Panowie macie jakieś info jak tam ostatnie zawody spinningowe na Mietkowie?
wiesci z Mietkowa
#1141 OFFLINE
Napisano 06 październik 2015 - 17:18
#1142 OFFLINE
Napisano 11 październik 2015 - 17:42
Witam,dzisiaj w 3 osobowym składzie testowaliśmy zbiornik,wynik zerowy nie licząc dwóch pstryknięć na koguta i małego sandaczyka za bok.Warunki do pływania słabe,wschodni wiatr.Według pana z wypożyczalni i info od znajomych na 8 łódek wszyscy na zero,następna tura za 2 tygodnie,pozdrawiam.
- analityk lubi to
#1143 OFFLINE
Napisano 11 październik 2015 - 20:35
ja dzisiaj 0 i to totalne
- analityk lubi to
#1144 OFFLINE
Napisano 02 listopad 2015 - 07:52
Dlaczego po Mietkowie nie pływa PSR albo SSR ?Jak dalej nikt nie będzie reagował to ten zbiornik odrodzi się może za 30 lat.
#1145 OFFLINE
Napisano 02 listopad 2015 - 16:39
Dlaczego po Mietkowie nie pływa PSR albo SSR ?Jak dalej nikt nie będzie reagował to ten zbiornik odrodzi się może za 30 lat.
Kiedyś wykonałem tel. do psr z informacją o kłusolach na rzece w Siedlimowicach-odp. nie możemy przyjechać,bo nie mamy paliwa...może to jest powód? Rozwiń kolego temat z brakiem reakcji ze strony psr,bo nie bardzo kumam na co mieliby reagować.
#1146 OFFLINE
Napisano 02 listopad 2015 - 16:44
Kiedyś wykonałem tel. do psr z informacją o kłusolach na rzece w Siedlimowicach-odp. nie możemy przyjechać,bo nie mamy paliwa...może to jest powód? Rozwiń kolego temat z brakiem reakcji ze strony psr,bo nie bardzo kumam na co mieliby reagować.
Choćby na łowienie z pirsu na zestaw 2 x grunt + spinning ????? Tam to powszechna praktyka
Oooooo albo łowią tam na żywca i jako przynętę zakładają drobnego okonia- a ten jak wiadomo ma tam wymiar 20cm
#1147 OFFLINE
Napisano 02 listopad 2015 - 18:22
Tomasz jedyna rada to wrzucić chłopów do wody bo odpowiednie służby nie reagują i wolą kontrolować niedzielnych wędkarzy z których maja mandaty za nie wpisanie łowiska bądź daty...
ostatnio dzwoniłem w sprawie łapania niewymiarowych szczupaczków i nadziewanie ich na agrafki przez dwóch osobników na łodzi i odsyłano mnie że powinien zgłosić sprawę gdzie indziej - w końcu chłopaki na brzegu nie wytrzymali i wzięli w obronę małe szczupaczki i gości już nie widać na tym łowisku ...
ale w normalnym kraju powinny być odpowiednie kary za takie postępowanie i nie dziwcie się służbą, skoro za ich ciężką pracę Sądy wypuszczają kułsoli za tzw. niską szkodliwość społeczną... a ci się śmieją się w twarz z Policji.
PZW to wytwór komuny i powinien jak najszybciej zniknąć z naszego kraju wtedy ludzie będą płacić i wymagać a popyt na rynku zrobi swoje, pojedziesz tam gdzie są ryby i temu zapłacisz!
z info słychać opinie ze z wałbrzychem nikt nie chce podpisać porozumienia a i wrocław niechętny na porozumienie z innymi okręgami więc myślę że dziadki na górze sami strzelają sobie w kolano... zresztą im szybciej tym lepiej...
#1148 OFFLINE
Napisano 02 listopad 2015 - 22:09
Na zabieranie pistoletów.
#1149 OFFLINE
Napisano 12 listopad 2015 - 14:14
#1150 OFFLINE
Napisano 12 listopad 2015 - 14:19
Jak słucham znajomych po powrocie z wody, to na wszystkich większych zaporówkach na Dolnym Śląsku i w opolskim jest słabo... Łapią, owszem i to dużo, ale grunciarze na trupki lub na żywca... Tylko kto się "poniży" do tego stopnia ?
#1151 OFFLINE
Napisano 12 listopad 2015 - 14:36
To fakt dosłownie bardzo słabo, a wyboru do pływania w okolicy wielkiego nie ma bo tylko został Otmuchów i Mietków.
#1152 OFFLINE
Napisano 12 listopad 2015 - 14:46
Z jednego kumpla to już mi się chce śmiać... 5 wyjazdów na Otmuchów i jedno branie Myślałem, że zeszły rok był słaby, ale ten jest jeszcze gorszy u nas. Co będzie w przyszłym? Trzeba sprzedać sprzęt i tyle albo latać za boleniami na Odrze.
#1153 OFFLINE
Napisano 12 listopad 2015 - 17:42
Trzeba sprzedać sprzęt i tyle albo latać za boleniami na Odrze.
Bo one same na brzeg wyłażą i do zdjęć pozują
- oland, pawelHERP i TomekSudety lubią to
#1154 OFFLINE
Napisano 12 listopad 2015 - 18:59
Na pewno nie, ale łatwiej go trafić jak zandera na zaporówce u nas- ostatnimi czasy
P.S.
Telefon odbierasz czasem?
#1155 OFFLINE
Napisano 12 listopad 2015 - 20:43
#1156 OFFLINE
Napisano 12 listopad 2015 - 21:16
zacznijmy od tego czy ktokolwiek zdjęcia jeszcze wstawia na " jerka" i się wychwala tym gdzie połowił , na podsumowanie sezonu przed wigilią wyskoczy kilka fajnych rybek - ku zdziwieniu że nigdzie nic nie brało .
Te fotki na facebooku faktycznie świadczą o tym że posucha na zaporówkach
#1157 OFFLINE
Napisano 12 listopad 2015 - 21:20
ale faktem jest że sandacza coraz mniej
#1158 OFFLINE
Napisano 12 listopad 2015 - 21:27
sumy zżarły sandacze Panie , jak to mówią gliździarze znad Odry waląc w łeb kijankę pół metrową
- pawelHERP lubi to
#1159 OFFLINE
Napisano 13 listopad 2015 - 11:34
Niestety presja jest coraz większa, sprzęt coraz nowocześniejszy, a ryb coraz mniej ....
Bo niby skąd te ryby mają się brać? Z zarybień?
Kto z was pamięta aby na którąś z tych zaporówek wpuszczono sandacza
takiego w przedziale 15-30 cm?
Owszem zdarza się że PZW wpuści szpileczki po 5-6 cm i co z tego?
Połowa pada po drodze reszta po wpuszczeniu do wody( szok termiczny).
Widziałem na własne oczy takie zarybienie w czerwcu, totalny bezsens i marnotrawco.
Także jak tak dalej pójdzie to sandacze trafią na listę rybek pod całkowitą ochroną.
- suhhar lubi to
#1160 OFFLINE
Napisano 27 listopad 2015 - 17:38
Mietków, przykra sprawa piekny zbiornik a teraz 3 wyjazdy bez jakichkolwiek nadziei na brania .
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych