Oj ja też czasem nie mam weny do malowania, aero to jednak pracochłonny sprzęt i trochę upierdliwy w obsłudze a ten mój za 30zł to już w ogóle dlatego ostatnio kombinuję z gąbką
BARENZOWA WOBLEROZA
#141 OFFLINE
Napisano 05 styczeń 2014 - 19:03
#142 OFFLINE
Napisano 06 styczeń 2014 - 03:11
(...) aero to jednak pracochłonny sprzęt i trochę upierdliwy w obsłudze a ten mój za 30zł to już w ogóle (...)
Są gorsze zboczenia.
Ale trochę masochistą to jednak jesteś
Gąbki to fajny, ciekawy i (niestety) również "trochę upierdliwy" kierunek Ale po opanowaniu daje niezwykle interesujące możliwości.
#143 OFFLINE
Napisano 06 styczeń 2014 - 14:01
Wiem, że miał być także rynniaczek ale strasznie zarobiony ostatnio jestem a i weny do malowania brak. Jakoś się nie mogę w Nowym Roku przybrać a przygotowanych trochę czeka (część surowych, część w podkładzie i nawet już w perle niektóre czekają).
[/qu
Widzę że moje brznowki sie podobają ;)
#144 OFFLINE
Napisano 06 styczeń 2014 - 16:16
Byłem dziś w ramach spaceru na rzeką, ryb tam nie ma więc mogłem bawić się różnymi nowymi woblerami.
Nurciaki to bardzo fajne i mega stabilne w nurcie woblery, bardzo łatwo dają się ustawiać. Mam dwie tonące sztuki, które całkiem nieźle latają, pracują przy bardzo wolnym jak i expresowym ściąganiu, można modelować ich pracę poprzez doginanie oczka do mocowania z linką, ja dostroiłem je poprzez podgięcie oczka do góry przez co ich praca stała się drobniejsza, szybsza i pogłębiło się lusterkowanie. Myślę, że ten korpus ma spory potencjał, warto popracować ze zmianą długości i kąta pochylenia steru w celu zrobienia wersji płycej pracującej a może nawet boleniówki gdyż lusterkowanie tych woblerów wydaje się naprawdę atrakcyjne. Niecierpliwie czekam na wiosnę i testy na kleniach.
@Barenz naprawdę wyszły Ci te woblery.
#145 OFFLINE
Napisano 06 styczeń 2014 - 16:26
Jak widzisz Kubo sporo eksperymentuje.
Jeśli chodzi o Twoje woby to ogólnie robisz je zajefajne. Przecież Ci o tym nie raz mówiłem. Nie tylko Brzanówki mi się podobają.
Faktycznie SDR-y rynniaków podobne do Twoich brzanów wyszły ale co tu można stary więcej wymyślić. Rynniaki to jedne z moich pierwszych woblerów, które strugałem prawie dwa lata temu. Nowe są po prostu bardziej krępe i mają większe jaja, a historia nie raz pokazała, że na przeroście pewnych organów można tylko zyskać.
Pozdrówka
#146 OFFLINE
Napisano 06 styczeń 2014 - 16:36
Byłem dziś w ramach spaceru na rzeką, ryb tam nie ma więc mogłem bawić się różnymi nowymi woblerami.
Nurciaki to bardzo fajne i mega stabilne w nurcie woblery, bardzo łatwo dają się ustawiać. Mam dwie tonące sztuki, które całkiem nieźle latają, pracują przy bardzo wolnym jak i expresowym ściąganiu, można modelować ich pracę poprzez doginanie oczka do mocowania z linką, ja dostroiłem je poprzez podgięcie oczka do góry przez co ich praca stała się drobniejsza, szybsza i pogłębiło się lusterkowanie. Myślę, że ten korpus ma spory potencjał, warto popracować ze zmianą długości i kąta pochylenia steru w celu zrobienia wersji płycej pracującej a może nawet boleniówki gdyż lusterkowanie tych woblerów wydaje się naprawdę atrakcyjne. Niecierpliwie czekam na wiosnę i testy na kleniach.
@Barenz naprawdę wyszły Ci te woblery.
Dzięki Kuba. Cieszę się, że się podobają.Tak jak pisałem na PW miała być niespodzianka z pracą jednego z nich i była ale widzę, że odpowiada Ci typowo NURCIAKOWA akcja .
Jeśli chodzi o ich stabilność w nurcie zarówno przy przytrzymaniu jak i ekspresowym prowadzeniu to jest to dla mnie kwestia najważniejsza, więc cieszę się, że to doceniłeś.Nazwa woblera niej jest przypadkowa Jeśli chodzi o przyszłe wersje korpusów to się pomyśli, ale to w przyszłości
Kolorki odpowiadają?
