wiesci z Mietkowa
#2041 OFFLINE
Napisano 30 grudzień 2019 - 15:18
#2042 OFFLINE
Napisano 30 grudzień 2019 - 15:26
No masz link do Okręgu Legnica. Piszą, że tak i tak samo z innymi. Tyle, że latasz do każdego okręgu po książeczkęJelenia gora ma porozumienie z legnica ??
#2043 OFFLINE
Napisano 30 grudzień 2019 - 15:47
Wysłane z mojego ONEPLUS A6003 przy użyciu Tapatalka
#2044 OFFLINE
Napisano 30 grudzień 2019 - 15:49
#2045 OFFLINE
Napisano 30 grudzień 2019 - 15:58
Czyli jak wszystko wypuszczam co zlowie to nie muszę żadnych wpisów robić : O ?http://www.pzw.org.p...h_oraz_porozumi
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Wysłane z mojego ONEPLUS A6003 przy użyciu Tapatalka
- pawelHERP lubi to
#2046 OFFLINE
Napisano 30 grudzień 2019 - 17:41
Nie chce byc zle zrozumiany ale kogo obchodzi czy wypuszczas czy nie mandaty wala za brak wpisu rejestru itp jak dla mnie kolejne zidiociale przepisy aby skroic wedkarzy bo pan prezes z 2 panem prezesem czuja kase w dobie takiej technologi papierologia jaka jest w pzw to szukanie dodatkowej kasy zaznaczam ze to moje zdanie i ma na celu tylko zarobek
#2047 OFFLINE
Napisano 30 grudzień 2019 - 17:49
#2048 OFFLINE
Napisano 30 grudzień 2019 - 18:17
No czytam non stop i za cholere nie wiem o co chodzi jak bylo w zeszle lata i jak ma byc teraz jak dla mnie jest to szukanie dziury i kasy niech to wszystko juz pier... bo juz nie wiem kto jest dla kogo pzw dla wedkarzy czy pzw dla kombinacj poprosze jasno co za ile i gdzie a nie jakies papierowe porozumienia i co chwila zmiana pozdrawiam
a tak nawiase mowiac to jestem ciekawy jak te rejestry beda wygladac na koniec roku jak podziekuja wedkarze za te udogodnienia
Użytkownik Smyku edytował ten post 30 grudzień 2019 - 18:26
#2049 OFFLINE
Napisano 30 grudzień 2019 - 18:44
Ale o co ci chodzi? Masz porozumienia z tyloma okręgami jak kiedyś, kiedy od kilku lat za wszystko trzeba było płacić. Nie wiem jak w innych okręgach, ale w e Wrocławiu, jeśli nie zabierasz ryb, to nie musisz wypełniać rejestru. Krzyczysz jak Pisowiec, tylko dla krzyczenia?No czytam non stop i za cholere nie wiem o co chodzi jak bylo w zeszle lata i jak ma byc teraz jak dla mnie jest to szukanie dziury i kasy niech to wszystko juz pier... bo juz nie wiem kto jest dla kogo pzw dla wedkarzy czy pzw dla kombinacj poprosze jasno co za ile i gdzie a nie jakies papierowe porozumienia i co chwila zmiana pozdrawiam
a tak nawiase mowiac to jestem ciekawy jak te rejestry beda wygladac na koniec roku jak podziekuja wedkarze za te udogodnienia
#2050 OFFLINE
Napisano 30 grudzień 2019 - 18:58
- strary lubi to
#2051 OFFLINE
Napisano 30 grudzień 2019 - 19:25
Z tym mi się skojarzyło https://youtu.be/5eybubMPq8MOtóż to. Tych pisowców niepotrzebnie wtrącałeś.
Czuję się rozgrzeszony w sumie, bo chłopak jedzie po PZW, a nie rozumie, że się ukłonili do Klientów. W sensie wędkarzy.
- pawelHERP lubi to
#2052 Guest_Erin_*
Napisano 30 grudzień 2019 - 19:27
Jak podziękują !? Wędkarze to puste barany co pobeczą przy płaceniu a i tak zapłacą ile baca se zażyczy ! Beeeeee........
Ja się bardzo ciesze z tego, że są te porozumienia bo to i tu i tam można na leszczyka skoczyć to na sumka, a płacić wszędzie to bez sensu. To ja sobie przecież kilka szpulek żyłki kupię za taką dopłate na Wrocław i może na plecionke na Mietków wystarczy. Jak nie muszę na Jeleniogóre płacić to sobie też i na pstrągi pojade na Bóbr i na kilka woblerków będzie. I do Zielonej Góry pewnie skocze na jeziora i na Słupię za trocią . Daj Boże że złowie kilka, i porozumienie jest to jak pojadę na trzy noclegi to mi się zwróci kasa. A tak bym musiał płacić, a pewnie bym i nie pojechał bo to bez sensu by było. Dobrze, że są te porozumienia bo miałem się na Opole przenosić, a może i Katowice bo Kalisz to wyjedzony i nie ma po co tam jechać. Jak tak dalej będzie to pzw rządzić to pieprzę. Bede łowił w Czechach czy Niemcach, a może nawet wrócę do zbierania szyszek ! Bo za to płacić nie muszę ! Jest wiele opcji.
- De'Ptak lubi to
#2053 OFFLINE
Napisano 30 grudzień 2019 - 19:30
No oczywiście. Ludź może zaoszczędzić kilka stówek to jeszcze narzeka. Boże... Na Bóbr nie jedź, bo nie ma po co nawet, chyba że lubisz 20 cm pstrążki i lipaski.Jak podziękują !? Wędkarze to puste barany co pobeczą przy płaceniu a i tak zapłacą ile baca se zażyczy ! Beeeeee........
Ja się bardzo ciesze z tego, że są te porozumienia bo to i tu i tam można na leszczyka skoczyć to na sumka, a płacić wszędzie to bez sensu. To ja sobie przecież kilka szpulek żyłki kupię za taką dopłate na Wrocław i może na plecionke na Mietków wystarczy. Jak nie muszę na Jeleniogóre płacić to sobie też i na pstrągi pojade na Bóbr i na kilka woblerków będzie. I do Zielonej Góry pewnie skocze na jeziora i na Słupię za trocią . Daj Boże że złowie kilka, i porozumienie jest to jak pojadę na trzy noclegi to mi się zwróci kasa. A tak bym musiał płacić, a pewnie bym i nie pojechał bo to bez sensu by było. Dobrze, że są te porozumienia bo miałem się na Opole przenosić, a może i Katowice bo Kalisz to wyjedzony i nie ma po co tam jechać. Jak tak dalej będzie to pzw rządzić to pieprzę. Bede łowił w Czechach czy Niemcach, a może nawet wrócę do zbierania szyszek ! Bo za to płacić nie muszę ! Jest wiele opcji.
#2054 OFFLINE
Napisano 30 grudzień 2019 - 19:30
#2055 Guest_Erin_*
Napisano 30 grudzień 2019 - 19:33
No oczywiście. Ludź może zaoszczędzić kilka stówek to jeszcze narzeka. Boże... Na Bóbr nie jedź, bo nie ma po co nawet, chyba że lubisz 20 cm pstrążki i lipaski.
Czy ktoś normalny ma jeszcze pytania - dlaczego jest u nas taka ujnia ??
Kolego z cytata ! Jak Mickiewicz pisał "Dziady" to właśnie myślał o takich ludzkich postawach polaków jak twoja !
#2056 OFFLINE
Napisano 30 grudzień 2019 - 19:33
- strary lubi to
#2057 Guest_Erin_*
Napisano 30 grudzień 2019 - 19:34
Tylko utrudnieniem jest to, że przed pierwszym wędkowaniem na danym okręgu trzeba będzie pojechać po rejestr z danego okręgu: osobno Wałbrzych, Legnica, Jelenia. Trochę to uciążliwe
No uciążliwe. I jeszcze trzeba łowić ! Mogliby te ryby rozdawać !
#2058 Guest_Tomek O_*
Napisano 30 grudzień 2019 - 19:52
No oczywiście. Ludź może zaoszczędzić kilka stówek to jeszcze narzeka. Boże... Na Bóbr nie jedź, bo nie ma po co nawet, chyba że lubisz 20 cm pstrążki i lipaski.
Zapewne duże grono wrocławskich wędkarzy chciałoby by porozumienia z Jelenią Górą były stałe i za free !
A jeszcze lepiej by istniał tam jeszcze jakiś klub czy stowarzyszenie co dbało by o wodę i ogromne pstrągi !!! To by było piękne !
#2059 OFFLINE
Napisano 30 grudzień 2019 - 20:06
Tylko utrudnieniem jest to, że przed pierwszym wędkowaniem na danym okręgu trzeba będzie pojechać po rejestr z danego okręgu: osobno Wałbrzych, Legnica, Jelenia. Trochę to uciążliwe
Ja dzisiaj dostalem informacje, ze musze tylko odebrac rejestr z okregu wroclawskiego oplacajac karte w Prochowicach (okreg Legnica). W pozostalych z porozumienia nie musze. Takze pewnie ile kol tyle teorii. A jako, ze ryb nie zabieram to rejestru na Wroclaw tez nie potrzebuje.
#2060 Guest_Erin_*
Napisano 30 grudzień 2019 - 20:32
http://www.pzw.org.p...h_oraz_porozumi
I jak zwykle we wrocławiu. Będzie errata do erraty po czasie bo nie było czasu do tej pory ! Nie wyrobili się bidulki. Ciekawe czy Policja będzie poinformowana, że ma nie walić mandatów za brak rejestru, czy też wpisu ?? No i starsi wędkarze co sobie pdfa sciągnął i wydrukują !? Sami utzrymujemy ten stan płacąc dobre pieniądze za tandete ! SAMI !!! I nie zganiać mi tu, że pzw wina !
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych