Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Wybór echosondy!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4218 odpowiedzi w tym temacie

#4201 OFFLINE   pasazer

pasazer

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 97 postów
  • LokalizacjaBielsko Biała
  • Imię:Michał

Napisano 13 wrzesień 2024 - 06:59

Cześć.
Mam możliwość zakupu w dobrych pieniądzach echomap uhd 102sv. Pytanie czy ten model obsłuży przetwornik GT40 który posiadam? Czy taki zestaw ma sens?
Jak w UHD wygląda sytuacja z mapami, kupuje się wybrany obszar z subskrypcja na rok?
Sory za głupie pytania ale do tej pory miałem styczność tylko ze Steikerem.

#4202 OFFLINE   Sonary i mapy

Sonary i mapy

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 4810 postów
  • LokalizacjaKrajna

Napisano 13 wrzesień 2024 - 14:35

Cześć.
Mam możliwość zakupu w dobrych pieniądzach echomap uhd 102sv. Pytanie czy ten model obsłuży przetwornik GT40 który posiadam? Czy taki zestaw ma sens?
Jak w UHD wygląda sytuacja z mapami, kupuje się wybrany obszar z subskrypcja na rok?
Sory za głupie pytania ale do tej pory miałem styczność tylko ze Steikerem.

Zadziała, mapy kupujesz w sklepie gotową kartę Garmin Navionics lub Bluechart G3 i działa to cały czas i po okresie subskrypcji ale nie możesz po niej pobierać aktualizacji map

#4203 OFFLINE   pasazer

pasazer

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 97 postów
  • LokalizacjaBielsko Biała
  • Imię:Michał

Napisano 13 wrzesień 2024 - 19:53

Zadziała, mapy kupujesz w sklepie gotową kartę Garmin Navionics lub Bluechart G3 i działa to cały czas i po okresie subskrypcji ale nie możesz po niej pobierać aktualizacji map

Dziękuję za informację :) Powiedz mi proszę jeszcze jaką pojemność akumulatora dla takiego ekranu na 10  godzin pływania ? 

#4204 OFFLINE   Sonary i mapy

Sonary i mapy

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 4810 postów
  • LokalizacjaKrajna

Napisano 13 wrzesień 2024 - 21:42

Dziękuję za informację :) Powiedz mi proszę jeszcze jaką pojemność akumulatora dla takiego ekranu na 10  godzin pływania ? 

30ah w każdej sytuacji wystarczy

#4205 OFFLINE   FoH ! Krzysiek

FoH ! Krzysiek

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 113 postów

Napisano 08 październik 2024 - 14:14

Mam pytanie.czy gpsmapa i echomapa spięte razem w sieć są kompatybilne? w sensie czy będe mógł dowolnie wyświetlać mapę - sonar tradycyjny/boczny - obraz z panoptixa?

• Sonary i mapy lubi to

#4206 OFFLINE   Sonary i mapy

Sonary i mapy

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 4810 postów
  • LokalizacjaKrajna

Napisano 08 październik 2024 - 14:26

Nie są. Natychmiast wyskoczy komunikat o niekompatybilnbym przetworniku i ekrany zostaną zablokowane. Można łączyć z danej serii urządzenia 

• FoH ! Krzysiek lubi to

#4207 OFFLINE   FoH ! Krzysiek

FoH ! Krzysiek

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 113 postów

Napisano 08 październik 2024 - 14:28

Ale dziadostwo :angry:  Czyli zostaje opcja np. na gpsmap tylko panoptix a na echomapie reszta. Dzięki.

#4208 OFFLINE   Sonary i mapy

Sonary i mapy

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 4810 postów
  • LokalizacjaKrajna

Napisano 08 październik 2024 - 17:39

Ale dziadostwo :angry:  Czyli zostaje opcja np. na gpsmap tylko panoptix a na echomapie reszta. Dzięki.

Kolego, żadne dziadostwo tylko konsekwencja różnych firmware w ekranach ale pewnie i polityki biznesowej. Humminbirdy Helixy również nie gadają z Solixami czy Apexami bezpośrednio po kablu. 

#4209 OFFLINE   Maciej1979

Maciej1979

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 361 postów
  • LokalizacjaPolska
  • Imię:Maciej

Napisano 16 listopad 2024 - 14:01

Witam Panowie,pryszedł cza na zmianę sprzętu,więc proszę o poradę. Aktiv target 2 plus HDS pro czy gpsmap1223 plus lvs34?
Pozdrawiam.

#4210 OFFLINE   Maciek_7

Maciek_7

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1321 postów

Napisano 16 listopad 2024 - 19:55

Maciek, jeśli priorytetem jest live to moim zdaniem zdecydowanie Garmin.
  • Maciej1979 i MajKar lubią to

#4211 OFFLINE   Marcin1991

Marcin1991

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 944 postów
  • Imię:Marcin
  • Nazwisko:.