Użytkownik BARENZ edytował ten post 06 styczeń 2014 - 16:52
#147 OFFLINE
Napisano 06 styczeń 2014 - 17:00
Bardzo fajne kolorki, efekt jest taki, że fioletowy wobler przyłożony do zielonego blanku stał się zielony, znam ten efekt z mojego terrarium, poznaj Sylwię:
- wildriver, woblery z Bielska i BARENZ lubią to
#148 OFFLINE
Napisano 06 styczeń 2014 - 20:05
Wiataj Sylwio!
Mam nadzieję,że nie gniewasz się, że zaczerpnąłem trochę z Twego zwyczaju by zadowolić Twego Pana
Cieszę się, że jesteś zadowolony Kuba.
Powodznia w testach.
#149 OFFLINE
Napisano 07 styczeń 2014 - 08:45
Heheheh guciolucky fajowo się nazywa :-)
Wobki typu nurciak tak jak pisał guciolucky fajnie zrobić płytko schodzące do max 0,5m na kiju prawie w wodzie a na podniesionym smużące ,wstawiasz w płytki przelew i jedziesz wędą góra - dół :-).
Kleniochy bójcie się :-)
Użytkownik Kielo edytował ten post 07 styczeń 2014 - 08:49
#150 OFFLINE
Napisano 08 styczeń 2014 - 01:11
Pewnie w przyszłości o tym pomyślę. Myślałem o wiośnie a na przelewach głównie łowię latem, teraz miały być pstrągowe przygody ale w sumie to już się sam pogubiłem co to za pora roku, więc chyba czasu coraz miej. Zobaczymy może jak znajdę chwilę . Na razie muszę pokończyć to co rozgrzebałem. Chwilowo jestem uziemiony w domu to może pomaluję to co mam przygotowane, choć dziś się zmusiłem i wyszło tak sobie bo ciężko po zastrzykach na tyłku usiedzieć i trzeba się śpieszyć a to kiepski doradca . Jak wyschnie bezbarwny to wrzucę jakieś fotki.
Użytkownik BARENZ edytował ten post 08 styczeń 2014 - 01:13
#151 OFFLINE
Napisano 08 styczeń 2014 - 19:11
Jeszcze bez sterów. Taka mała kropkowa gromadka.
- Stachu442 i koziol13 lubią to
#152 OFFLINE
Napisano 08 styczeń 2014 - 22:57
E no Marcino, tragedyji nie ma, więc nie wiem czemu nie jesteś do końca z nich zadowolony. Aero masz już opanowane i kropka. A zresztą czy woblery które są pomalowene trochę nie tak jak chcieliśmy nie będą łowiły? Pamiętasz pomarańczową paskudę, co o niej mówiłem? A ona jak gdyby nic pokazała co potrafi.
#153 OFFLINE
Napisano 09 styczeń 2014 - 08:28
Wiesz jakie jest moje zdanie. Nie malowanie a praca woblera czyni go łownym dlatego wobler najpierw ma pracować a potem wyglądać .. To,że nie ma tragedii to wiem, po prostu nie do końca jestem zadowolony. z wykonania. Malowanie samo w sobie jest ok, bo taki efekt chciałem osiągnąć tylko wykonanie wymaga jeszcze sporo uwagi ale na pewno będę miał okazję to poprawić bo jednak idzie zima to trzeba kropki malować .
#154 OFFLINE
Napisano 10 styczeń 2014 - 13:23
A takie ryby będą łowić nurciaki na kanale
a nurciaki ładne
Użytkownik koziol13 edytował ten post 10 styczeń 2014 - 13:24
- Maciek Rożniata i bertold12 lubią to
#155 OFFLINE
Napisano 10 styczeń 2014 - 15:13
o boziu ale się uśmiałem))))))))))
#156 OFFLINE
Napisano 11 styczeń 2014 - 00:23
Nie wiem Sylwek, zależy w co je uzbroisz. Ja zbroję Nurciaki w ultralighty pewnie by się porozginały, chyba , że by się zapiął za ten różowy statecznik na spodzie .
Uśmiałem się jak dziecko
#157 OFFLINE
Napisano 12 styczeń 2014 - 15:23
Pierwszy wypad w Nowym Roku
Połowiły trochę Rynniaczki i Nurciaki
Szału może nie było ale padło w sumie kilka szczupaczków i okoni,więc pierwsza wyprawa 2014 chyba udana.
Użytkownik BARENZ edytował ten post 12 styczeń 2014 - 19:38
#158 OFFLINE
Napisano 12 styczeń 2014 - 15:29
#159 OFFLINE
Napisano 12 styczeń 2014 - 15:58
Nie ma co narzekać pierwszy wypad na chwilę w tym roku, więc jest ok.
Może teraz Ci się humor poprawi Kubo ?
Ale to nie na Nurciaka
Użytkownik BARENZ edytował ten post 12 styczeń 2014 - 20:08
#160 OFFLINE
Napisano 12 styczeń 2014 - 22:29
Fajny pasiaczek ile miał? sandacze się zadomawiają jak dobrze pójdzie to i na nurciaki bedziesz takie u nas łapać
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych