Panowie jakby wybór był z tych 2 co waszym zdaniem lepiej wypada GARMIN
Striker™ 7dv lub Lowrance Hook 5 GPS chrip + DI
ja bym wziął HOOKa ze względu na mapy, których w Stikerze nie użyjesz ani nie zrobisz
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 19 październik 2016 - 05:51
Panowie jakby wybór był z tych 2 co waszym zdaniem lepiej wypada GARMIN
Striker™ 7dv lub Lowrance Hook 5 GPS chrip + DI
ja bym wziął HOOKa ze względu na mapy, których w Stikerze nie użyjesz ani nie zrobisz
Napisano 19 październik 2016 - 11:21
A Strikerze boczny + większy ekran.
Napisano 19 październik 2016 - 11:29
Napisano 19 październik 2016 - 11:49
A Strikerze boczny + większy ekran.
7DV nie ma bocznego. Ja bym wziął 7 DV, bo ma przetwornik GT20, a więc szeroki i wąski stożek do wyboru w 2D - na szerokim fajnie się szuka ławic, a w downview 455 i 800 khz do rozpoznawania struktury. Większy ekran niż hook, a te dwa cale przy podzielonym ekranie robią dużą różnice. Co prawda nie ma map, ale ma gps i można zapisywać waypointy i z nich tworzy się mapa - na jeziorach do 600 ha, na których np. ja łowię to jest imho wystarczające.
Napisano 19 październik 2016 - 11:58
pytanie było o wybór z tych dwóch, gdybając można powiedzieć dołóż X tysięcy i kup 12 cali z obrazowaniem 3D, lub kup za 700 zł kolorowego Garmina 350C a zaoszczędzone pieniądze wydaj na wyjazd od Szwecji na ryby
Napisano 19 październik 2016 - 12:03
pytanie było o wybór z tych dwóch, gdybając można powiedzieć dołóż X tysięcy i kup 12 cali z obrazowaniem 3D, lub kup za 700 zł kolorowego Garmina 350C a zaoszczędzone pieniądze wydaj na wyjazd od Szwecji na ryby
To do mnie? Bo doradziłem 7DV czyli jedną z tych dwóch.
Napisano 19 październik 2016 - 12:08
To do mnie? Bo doradziłem 7DV czyli jedną z tych dwóch.
nie, do poprzedników
Napisano 20 październik 2016 - 06:43
5' to trochę mało Sam posiadam Elite Ti i te 7 cali to tak... powiedzmy ze coś tam już widać, ale używając dwoch obrazów jednocześnie trzeba się wpatrywać. Poszukaj używki w dobrych pieniądzach
Raczej nie osiągalna w tych pieniądzach ;-)
Napisano 20 październik 2016 - 13:37
Napisano 20 październik 2016 - 14:34
Za około 1450 zł można mieć Garmina Striker 5 DV. W mojej ocenie to najlepsze urządzenie do 1500 zł. Jeśli jesteś zainteresowany napisz na priv.
Napisano 20 październik 2016 - 14:40
bierz tego Garmina 350c, zostanie CI trochę kasy dzięki temu jeśli nie chcesz GPSa. Ewentualnie poszukaj używki Lowrance Elite 7x
Napisano 21 październik 2016 - 09:59
Panowie na westmarine są echa Garmina po fajnej cenie mają sale do końca tygodnia. Pytałem o wysyłkę do Polski i jak najbardziej wysyłają z tego co obliczałem taki 7dv bez cła wyjdzie 1450zł z przesyłką włącznie, jeśli wpakujemy się w opłaty celne echo i tak wyjdzie +/- 1800zł(jeśli dobrzę myślę że na elektronikę nie ma cła a jest tylko podatek) tylko czy warto?
Użytkownik Tupas edytował ten post 21 październik 2016 - 10:15
Napisano 22 październik 2016 - 15:08
Jak to pisano tutaj wielokrotnie - vat'em dostaniesz po kieszeni i to liczonym od kosztu urządzenia i transportu łącznie, cło jest groszową sprawą
Napisano 22 październik 2016 - 20:43
Napisano 22 październik 2016 - 22:10
Jak to pisano tutaj wielokrotnie - vat'em dostaniesz po kieszeni i to liczonym od kosztu urządzenia i transportu łącznie, cło jest groszową sprawą
Macieju te 1800zl jest liczone z cłem + vat więc chyba nie jest tak tragicznie
Użytkownik Tupas edytował ten post 22 październik 2016 - 22:10
Napisano 28 październik 2016 - 13:50
Potrzebuje małej porady. Mam obecnie echosondę Raymarine wersje PRO i jest ok, ale potrzebuję side VU dlatego chce przesiąść się na coś większego puki co wybór padł na:
- Lowrance Elite-7 Ti Medium/High Sonar/GPS Combo z czujnikiem Totalscan
- Garmin Striker 7sv Sonar/GPS Combo
lub
-Hummibird Helix 7 SI
I tu pytanie do kolegów , króry z tych modeli wybrać.. myślę , że ważnym parametrem jest zasięg , kąt tego Side VU
Dodam, że będzie używany tylko na rzekach. Min do trollingu
Napisano 28 październik 2016 - 14:17
I uważasz, że do tej pory w tym wątku liczącym 28 stron odpowiedź nie padła ?
Napisano 29 październik 2016 - 10:13
I uważasz, że nie należałoby się też przywitać?
Napisano 30 październik 2016 - 21:56
Czytam czytam i czytam....podobało mi się echo za około 16 k . niestety mój budżet nie jest na tym poziomie. Rozważam ryamarne dragonflaya 4 lub 5 chcę jakoś koło 2500 wydać. GPS i down-cośtam widziałem u kumpla i też chciałbym.Pomóżcie panowie bo sezon się kończy a chciałbym po testować i nauczyć się korzystać. Obiecuje że zdam sensowną relacje jak coś już nabędę. Nie musi to być nówka(może ktoś coś ma na zbyciu) aha no i mapy obowiązkowe. mam nadzieje ze głupot nie napisałem i da się te moje wymagania zrealizować za takie pieniądze.
Pozdroofka. i proszę nie besztać ze nie czytam tematu itp.
Potrzebuje tłumaczenia łopatologicznego.
Napisano 30 październik 2016 - 22:06
Dołóż kilka stówek i kup garmin striker 7sv lub echomap 70dv i to będzie dobry wybór.
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych