A sandacza jest tam coś ?
Napisano 17 listopad 2024 - 17:13
Napisano 20 listopad 2024 - 22:02
Użytkownik reszka edytował ten post 20 listopad 2024 - 22:03
Napisano 21 listopad 2024 - 06:26
Całkowicie to potwierdzam.
Mnie oprócz pojedynczym sztuk nie udaje się zlokalizować sandaczy występujących grupowo
W tej kwestii Czorsztyn wygrywa …
Napisano 21 listopad 2024 - 08:48
Zapomniałeś napisać że wygrywa z rybkami po 40 cm ale fakt niektórzy po to właśnie jadą żeby połowić sandaczy ps może za dużo patrzysz w tv na łodzi. Proponuje popływać po blatach prostych jak stół a nie pływać po oklepanych miejscach gdzie stoi kilka łodzi a reszta jeziora pusta
Jasnowidz się znalazł ....
Skąd ty chłopie wiesz gdzie ja pływam ?
Akurat tak się składa że po pierwsze uważam się za osobę która świetnie zna Rożnów z racji tego ,że mam tam domek nad samą wodą z własnym pomostem i slipem a pierwszy raz stanąłem tam z wędką w wieku 6 lat w 1981 roku .
Spędziłem tam całe dzieciństwo i młodość każde wakacje, w 2000 r jak miałem wypadek i długie L4 siedziałem tam bite 9 miesięcy . Jak kupiłem pierwszą łódkę kilkanaście lat temu to zacząłem dzielić czas na wyjazdy pomiędzy Rożnów i Czorsztyn .
Co do propozycji pływania na blatach to napiszę ,że jak przyjedziesz nad jezioro i zobaczysz skupisko łódek a po drugiej stronie jeziora samotne czarne Tangiri to w tej łódce będę ja . Bo ja już w swoim życiu się nałowiłem i jestem wędkarsko spełniony .Od kilku lat uganiam się tylko za rekordowymi okazami czyli : sandaczem 100+ , szczupakiem 120 + , okoniem 50 + i boleniem 80+ chcąc pobić swoje pb w tych rybach ..Sandacz i okoń to ryby które lubię łowić najbardziej i są najbardziej obserwowaną populacją ryb na przestrzeni ponad 40 lat na zbiorniku Rożnowskim . Dlatego doskonale wiem ile tych ryb było kiedyś a ile jest teraz . W 1999 złowiłem na Rożnowie sandacza 105 cm a w 2022 95cm na Czorsztynie ( zdjęcia są tu na forum ) Czy patrzę za dużo w tv na łodzi jak mi zarzucasz ?. Owszem od 3 lat patrzę ale tylko po to aby rybom poniżej 80 cm nie podawać przynęty a także po to aby dokładnie ocenić rybostan na danym terenie . Stąd właśnie wiem ile dużych osobników można spotkać na tych dwóch jeziorach .
Dlatego proszę Cie nie oceniaj wszystkich swoją miarą ....
Użytkownik sero1975 edytował ten post 21 listopad 2024 - 08:52
Napisano 21 listopad 2024 - 21:34
Napisano 21 listopad 2024 - 21:54
Co do elektroniki spoko wolna amerykanka ale nie pisz mi że jesteś w stanie zmierzyć rybę ,, elektronicznie,, bo to jakaś bzdura🙂
Użytkownik PrzemekL edytował ten post 21 listopad 2024 - 21:54
Napisano 22 listopad 2024 - 09:19
Akurat wiem że masz domek, gdzie pływasz i że z Rożnowem jesteś związany od wielu lat wiem że masz łódkę od ,,kilkunastu,,latach bo wcześniej miałeś ponton Jeżeli twierdzisz że znasz ten zbiornik to tylko Ci się wydaje.
Co do elektroniki spoko wolna amerykanka ale nie pisz mi że jesteś w stanie zmierzyć rybę ,, elektronicznie,, bo to jakaś bzdura a odpowiedź w stylu mniej wiec to tylko palec wskazujący i środkowy, który można sobie wsadzić wiadomo gdzie.Nie chciałem Ci nadepnąć na odcisk przepraszam i życzę Ci abyś pobił swoje PB jeszcze w tym roku bo na Rożnowie jeszcze cały grudzień przed Tobą. A jak Ci się to nie uda proponuje przemyśleć temat Soliny która nie jest tak daleko tam pływa to czego szukasz w 110% i do złowienia jest właśnie w taki sposób który uskuteczniasz.Pozdrowienia i do zobaczenia na wodzie
Miałem ponton a wcześniej łódki białą i czerwoną ale to były czasy gdzie jeszcze nie było elektroniki zasuwało się na wiosłach i paradoksalnie łowiło się najwięcej ryb . W stwierdzeniu że znam świetnie to tu mnie masz to za bardzo patetyczne stwierdzenie napiszę ,że znam dobrze . Natomiast co do określenia wielkości ryby na pantopixie to całkowicie się z tobą nie zgodzę można to zrobić z dość dużą dokładnością . Na ekran nanosi się siatkę która jest w ustawieniach echosondy i wielkość kratki pokazuje jak duża jest ryba w stosunku do niej . Gdy nabierze się się wprawy to siatkę można wymazać i wie się dosyć dobrze jakie są wymiary ryby .
Rożnów to moje najbardziej ukochane miejsce na ziemi i nie czuję potrzeby robienia konkurencji stałym bywalcom Soliny .
Wpadnij kiedyś porzucamy razem
Napisano 22 listopad 2024 - 18:10
Napisano 29 listopad 2024 - 13:53
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych