Na takim rozmiarze haka mój drogi Mateuszu nimfa będzie ważyła np.: 0,7 grama. Jeśli poradzisz sobie z taką gramaturą w Twoim zestawie spinningowym to najbardziej tak. Mogę zastosować oczko większa główkę, którą zazwyczaj stosuje do haka numer 10 i powinniśmy dobić do 0,85 grama. Większe info przerzuciłem na prywatną wiadomość.
Na początek powinny pomóc poniższe obrazki przedstawiające prezentację przynęt w rzece. Zasady są identyczne jak w metodzie muchowej i z powodzeniem można wzorować się na nich w spinningu. Technicznie u mnie wygląda to tak, że linką główną jest plecionka, a przyponem strzałowym fluoro. W przypadku lipienia 0,06 + 0,16 w przypadku pstrąga 0,08 + 0,20. Jeżeli dobierzesz prawidłowo proporcję pod swój uciąg wody bez problemu można przerzucać balon na plecionce, a fluoro tonąc szybciej umożliwią jednocześnie szybsze zatonięcie przynęty przez co osiągamy szybszą prezentacje na dołku. Jednocześnie plećka nie tonie tak szybko jakby nam to się wydawało. Długość fluoro bynajmniej u mnie to 1 metr więcej niż najgłębszy dołek, który obławiam lecz nie jest on krótszy niż 2 metry. Zazwyczaj waha się w przedziale od 2 metra do 3 metrów. Używam go w jednym kawałku i z powodzeniem można cieszyć się ultra lekkim spinningiem
Prezentacja przynęt w rzece..jpg 48,52 KB
10 Ilość pobrań
Prezentacja przynęt w rzece 1.jpg 53 KB
9 Ilość pobrań
Prezentacja przynęt w rzece 2.jpg 49,63 KB
9 Ilość pobrań
Prezentacja przynęt w rzece 3.jpg 42,58 KB
9 Ilość pobrań
Pozdrawiam Adrian
Użytkownik Andan edytował ten post 24 sierpień 2016 - 13:35