Woda kawa masz racje .Ale ma 19 stopni... A kawa nieraz jest w lipcu i sierpniu ....
Informacje o Rożnowie
#81 OFFLINE
Napisano 05 czerwiec 2017 - 16:52
#82 OFFLINE
Napisano 05 czerwiec 2017 - 17:28
Trudne jest życie wędkarza, szczególnie Polaka - za ciepła za zimna za czysta, kawa - ryby zjedzone, a wokół piękne Pogórze Rożnowskie, cisza i tylko czasem helikopter Pana Wiśniowskiego tę ciszę zmąci, a ryby są czasem biorą czasem nie ale czy to najważniejsze :-)
Użytkownik Piotr Boruch edytował ten post 05 czerwiec 2017 - 18:22
- jerzy6, Janusz Wideł, piotrmr i 2 innych osób lubią to
#83 OFFLINE
Napisano 05 czerwiec 2017 - 18:27
#84 OFFLINE
Napisano 05 czerwiec 2017 - 18:29
No moim zdaniem ryby to jeden z ważniejszych powodów dla których jadę nad wodę, oczywiście otoczka jest mega ważna, ale w końcu jadę na ryby . Co do Rożnowa też mam dość kiepski początek sezonu , głownym celem dla mnie sa okonie, jak na razie tylko jeden koło 40cm, tych 25-30cm nie łowię prawie wcale, co rzeczywiście w tamtym roku sie nie zdarzało. Pożyjemy zobaczymy .
- szczupak1 lubi to
#85 OFFLINE
Napisano 06 czerwiec 2017 - 20:14
Darek skoro przy skałach łowisz bolenie to pewnie się znamy z widzenia . Ja czerwono - biała łódka na wielickich blachach .Jestem praktycznie każdy weekend od 1.05 do pierwszego lodu
Wobler130 ja przez 35 lat swoje już na tym jeziorze wyłowiłem i generalnie nie mam ,żadnego ciśnienia na wynik ,nie boję się napisać ,że wróciłem o kiju i że te france znowu mnie przechytrzyły . Też poluje na prawdziwe garbusy i jestem pewny ,że w tym jeziorze są sztuki na rekord Polski ( trzy lata temu brakło mi 2 cm i pewnie teraz już osiągnął ten wymiar
To ,że napisałem o niezadowoleniu napisałem trochę przekornie ale rozumiesz 4 dni dwa podbicia miałem się chyba prawo wyżalić
Znając charakterystykę tego jeziora gdyby było 4 dni i dwa podbicia dziennie to złego słowa bym nie powiedział bo pewnie następne 4 dni były by ,,tłuste :
A teraz bardzo na poważnie niepokoi mnie brak okonia przy brzegu ( przynajmniej w okolicy skał przy Tabaszowej dalej nie byłem ) nawet tego 3-5 cm ...
- wobler130 i szczupak1 lubią to
#86 OFFLINE
Napisano 06 czerwiec 2017 - 21:44
#87 OFFLINE
Napisano 06 czerwiec 2017 - 22:09
Co do rożnowa uważam, że pływają w nim większe garby jak na Czorsztynie. Kolega holował okonia + - 35cm i za nim podniosly sie dwa inne ... przy ktorych ten 35 wyglądał jak Najman przy Klitschce
Moj osobisty rekord to porazka ... 37cm. Sandacza i szczupaka mam pięknego w rekordzie a okonie mnie omijają szerokim łukiem. Moje marzenie na tem sezon to dobić wreszcie do 40 bo wstyd;)
#88 OFFLINE
Napisano 07 czerwiec 2017 - 07:04
na takie 40+ to realne szanse nasz na Klimie bo tam niewiele ale za to z garbem
#89 OFFLINE
Napisano 07 czerwiec 2017 - 08:21
Gdzięś kiedyś czytałem że rekord Polski to 54 . Ja na swoim koncie mam 52 i 50 w dwóch rzutach w to samo miejsce . Przez sezon łapię 1-2 45+
i kilka 40+ .
A wracając do ,,moich" okoni złowionych w 2014 to w lipcu ubiegłego roku w tym samym miejscu jeden podszedł za gumą do samej łodzi i myślę że rozmiar już ma
Mam tylko nadzieję ,że nie zostanie wyciągnięty przez takich co nie popuszczą nawet 15
Darek jak będziesz w przyszły długi łikend na jeziorze to może wpadniesz ..
