To, co pokazałem powyżej jest bardzo spoko czyli 923 xvs. Obraz zobaczysz sam, także z prawie 30m wody- w pierwszej części pokazałem na kanale. Nie musisz nawet brać GT56, bo go zwyczajnie nie wykorzystasz na tych głębokościach w Megahz. System Livescope Garmina jest dopracowany, uniwersalny i z kolorami ułatwiającymi namierzanie i interpretację odczytów live. Nie zbiera zaklóceń od osprzętu innego, natomiast AT daje ładny, czysty obraz w trybie front i down, ale jeszcze brakuje mu kilku łatek softowych, by to było kompletne urządzenie. Do niego budżetowo to Elite FS, ale rozdzielczość niższa niż w topowych ekranach Lowrance, można też carbona wyrwać - będzie robił z AT. Megalive u nas to zagadka, w USA opinie skrajne- od zachwytu do irytacji na zakłócenia wyłapywane, zawieszanie się obrazowania. Także na chwilę obecną wygląda to tak. No i jeszcze jedna rzecz @ Garmin, Livescope jest na rynku 3 lata, a to oznacza, że może wyjść jego kolejna generacja, czyli będzie lepiej niż teraz. Sezon kończy się, spokojnie poczekaj. Może i Navico ruszy się i pokaże odświeżony topowy tier, bo hds live to też ze 3 latka już ma. U mnie na blogu staram się na bieżąco wrzucać info o nowościach sprzętowych, także zachęcam do patrolowania: Sonary, mapy, ryby, warsztat. (sonaryimapy.blogspot.com)