Cześć
zastanawiam się nad kupnem echo, niekoniecznie do połowu ryb ale nie bardzo wiem kto mógłby mi lepiej pomóc
Główny cel to prędkość głębokość - więc niby cokolwiek mógłbym wziąć.
Jednak podoba mi się ten widok boczny i oglądanie sobie dna i różnych rzeczy które są tam zatopione. Nie myślę tylko o sobie ale także o dzieciach to może być fajne urozmaicenie ze starym na łódce.
Akwen jest duży i różne rzeczy tam się działy i tonęły przez wieki (podobno, chętnie poszukam i sam zobaczę). Jest to ok 900ha a największa głębokość to 52 metry, średnia koło 15, dużo to jednak 20-40 m
Np. HB Helix MSI pisze o zasięgu 125 stóp (poniżej 40m) zarówno w dół jak i w bok - pytanie czy na 40+ metrach coś się wyświetla czy w ogóle jest czarno - a na SV to w ogóle uwzględniając kąty to jest od 25m czarno i nic nie widać
MSI+ ma już 200 (ok 60m) czyli coś tam bym widział w dół i po 10-15 m w bok na największej głębokości.
Garmin striker SV przetwornik GT 52 SV i CV500 stóp w dół 800 stóp
Rozważałem G Striker 9SV albo HB Helix 7 msi i budżet w okolicach 3k
Skłaniałem się do HB bo lepszy SV i wyświetlacz
ale musiałbym iść w okolice 5k i co najmniej 8cali z MSI+ i to na styk i tak by te głębokości łapało
Pytanie czy Garmin tak pisze czy faktycznie na 40m daje radę coś pokazać.
Natomiast zakładam, że czasem płyniecie przez głębinę i widzicie co pokazuje i co widać
Czy ja po prostu sobie coś nawyobrażałem na podstawie zdjęć marketingowców i realnie na 20-30 m to może autobus bym zobaczył zatopiony ale nic mniejszego nie mam szans?
Kolejna sprawa to czy do HB muszę dokupić kartę by mieć mapę i oznaczać na niej pkt w które chcę wrócić?
Na garminie jak rozumiem jest to już od razu.
Prośba o radę