Napisano 17 listopad 2024 - 00:53

Miałem okazję polowiec na AT2 i robi to mega robotę. Mam 34 i też git. Na at2 obrazy bardziej odseparowane wydają się itd.
Jak głównie zależy ci na live to sugerował bym się w tym przypadku cena za zestaw.
  • Maciej1979 lubi to

#4212 OFFLINE   Maciej1979

Maciej1979

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 361 postów
  • LokalizacjaPolska

Napisano 17 listopad 2024 - 11:14

No faktycznie priorytetem w nowym sprzęcie będzie live.Niby Garmin lepszy, ale lowrence na obecną chwilę daje w lepszej cenie ekran full hd.
A może macie jakieś sugestie do konkretnego zestawu,w najlepszej relacji cena jakość z ukierunkowaniem na live.
Pozdrawiam

#4213 OFFLINE   Marcin1991

Marcin1991

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 944 postów

Napisano 17 listopad 2024 - 14:11

Nie powiedział bym że garmin jest lepszy. Od at1 napewno ale porównując do at2 to jest już równo. Jak dla mnie at2 daje przyjemniejszy obraz.
Ale osobiście czekam na nowy live z HB z nadzieją że będzie kozak
  • Dano. lubi to

#4214 ONLINE   siarq

siarq

Ekspert

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPipPipPip
  • 5557 postów
  • Imię:adam

Napisano 17 listopad 2024 - 14:15

No HB by mogło coś w końcu pokazać , bo trochę odstają od konkurencji w live . Pożyjemy , zobaczymy może w 2025 coś zaprezentują . Pierwsze co powinni uczynić to soft zmienić , bo dotychczasowy solix/apex tj. Dramat

Użytkownik siarq edytował ten post 17 listopad 2024 - 14:17

#4215 OFFLINE   Marcin1991

Marcin1991

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 944 postów

Napisano 17 listopad 2024 - 14:55

Czekam właśnie z nadzieją na live od HB żeby spiąć resztę do kupy w sieć one boat. A lvs poleci do Żyda. O ile live z HB będzie sensowny. Żeby utrzymać się w stawce muszą coś wypuścić. Choć ju i tak live jest mega rozwinięty u konkurencji.

#4216 OFFLINE   womaly23

womaly23

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1511 postów

Napisano 17 listopad 2024 - 16:10

Maćku jakie masz zdanie o lowrance 12/16 hds pro?

Użytkownik womaly23 edytował ten post 17 listopad 2024 - 16:10

#4217 OFFLINE   Maciej1979

Maciej1979

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 361 postów
  • LokalizacjaPolska

Napisano 17 listopad 2024 - 17:32

Jeśli to pytanie do mnie,to zdania nie mam żadnego.Jedyny lowrence jaki miałem w posiadaniu to mark5 ,teraz mam Garmin vivid9 i złego słowa nie powiem .Jedyna żecz jeka mnie kieruje w stronę 12 HDS pro to cena,bo 8412 wypada drożej.Ale myślę że przeskok jakościowy z vivida będzie odczuwalny obojętnie co wybiorę.

#4218 OFFLINE   Dano.

Dano.

Wyprawy wędkarskie do Laponii

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPipPip
  • 2351 postów
  • LokalizacjaBaza wędkarska w Laponii
  • Imię:Daniel

Napisano 17 listopad 2024 - 17:50

No faktycznie priorytetem w nowym sprzęcie będzie live.Niby Garmin lepszy, ale lowrence na obecną chwilę daje w lepszej cenie ekran full hd.
A może macie jakieś sugestie do konkretnego zestawu,w najlepszej relacji cena jakość z ukierunkowaniem na live.
Pozdrawiam

Technologicznie lepszy - nie ma wątpliwości, bo używa technologii, które częściowo skutecznie opatentował i konkurencja nie może używać, ale...
Moim zdaniem AT2 plus echo z serii Pro bardzo, ale to bardzo niewiele odstaje od Garmina, za to moje oko - subiektywna opinia - widzi na Lowrance trochę lepiej. Tylko, że ja mam i wadę wzroku i drugą czyli astygmatyzm i zwyczajnie po prostu przyjemniej mi sie patrzy na Lowrance.
Pamiętajcie o jednym - nadal seria z LVS 32 nie jest gorsza w skuteczności. To wędkarz i jego umiejętności decydują o tym, co jest lepsze dla niego a nie sprzęt.
Moim zdaniem.
Pływam z klientami na różnych sprzętach i naprawdę wielokrotnie widzę, że ludzie dają radę na pierwszych edycjach. No może poza AT 1 - to akurat paździerz jakich mało. Wciąż - moje zdanie.
Czasem siadam na łódkę, gdzie mamy dla gości Garmina Strikera 9 cali i też sobie radzę z wędkowaniem. Obsługa nie taka, jakość nie taka ale pamiętajmy że nie tak dawno używaliśmy czarnobiałych, często 4 calowych echosond i łowiliśmy ryby. 
Trochę zrobiło się gonienie króliczka chyba...

Użytkownik Dano. edytował ten post 17 listopad 2024 - 17:52

• Maciek_7 i S.N. lubią to

#4219 OFFLINE   Marcin1991

Marcin1991

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 944 postów

Napisano 17 listopad 2024 - 20:11

W punkt powiedziane. Mam 34 ale na at2 łowiło mi się zdecydowanie przyjemniej. Co do wyboru 32/34 to jak
Jest kasa lepiej uderzyć jednak w 34 bo jest wsparcie dla tej wersji.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych