Dziękuję
To pewnie Stiker 9 na początek będzie. Jako, że się nie znam to wolę na razie w używki nie wchodzić.
Kiedyś może coś większego używkę.
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 04 lipiec 2024 - 10:33
Dziękuję
To pewnie Stiker 9 na początek będzie. Jako, że się nie znam to wolę na razie w używki nie wchodzić.
Kiedyś może coś większego używkę.
Napisano 05 lipiec 2024 - 11:43
witam, jaką kupić pierwszą echosondę, na początek przygody z nią?
Będzie tylko używana na warcie.
Napisano 05 lipiec 2024 - 20:51
Eagle 9/Striker 9
Opływałem tego następce hooka i jest ok z obrazem, pxl 600 w pionie daje dobry efekt na obrazowaniu bocznym.
Napisano 08 lipiec 2024 - 12:26
Maćku
Tak dla przypomnienia mi chodzi bardziej o dno i rzeczy które tam się znajdują niż ryby
to jednak striker 9sv, a nie EAGLE 9 (wg nich do głębokości 18m)
Ekran dużo lepszy ale szkoda, że nie dotykowy
Napisano 11 lipiec 2024 - 14:45
Podłączę się pod temat.
Helix 9 cali czy elitka fs też 9 cali?
Na więcej cali brak kasy
Jakaś mapa gotowa jedynie potrzebna.
żadnego rysowania map nie będę potrzebował.
ma pokazywać do około 40 metrów w dół. Połów ryb pelagicznych.
Z porad Kuby S. Ma mieć jak najszerszy stożek plus niskie częstotliwości
Garmina nie lubię więc nie biorę pod uwagę.
Udało się naciągnąć trochę budżet. Mam do wybory hds 9 pro lub hds live 12
Co byście wybrali z takiej opcji?
obie są w zbliżonej cenie.
Napisano 11 lipiec 2024 - 18:34
Napisano 12 lipiec 2024 - 12:01
Jak tylko jedno echo to 12 cali
I tak się stało.
Napisano 07 sierpień 2024 - 20:26
Taka przestroga , ja już po urlopie , ale przyjechał człowiek na 4 dni na ryby z echosondą kupił używkę , ale jak nówka i lipa . Ta miała przyssawki do przetwornika , łódka stała na wodzie i nie szło tego przykleić , wkurzony pływał bez echosondy . Koledzy trzeba brać na to poprawkę , czyściłem swoją co dzięnnie inaczej łódka by zarosła od glonów które ciężko się czyści
Napisano 07 sierpień 2024 - 20:45
Jak już jestem na stronie podzielę się spostrzeżeniami , mam echosondę i w tym roku kupiłem kamerkę podwodną i żadne echo nie pokaże tego co kamera . Łowiłem na 8 m twarde równe dno tak pokazywało echo , ale na kamerze zobaczyłem jak dno jest pofałdowane i do tego jaki jest tam prąd wody . Okonie i ciekawskie płocie musiały szybko machać płetwami żeby stać w miejscu . I teraz wiem że moja ciężka zanęta na dnie zaległa kilkanaście metrów dalej niż myślałem co potwierdziło się gdy rzuciłem zestaw całkiem w bok . Nagrałem filmik ale jest za duży i nie mogę go pokazać
Napisano 09 sierpień 2024 - 12:36
Jak już jestem na stronie podzielę się spostrzeżeniami , mam echosondę i w tym roku kupiłem kamerkę podwodną i żadne echo nie pokaże tego co kamera . Łowiłem na 8 m twarde równe dno tak pokazywało echo , ale na kamerze zobaczyłem jak dno jest pofałdowane i do tego jaki jest tam prąd wody . Okonie i ciekawskie płocie musiały szybko machać płetwami żeby stać w miejscu . I teraz wiem że moja ciężka zanęta na dnie zaległa kilkanaście metrów dalej niż myślałem co potwierdziło się gdy rzuciłem zestaw całkiem w bok . Nagrałem filmik ale jest za duży i nie mogę go pokazać
A co to za kamerka - można link poprosić
Napisano 09 sierpień 2024 - 15:18
Napisano 16 sierpień 2024 - 18:14
Taka ciekawostka. Chińczycy testują swojego panoptix'a bez black boxa i jako ekran ipad lub iphone Ciekawe jaka będzie cena.
Napisano 16 sierpień 2024 - 20:55
Taka ciekawostka. Chińczycy testują swojego panoptix'a bez black boxa i jako ekran ipad lub iphone Ciekawe jaka będzie cena.
no ale to nie jest sprzęt Garmina- a o tym wątek idzie. Poproś o przeniesienie do ogólnego- wybór echosondy.
A co do tego wynalazku, to sprawa sprowadza się do jasnego wyświetlacza, który kosztuje niewiele mniej niż echosonda. Druga sprawa jest natury transmisji danych. Podczas mirrora ekranu na smartfon jest lagowanie czy to w Garminie, czy to w Lowrance. Jestem ciekaw jak Chińczycy zrobili to u siebie.
Napisano 17 sierpień 2024 - 12:59
Napisano 25 sierpień 2024 - 08:06
Napisano 25 sierpień 2024 - 08:27
Napisano 25 sierpień 2024 - 09:56
Sądzę, że czajnicy będą mieli problem z dystrybucją że względu na patenty i inne takie. Będzie można zamówić tylko z Chin i z ograniczonym wsparciem. Jak zrobią wersję na Androida, a to nieuniknione, to mocno namieszają.
Na chwilę obecną nie ma na to jeszcze ceny, i jak mówisz- będą incydenty przy wprowadzeniu tego na rynki zewnętrzne od nich.
Napisano 25 sierpień 2024 - 15:25
Napisano 10 wrzesień 2024 - 10:10
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych