Pstrągowy casting - czy to możliwe? - nowy artykuł
#1 OFFLINE
Napisano 26 luty 2008 - 11:53
Czym by było wędkarstwo spinningowe bez skradania się, prawie na czworaka, po pięknych rzekach i rzeczkach, za tak wspaniałą rybą jaką jest pstrąg. Pstrąg potokowy (Salmo Trutta Fario) – ryba z rodziny łososiowatych (Salmonidae). W Polsce liczny na południu i północy kraju, występuje w górskich potokach Beskidów, Tatr, Sudetów, Jury Krakowsko-częstochowskiej oraz na Dolnym Śląsku. Gości również i w rejonach o innym charakterze np. na Pomorzu Zachodnim oraz Środkowym, na Warmii i Mazurach, dopływach Warty.
O podejściu castingowym do łowienia pstrągów, w chwilę przed zlotem nad rzeką Kwisa, napisał dla nas Spigot. Zapraszam do lektury artykułu i oczywiście ... do dyskusji.
Pozdrawiam
Remek
- tomek.gnoinski lubi to
#2 OFFLINE
Napisano 26 luty 2008 - 13:04
Szkoda tylko że nie wymieniasz ani razu nazwy firmy.
Można wiedzieć czy to przypadek czy może jakiś dziwny rodzaj cenzury?
Gdybyś nie wymienił żadnej firmy to sprawa byłaby jasna. Tymczasem padają nazwy Rapala, Dorado i Ugly Ducking. Być może jest tak, że wszyscy wiedzą kto produkuje Executory, Hornety i Minnow ale czy nie jest też tak np. z woblerem Countdown?
Niby nic a trochę to dla mnie dziwne i przykre.
Mimo wszystko jeszcze raz bardzo dziękuję za wspomnienie o naszych wyrobach i piękne zdjęcia.
Piotr Piskorski
SALMO
#3 OFFLINE
Napisano 26 luty 2008 - 13:12
Pepe, do kogo adresujesz swoje pytanie?
Jeśli do mnie to oświadczam, że jako redakcja tego portalu nie ingerujemy w merytoryczną zawartość artykułów przez nas publikowanych a dostarczanych przez naszych użytkowników.
pozdrawiam
Remek
#4 OFFLINE
Napisano 26 luty 2008 - 13:15
#5 OFFLINE
Napisano 26 luty 2008 - 13:23
Pytanie adresuję wyłącznie do autora oczywiście.
Może powinienem użyć raczej słowa autocenzury.
Oświadczam, że jestem spokojny i w ogóle jest OK.
PP
#6 OFFLINE
Napisano 26 luty 2008 - 13:31
#7 OFFLINE
Napisano 26 luty 2008 - 13:34
Może nie jakis odkrywczy, ale przyjemnie się go czyta.
Pepe
Jak by ktoś chciał zrobić cenzurę (autocenzurę) to nie wstawiał by zdjęć przynęt ani ich tak dokładnie opisywał.
#8 OFFLINE
Napisano 26 luty 2008 - 14:31
#9 OFFLINE
Napisano 26 luty 2008 - 14:54
#10 OFFLINE
Napisano 26 luty 2008 - 14:58
#11 OFFLINE
Napisano 26 luty 2008 - 15:07
#12 OFFLINE
Napisano 26 luty 2008 - 15:52
Pozdrawiam
#13 OFFLINE
Napisano 26 luty 2008 - 16:57
#14 OFFLINE
Napisano 26 luty 2008 - 17:16
#15 OFFLINE
Napisano 26 luty 2008 - 17:27
Ładny tekst. Dziękuję za miłe słowa na temat przynęt Salmo.
Szkoda tylko że nie wymieniasz ani razu nazwy firmy.
Można wiedzieć czy to przypadek czy może jakiś dziwny rodzaj cenzury?
Gdybyś nie wymienił żadnej firmy to sprawa byłaby jasna. Tymczasem padają nazwy Rapala, Dorado i Ugly Ducking. Być może jest tak, że wszyscy wiedzą kto produkuje Executory, Hornety i Minnow ale czy nie jest też tak np. z woblerem Countdown?
Niby nic a trochę to dla mnie dziwne i przykre.
Mimo wszystko jeszcze raz bardzo dziękuję za wspomnienie o naszych wyrobach i piękne zdjęcia.
Piotr Piskorski
SALMO
Witaj Piotr
Kierowałem się bardziej językiem handlowy faktycznie wygląda to trochę podejrzliwie.
przyznasz sam i wielu Polskich wędkarzy że nazwa HORNET czy EXECUTOR kojarzy się tylko z jednym - SALMO. I tym się kierowałem.
Z punktu handlowego SALMO - to jest marka , taka jak SONY czy HONDA. Nad którą nie trzeba pracować i ją promować.
MARKA - to najwyższy poziom w schodach handlowych.
PRODUKT - to rzecz która wchodzi na rynek i wymaga promocji rozgłosu wsparcia marketingowego.
Tym się Piotrze kierowałem.
#16 OFFLINE
Napisano 26 luty 2008 - 17:33
To pewnie tylko przewrażliwienie ojca/matki na tle swoich dzieci ...
Pozdrawiam,
PP
#17 OFFLINE
Napisano 26 luty 2008 - 17:36
Jeśli chodzi o Salmo to nawet mój 3,5 letni syn wie kto robi woblery tatusia więc łopatologia nie była potrzebna
#18 OFFLINE
Napisano 26 luty 2008 - 17:36
#19 OFFLINE
Napisano 26 luty 2008 - 17:43
Pozdro Jachu
#20 OFFLINE
Napisano 26 luty 2008 - 17:47
Czekam na drugi stopień wtajemniczenia
pozdrawiam
Maciek
Użytkownicy przeglądający ten temat: 4
0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych