Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

X edycja - WYPRZEDAŻ GARAŻOWA - 2025
Po raz dziesiąty spotkamy się na wyprzedaży garażowej - 5 kwietnia 2025 r (startujemy o godz. 10:00 a kończymy o 15:00). Dla publiczności (osób kupujących) wejście będzie jak zawsze bezpłatne i bez żadnych ograniczeń. Ostatni garaż był jednym z najbardziej udanych jeśli chodzi o ilość kupujących a na X jubileuszowym planujemy podbić rekord frekwencyjny!
Rezerwacja stolików dla sprzedających -> Wyprzedaż garażowa - rezerwacja stolików

Zdjęcie

wiesci z Mietkowa

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2535 odpowiedzi w tym temacie

#2061 OFFLINE   pawelHERP

pawelHERP

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 332 postów
  • LokalizacjaWrocław
  • Imię:Paweł
  • Nazwisko:Urbaniak

Napisano 30 grudzień 2019 - 20:38

Ja dzisiaj dostalem informacje, ze musze tylko odebrac rejestr z okregu wroclawskiego oplacajac karte w Prochowicach (okreg Legnica). W pozostalych z porozumienia nie musze. Takze pewnie ile kol tyle teorii. A jako, ze ryb nie zabieram to rejestru na Wroclaw tez nie potrzebuje.

Chyba potrzebujesz bo rejestr jest zezwoleniem. Tak to rozumiem. Dopytaj w okręgu Wrocław jak to interpretują.
Zastanawia mnie czy osoby z okręgów Legnica, Wałbrzych, Jelenia mają wspólne rejestry. Będę wdzięczny za informacje od osób które mają już rejestr 2020 w rękach. Ja odebrałem dzisiaj Na Wrocław i jest tam tylko Wrocław.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

#2062 OFFLINE   Spider1987

Spider1987

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 389 postów
  • LokalizacjaStrzegom
  • Imię:Ariel
  • Nazwisko:Stanulewicz

Napisano 30 grudzień 2019 - 20:46

Na stronie okręgu nie ma jeszcze podane takiej informacji, ale przypuszczam, że Środa Śląska.

#2063 OFFLINE   arti24

arti24

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 226 postów
  • LokalizacjaDolnośląskie
  • Imię:Artur

Napisano 30 grudzień 2019 - 20:54

Zastanawia mnie czy osoby z okręgów Legnica, Wałbrzych, Jelenia mają wspólne rejestry. Będę wdzięczny za informacje od osób które mają już rejestr 2020 w rękach. Ja odebrałem dzisiaj Na Wrocław i jest tam tylko Wrocław.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Nie ma wspolnych rejestrow. Dla Legnicy jest rowniez tylko Legnica plus zbiorcze opisane Legnica, Walbrzych, Wroclaw.

• pawelHERP lubi to

#2064 OFFLINE   wojtyna51

wojtyna51

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 86 postów
  • Lokalizacjawrocław
  • Imię:DAMIAN

Napisano 30 grudzień 2019 - 22:06

Czytałem na stronie pzw że w tym roku nie bedzie  obowiązku wypełniania rejestru,w tym roku jest oficjalna informacja.W zeszłym roku niby też tak było ale zapisu nigdzie nie znalazłem,a nad wodą z kim nie rozmawiałem to większość i tak wpisywali ludzie

#2065 OFFLINE   scOOtt

scOOtt

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 816 postów
  • LokalizacjaLubin
  • Imię:Łukasz

Napisano 31 grudzień 2019 - 08:51

Pozwolę sobie wtrącić trzy grosze.

Po pierwsze primo - ultimo - PZW jest jakie jest i wszyscy wiemy co się dzieje. Chciałoby się lepiej, rybniej etc. Ale to sami od siebie najpierw zacznijmy....

Po drugie secundo - w tym roku dołączenie Legnicy, Wałbrzycha i Wrocławia do Porozumienia Strefy 1 to WIELKI ukłon w stronę wędkarzy i temu chyba nikt nie zaprzeczy. Otwierają się całkiem nowe wody, oby nie na jeden sezon. 

Tak więc wypowiedzi niektórych malkontentów tutaj są co najmniej nie na miejscu.

Tak źle i tak nie dobrze. Niektórym naprawdę w czterech literach się poprzewracało. Zalecam kupno konsoli - są tam fajne gry wędkarskie a i z domu nie trzeba wychodzić, marznąć etc....

I na koniec.... zobaczcie sobie regulamin PZW Zielona Góra - takie jezioro Paklicko Wielkie - limit dolny i górny na drapieżniki, zakaz wędkowania na żywca, parę łowisk typu no kill. Myślę, że tędy droga.....

Wszystkiego dobrego w nowym roku.

#2066 OFFLINE   phelela

phelela

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 129 postów

Napisano 02 styczeń 2020 - 11:46

Ja mam tylko nadzieję że jakiś gienialny żółw z PZW da możliwość wydrukowania sobie takiego rejestru bez jeżdżenia po okręgach jak obieżyświat bo to na prawdę jakieś zacofanie jak na 21 wiek . Mam nadzieję że dożyje czasu gdy ktoś w końcu zrobi jedna opłatę na cały kraj zreformuje to całe bagno i jeszcze będą tu ryby , osobiście głęboko w poważaniu mam takie ukłony w moja stronę gdyby na Dolnym Śląsku był gdzieś niedaleko mnie fajny prywatny zbiornik spinningowy no kill to bym złotówki nie zaplacil tym sępom a tak człowiek nie ma wyjścia jeszcze Dobromierz od tego roku opłata 100 zł a było 50 rok temu , poczuli pieniądz chyba panowie z wodociągów.. ( sorka musiałem sobie trochę ponarzekać )

Wysłane z mojego ONEPLUS A6003 przy użyciu Tapatalka
  • nalewator, rush111 i Smyku lubią to

#2067 OFFLINE   daniel.

daniel.

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 233 postów
  • LokalizacjaPrzedgórze sudeckie

Napisano 03 styczeń 2020 - 14:48

Dziwne to wszystko w tym roku. Żadnych konkretów.

#2068 OFFLINE   maniek37

maniek37

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 25 postów
  • LokalizacjaMietkow
  • Imię:Marcin

Napisano 04 styczeń 2020 - 17:16

Nie powinno być innego tematu dla takich dyskusji??? To są wieści z Mietkowa .... Zapewne jakby tytuł chwytliwy to by prawdziwa wrzawa powstała i może ktos z pzw by to przeczytał i nam wszystko wyjaśnił...

#2069 OFFLINE   TAJMIEN

TAJMIEN

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 496 postów
  • LokalizacjaWrocław

Napisano 05 styczeń 2020 - 20:01

A ja zszokuje wszystkich. Chciałbym żeby PZW straciło dzierżawę wszystkich wód i żeby zostali tam sami działacze charytatywni. Jak wiadomo związki i stowarzyszenia to nie firmy komercyjne. Wody powinni przejąć prywatni właściciele i kluby wędkarskie, a zezwolenie do kupienia na każdej stacji benzynowej czy poczcie lub w internecie, ewentualnie w skrzynce na drzewie na miejscu nad wodą. Kartę wędkarską też zlikwidować bo to kolejny pretekst dla istnienia PZW i nic poza tym.

#2070 OFFLINE   morales

morales

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 294 postów

Napisano 06 styczeń 2020 - 22:10

Tak jest! Kiedyś mówiono, że nie będzie nikogo stać na przychodnie prywatne, teraz każdy ma wybór gdzie się leczyć. Wygrywają przychodnie oferujące lepszych lekarzy i usługi.

#2071 OFFLINE   count_martin3z

count_martin3z

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1166 postów

Napisano 06 styczeń 2020 - 22:12

Tak jest! Kiedyś mówiono, że nie będzie nikogo stać na przychodnie prywatne, teraz każdy ma wybór gdzie się leczyć. Wygrywają przychodnie oferujące lepszych lekarzy i usługi.

I nie są to te, które podlegają pod NFZ. Prawda.

#2072 OFFLINE   morales

morales

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 294 postów

Napisano 06 styczeń 2020 - 22:22

Zdrowa konkurencja, zdrowy biznes. Sztandar PZW powinien wyjechać razem ze sztandarem PZPR. A tak mamy to co mamy.

#2073 OFFLINE   suhhar

suhhar

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 989 postów

Napisano 19 styczeń 2020 - 11:04

ponoć Mietków strasznie spuszczony widziałem gdzieś zdjęcia na Doba.pl ale nie mogę namierzyć żeby wrzucić. Może ktoś ma linka do tych zdjęć ?

#2074 OFFLINE   phelela

phelela

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 129 postów

Napisano 19 styczeń 2020 - 11:07

https://gazetawrocla.../ar/c1-14723144

Wysłane z mojego ONEPLUS A6003 przy użyciu Tapatalka

#2075 OFFLINE   Jurski

Jurski

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 73 postów
  • LokalizacjaDW
  • Imię:Jurek

Napisano 19 styczeń 2020 - 11:50

Jest kamera w Borzygniewie , można popatrzeć jak się nie zawiesi ;)

http://windsurfing.m...port.pl/kamera/

#2076 OFFLINE   suhhar

suhhar

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 989 postów

Napisano 19 styczeń 2020 - 12:59

smutny obraz...

• ati lubi to

#2077 OFFLINE   Jurski

Jurski

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 73 postów
  • LokalizacjaDW
  • Imię:Jurek

Napisano 19 styczeń 2020 - 15:24

Smutny obraz to był w 2008 r

Zdjęcie zrobione z korony zapory,wtedy chodziłem po środku zbiornika :(

Załączone pliki

#2078 OFFLINE   sez

sez

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 108 postów
  • LokalizacjaWrocław
  • Imię:Bartosz

Napisano 19 styczeń 2020 - 17:14

Dzisiaj byłem pooznaczać sobie trochę miejsc na lato. Chyba artykuł w gazecie zrobił robotę, bo na "słynnej linii kolejowej" dziś tłumy. Nadal można sobie poszukać sporo przynęt, koszyczków zanętowych, jakieś kotwice z łódek się trafiały. No i fajny duży podbierak znalazłem, chyba późno na jesień komuś z łajby wypadł bo nawet brudny specjalnie nie był ;)3a6b57dd8363f04a4bfe962827c55535.jpg439462d50c446c9f3ed757e436e432e0.jpg1adf05e73e8a0210e296e6c29d193ad6.jpg14cabd7465f1864c180b838499b7b773.jpg08736886ce1dd8ca49fccbc78e3d73c0.jpg730e49a07035aa2ae74a33c4556fb90e.jpg

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka
  • pawelHERP lubi to

#2079 OFFLINE   PiotrL70

PiotrL70

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 690 postów
  • LokalizacjaPolska
  • Imię:P.L

Napisano 19 styczeń 2020 - 19:12

koledze na jesieni 2 wedki z łódki wypadły :)

#2080 OFFLINE   Spider1987

Spider1987

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 389 postów
  • LokalizacjaStrzegom
  • Imię:Ariel
  • Nazwisko:Stanulewicz

Napisano 20 styczeń 2020 - 16:59

Może RZGW znowu wpadło na pomysł żeby remontować tamę jak teraz na Słupie? Albo kopalnia dostała duże zamówienie na kruszywo, a jak wiadomo spusci wodę i wydobyć materiał jeżdżąc po dnie zbiornika jak w 2011 roku zawsze szybciej, łatwiej i taniej.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych