Z racji tego , ze powoli przymierzam się do zakupu echa poproszę Doświadczonych Koleżanki/Kolegów o pomoc w wyborze. Żeby nie było tak kolorowo to niestety muszę kupić używkę. (raczej coś 4") Nie mam żadnego doświadczczenia w tym temacie , więc proszę o wyrozumiałość. Postudiowałem trochę tematy na forum i już coś tam się dowiedziałem. Niestety nie na tyle , żeby samemu podjąć decyzję. Echo będę używał w 80% na Wiśle (okazjonalnie jeziora/zaporówki)
Do czego ma być ? Przede wszystkim zleży mi na tym aby sprzęt dał sobie radę z "sumowaniem" (vert , dryf - widok przynęty i ewentualne "podniesienie suma" - czasem trol, wytypowanie miejscówki do stacjonarnego połowu- więc wąski stożek chyba nie jest mi potrzebny???) oczywiście nie samym sumem człowiek żyje, więc jak obsłuży ławice drobnicy w toni ,to też będzie miło Pewnie mnie wyśmiejecie , ale z braku kasy celuję na początek w:
1. Lowrance Elite 4 z CHIRP lub HDI (Nie wiem co lepsze)
2. Lowrance Hook 4x z CHIRP
3. Garmin Fishfinder 350C
4. Coś co Wy polecicie w niskim budżecie
GPS nie jest w tym momencie dla mnie priorytetowy ale jak jest to ok, bardziej mi zależy na kolorowym wyświetlaczu.
Wymienione wyżej echa można kupić kompletne w przedziale 500-800zł. Po nauczeniu się obsługi na pewno przesiądę się w coś co ma 7" - no ale nie od razu Kraków.....
Czekam na sugestie i podpowiedzi z Waszej strony. Pozdrawiam
Użytkownik binio1111 edytował ten post 18 listopad 2019 - 21:11