Informacje o Rożnowie
#21 OFFLINE
Napisano 11 lipiec 2008 - 15:26
#22 OFFLINE
Napisano 11 lipiec 2008 - 15:30
Załączone pliki
#23 OFFLINE
Napisano 11 lipiec 2008 - 15:33
Załączone pliki
#24 OFFLINE
Napisano 12 lipiec 2008 - 12:38
#25 OFFLINE
Napisano 12 lipiec 2008 - 13:42
Po powodzi o której piszesz ryba wyniosła się właśnie pod tamę,ale teraz zbiornik ustabilizował się i widać że ryba jest w wielu miejscach.
Dobrym znakiem jest bardzo duża ilość uklei która dorasta do niezłych rozmiarów a co za tym idzie zwiększa się populacja sandacza i bolenia. Niestety szczupaka w tej wodzie jest jak na lekarstwo, i do tego zarybiają wodę karpiem co nie wróży dla zbiornika nic dobrego.
Dunajec poniżej zapory jest naprawdę urokliwy ,ale wędkarzy tam nie widziałem więc o jego rybności nic nie mogę powiedzieć.
#26 OFFLINE
Napisano 08 lipiec 2012 - 18:46
z chęcią odświeżę wątek, w związku z tym ze zamierzam tam popływać w wakacje proszę kolegów o jakieś informacje na temat tego łowiska, jakie rybki można tam połowic ( nie ukrywam że interesuje mnie okoń i sandacz)
Wiem że w zeszłym roku zbiornik został spuszczony - czy to nie spowodowało jakiegoś dramatu z rybą.
Bardzo dziękuje
Pozdrawiam
Danek
#27 OFFLINE
Napisano 08 lipiec 2012 - 19:22
Ostatnio byłem tam 3 lata temu i okoni można było nałapać do woli, sandacze też się trafiają i to często.Witam
z chęcią odświeżę wątek, w związku z tym ze zamierzam tam popływać w wakacje proszę kolegów o jakieś informacje na temat tego łowiska, jakie rybki można tam połowic ( nie ukrywam że interesuje mnie okoń i sandacz)
Wiem że w zeszłym roku zbiornik został spuszczony - czy to nie spowodowało jakiegoś dramatu z rybą.
Bardzo dziękuje
Pozdrawiam
Danek
Ale dla mnie króluje tam inna ryba.
O spuszczeniu zbiornika nic nie słyszałem tu musieli by wypowiedzieć się Ci którzy tam wędkują.
#28 OFFLINE
Napisano 09 lipiec 2012 - 07:08
@Danek jak tam jeździłem na ryby to poznałem gościa co przyjeżdżał na sandacze. Łowił pod filarami mostu drogowego tam gdzie Dunajec wpada do jeziora. Szału nie było ale coś tam łowił(beretował więc można było stwierdzić).
A miejscowi rzucają za sandaczem po lewej stronie zbiornika jak płyniesz od cofki w kierunku wyspy. Szczególnie dużo widziałem, że łowią koło letniej bazy krakowskiego AWFu.
#29 OFFLINE
Napisano 09 lipiec 2012 - 08:14
po powrocie do domu wziąłem bata, białe, zrobiłem zanete i poszedłem pod dom na świnki, na Rożnów prędko nie wróce.
Załączone pliki
#30 OFFLINE
Napisano 09 lipiec 2012 - 18:22
No to bomba następny zbiornik szlag trafił.Już nie kroluje. Bolki szlag trafił.
@Danek jak tam jeździłem na ryby to poznałem gościa co przyjeżdżał na sandacze. Łowił pod filarami mostu drogowego tam gdzie Dunajec wpada do jeziora. Szału nie było ale coś tam łowił(beretował więc można było stwierdzić).
A miejscowi rzucają za sandaczem po lewej stronie zbiornika jak płyniesz od cofki w kierunku wyspy. Szczególnie dużo widziałem, że łowią koło letniej bazy krakowskiego AWFu.
- seba77 lubi to
#31 OFFLINE
Napisano 09 lipiec 2012 - 20:55
Już nie kroluje. Bolki szlag trafił.
[/quote]
No to bomba następny zbiornik szlag trafił.
[/quote]
Nie jest tak źle z tym zbiornikiem... Zeszłej jesieni właśnie w okolicy małpiej wyspy złapałem ok 70 -80 sandaczy i sporej wielkości okonie.. Ten sezon przyniósł do 15 czerwca kilka szczupłych powyżej 90cm dwa sandacze ponad 80 i dużo niewymiarków i wymiarków sanadzowych. Mała presja i ładny zbiornik tylko trza uważać na wariatów na motorówkach, chyba że elektryk i od małpiej wyspy do zapory pyr pyr...
#32 OFFLINE
Napisano 11 lipiec 2012 - 05:18
pozdrawiam
Danek
#33 OFFLINE
Napisano 11 czerwiec 2013 - 16:52
Panowie odświeżam temat, jak wyniki na Rożnowie w tym sezonie?
#34 OFFLINE
Napisano 21 czerwiec 2013 - 10:06
Panowie odświeżam temat, jak wyniki na Rożnowie w tym sezonie?
W zeszły weekend opłynąłem ze spinningiem praktycznie cały zbiornik (trening przed zbliżającymi się zawodami).Z drapieżnikiem jest jeszcze bardzo słabo.Do celowo szukałem okoni.Jednak ze względu na paskudną wodę (mocno trącona) łowienie było mega utrudnione - wynik : parę krótkich okoniastych i dwie obcinki.
#35 OFFLINE
Napisano 21 czerwiec 2013 - 19:43
No to dokładnie to samo miałem w ostatni weekend , pływałem w okolicy Tabaszowej (w niedziele były zawody z plaży w tabaszowej), wszystko co łowili oni i ja to krótkie okonie do 25 cm
#36 OFFLINE
Napisano 21 czerwiec 2013 - 19:46
dodam jeszcze , że na wysokości tabaszowej woda była nadspodziewanie ładna w porównaniu do czchowa
#37 OFFLINE
Napisano 21 czerwiec 2013 - 20:39
A jak jest z bolkami, pokazują się coś? czy jednak najlepszy zbiornik boleniowy został doszczętnie spuszczony z tej ryby
#38 OFFLINE
Napisano 21 czerwiec 2013 - 21:08
Od wiosny byłem na rożnowie 5-6 razy, były dni że pokazywały się daleko na środku wody (jeden nawet wyszedł niedaleko pontonu), mniejsze sztuki biły i pod samym brzegiem, ja nigdy się na nie nie nastawiałem więc o wynikach nie powiem nic. Na pewno jest jeszcze co połowić
#39 OFFLINE
Napisano 02 maj 2017 - 16:54
Jutro wybieram sie na rożnów gdzie mozna oplacic dniowke nad jeziorem ?
#40 OFFLINE
Napisano 02 maj 2017 - 22:49
zapytaj w gródku, jak chcesz to nazwisko osoby ktora się tym zajmuje dam Ci na priv
Użytkownik Piotr Boruch edytował ten post 02 maj 2017 - 23:04
- wujek1 lubi to
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
2 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
-
bartsiedlce, Maniekzns