Użytkownik sero1975 edytował ten post 07 czerwiec 2017 - 08:22
#90 OFFLINE
Napisano 07 czerwiec 2017 - 21:02
A co do okoni to jesteś PANISKO!!!! Szacun
Użytkownik Sandre edytował ten post 07 czerwiec 2017 - 21:03
#91 OFFLINE
Napisano 08 czerwiec 2017 - 19:27
Sero no przecież ja wszystko rozumiem . Też się trochę Roznowem denerwuję, tyle ze ja parcie na wyniki mam, bo wiesz, młody to i połowić by się chciało . PO za tym czekać cały tydzień, walić z buta 3km w jedną stronę, i nic nie złowić to trochę lipa nie? . Tak czy siak, na razie "lipton" , ale mam nadzieję ze sie coś ruszy .
Ps. Łódkę opisałeś, powinienem Cię wyczaić na wodzie , to pogadamy
- kudraj lubi to
#92 OFFLINE
Napisano 11 czerwiec 2017 - 20:36
Myślę ,ze od czwartku rano będę na wodzie do niedzieli .
Wobler trzy albo cztery lata temu jak były nieziemskie upały to okoń też odmówił współpracy i przez tydzień (miałem urlop) nie złowiłem ani sztuki .
Dopiero przypadek sprawił ,że znalazłem na nie sposób (wiem ale nie powiem teraz nie działa próbowałem oczywiście )
Z doświadczenia wiem ,ze rożnowski garbus nie dość że czasami jest kapryśny to jeszcze co sezon zmienia mu się widzimisię na rodzaj i kolor przynęt .
Na pewno tegoroczna jazda z wodą mu nie pomaga a na plaży gdzie jestem dzienne wahania nieraz przekraczają 3 metry ...
Z drugiej strony przy tej temp. wody potrzebuje jeść zatem myślę ,że na ten łikend go już zobaczymy i znajdziemy sposób aby go poczuć na kiju .
Dlatego próbować,kombinować ,urywać ,zmieniać, aż do poczucia tego miłego ciężaru.
Darek przywieź kilka swoich wyrobów więcej kupię popróbuję z miłą chęcią .
Ps .Dziś jechałem przez Świnną Porębę zszedłem do wody i widziałem małe klenie bolki i co mnie najbardziej raduje pasiaki )))
- piotrmr, wobler130 i szczupak1 lubią to
#93 OFFLINE
Napisano 12 czerwiec 2017 - 04:44
#94 OFFLINE
Napisano 13 czerwiec 2017 - 06:05
Są plotki , że pewien krakus kupił tam działkę żeby się tam zestarzeć Niestety bez drogi dojazdowej a jego teren jest otoczony przez tereny RZGW i obcych włascicieli. Zatem ten osobnik jest częstym gościem pracowników zapory i zawsze ma najświeższe informacje .
Stan na dzień wczorajszy : zbiornik dochodzi do 50 % stanu roboczego .
Do momentu osiągnięcia 100% oraz czasu potrzebną na tkz stabilizacje zakaz kąpieli oraz połowu
Po mojemu zaleją do końca roku..
- Gobio Gobio i szczupak1 lubią to
#95 OFFLINE
Napisano 13 czerwiec 2017 - 12:56
- szczupak1 lubi to
#96 OFFLINE
Napisano 13 czerwiec 2017 - 16:02
Bankowo też zakaz spaliny :/ (zawsze coś wymyślą) .Czyli kąpiel + wędkowanie najwcześniej 2019? Macie jakieś info do kogo ma to należeć wreszcie bo przewinęli już się chyba tam wszyscy. Też szukałem tam działki ale ceny zrobiły się kosmiczne (drożej jak w Krakowie).
#97 OFFLINE
Napisano 13 czerwiec 2017 - 18:34
Użytkownik szczupak1 edytował ten post 13 czerwiec 2017 - 18:39
#98 OFFLINE
Napisano 13 czerwiec 2017 - 23:21
10 lat ? Hm myśle ze za piec będzie się można zacząć bawić .... Zwłaszcza ze jak dla mnie gościa który całe życie spędził nad roznowskim to jezioro powoli umiera ....
- szczupak1 lubi to
#99 OFFLINE
Napisano 14 czerwiec 2017 - 01:40
#100 OFFLINE
Napisano 14 czerwiec 2017 - 14:39
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
1 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
-
Krzysiu