Tu masz Helixa 10 z Mega w dobrej cenie 1800 Euro i z Polskim Menu
https://www.echolotp...SI-GPS-G2N.html
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 24 sierpień 2017 - 15:51
Tu masz Helixa 10 z Mega w dobrej cenie 1800 Euro i z Polskim Menu
https://www.echolotp...SI-GPS-G2N.html
Napisano 31 sierpień 2017 - 12:32
A ja mam pytanie `....
Cenowo max do 3.300zl . ..
Co chce miec .. no wszystko hehe . a na powaznie . . .
Chyba wszystkie funkcje posiada :
Garmin Striker 7 SV
Wyswietlacz 7 " dla mnie styknie jesli chodzi io funkcje . .. to ma chyba wszystko.
Mianowicie stozek badz przetwornik jest tam waski, jesli bedzie mi to przeszkadzalo kupie szerszy.
Temat ze Strikerem przeczytalem od deski do deski .
Lecz rozwazam jeszcze jakies propozycje ...
Napisano 31 sierpień 2017 - 12:53
Napisano 31 sierpień 2017 - 13:40
tak ..
Napisano 01 wrzesień 2017 - 19:22
https://www.westmari...harts--17046806
2300 zł przed wysyłką. Masz sonar, downscan, boczny, mapy, ekran wielodotykowy i szeroki stożek w sonarze. Pozdro.
Napisano 01 wrzesień 2017 - 19:32
https://www.westmari...harts--17046806
2300 zł przed wysyłką. Masz sonar, downscan, boczny, mapy, ekran wielodotykowy i szeroki stożek w sonarze. Pozdro.
Cena bardzo dobra, ja za swoją dałem dużo więcej.
Ale jak dojdą opłaty może już to tak różowo nie wyglądać.
Napisano 01 wrzesień 2017 - 19:45
Bez ryzyka można kupić np. w Niemczech, też taniej niż u nas. Tak na szybko: https://www.ensslin....o7-xse/a-17314/ Widziałem jeszcze taniej.
Napisano 01 wrzesień 2017 - 19:51
Użytkownik psulek edytował ten post 01 wrzesień 2017 - 19:52
Napisano 01 wrzesień 2017 - 20:03
I poza tym jest zablokowana bo Simrad podobnie jak Lowrance stosuje geofencingu. Już lepiej kupić w UE, przynajmniej wszystko działa.
Wysłane z mojego ONE A2003 przy użyciu Tapatalka
Lub u kolegi Psulka, jak ja zrobiłem
Napisano 01 wrzesień 2017 - 20:56
A najtrudniej mi zrozumieć czemu u nas tak drogo....
Napisano 01 wrzesień 2017 - 20:59
a co tu rozumiec... , wyslij zapytanie do 20 firm o dany sprzet , podaje cene jaka jestes w stanie dac i spokojnie czekaj na odpowiedz. Wszyscy owczym pedem leca po aledrogo i kilku znanych sklepach w necie...18 chce sie nazrec chochla , ale 2 je mala lyzka i zrobi dobra cene
Napisano 01 wrzesień 2017 - 21:12
a co tu rozumiec... , wyslij zapytanie do 20 firm o dany sprzet , podaje cene jaka jestes w stanie dac i spokojnie czekaj na odpowiedz. Wszyscy owczym pedem leca po aledrogo i kilku znanych sklepach w necie...18 chce sie nazrec chochla , ale 2 je mala lyzka i zrobi dobra cene
Nie o to mi chodzi...
Sprecyzuję bardziej Nie rozumiem ,dlaczego Główny dystrybutor na rynek Polski czy to : Garmina, Lowrance-a ,Simrada czy Humminbird-a już dla swoich hurtowni jest trochę lepszy a czasami nawet i gorszy od ceny detalicznej za granicą... Śledząc ceny w PL i za granicą nie wierzę, że sklepy jadą na kilku procentach marży... Albo dystrybutor ma chorą politykę, albo w cenie jest tyle podatków żę Polsce kosztuje produkt "x" 4000zł a za granicą 3200 zł, albo ludzie tak chcą się nachapać ? Jeśli wszyscy partnerzy handlowi mają ten sam cennik i ten sam rabat a tak raczej jest to nie rozumiem tak ogromnych różnic cenowych w starciu polska vs reszta europy.... Przecież i tak większość idzie z Chin lub USA ....
Napisano 01 wrzesień 2017 - 21:18
Po pierwsze dlatego, że u nas dochodzi VAT, w US podają cenę netto. Kupując w sklepie stacjonarnym doliczą ci około 10% podatku przy kasie. Po drugie skala sprzedaży w PL jest mała, więc koszty stałe trzeba rozłożyć na mniejszą liczbę urządzeń co podbija cenę. Widocznie niższe koszty pracy tego nie rekompensują.A najtrudniej mi zrozumieć czemu u nas tak drogo....
Napisano 01 wrzesień 2017 - 21:20
Po pierwsze dlatego, że u nas dochodzi VAT, w US podają cenę netto. Kupując w sklepie stacjonarnym doliczą ci około 10% podatku przy kasie. Po drugie skala sprzedaży w PL jest mała, więc koszty stałe trzeba rozłożyć na mniejszą liczbę urządzeń co podbija cenę. Widocznie niższe koszty pracy tego nie rekompensują.
@siarq to nie jest kwestia łyżeczki czy hochli, ale realiów biznesowych w PL.
Wysłane z mojego ONE A2003 przy użyciu Tapatalka
A później się ludzie na zachodzie dziwią, że u nas kradną i kombinują
Użytkownik cabage edytował ten post 01 wrzesień 2017 - 21:29
Napisano 01 wrzesień 2017 - 21:22
to jest druga strona medalu o czym napisales.tej jedynej prawdy nie dojdziemy...tyczy sie to nie tylko echosond.Elektronarzedzia , narzedzia znanych firm na zachodzie w DETALU mozna kupic taniej nawet o 30%...niz u nas na super hiper rabatach.
@Psulek taki dystrybutor lowrance czy HM na polske ,nie handluja tylko echosondami. Jest to tylko jeden z asortymentu ktory maja na stanie. Tak wiec koszty utrzymania to nie tylko echosondy , ale i silniki, lodzie , przynety i pierdylion innych rzeczy. Podatki ok. wszyscy musza placic i laski nie robia
Użytkownik siarq edytował ten post 01 wrzesień 2017 - 21:26
Napisano 01 wrzesień 2017 - 21:45
Napisano 01 wrzesień 2017 - 22:43
Nie o to mi chodzi...
Sprecyzuję bardziej Jeśli wszyscy partnerzy handlowi mają ten sam cennik i ten sam rabat a tak raczej jest to nie rozumiem tak ogromnych różnic cenowych w starciu polska vs reszta europy.... Przecież i tak większość idzie z Chin lub USA ....
Cennik pewnie taki sam . Wszystko zależy od polityki sprzedaży , Gdy kwota jednorazowego zakupu rośnie to i rabat rośnie . Np. jeden diler weźmie np.za 50 tyś a inny za 200 tyś. A przy powiedzmy kwocie 200 tyś to na akcesoria dostanie kolejny rabat. Jak np. "zakontraktuje" nowości powiedzmy pod koniec roku to kolejne oczka do rabatu .Płatność gotówką kolejny rabat a termin bez rabatu . A czy sprzedawca odda Ci te rabaty i zarobi tylko na sugerowanej cenie sprzedaży tego się nie dowiesz.
Napisano 02 wrzesień 2017 - 02:45
Użytkownik Dano^ edytował ten post 02 wrzesień 2017 - 02:45
Napisano 02 wrzesień 2017 - 08:49
Helix 10 jest w w tej samej obudowie co Helix 9, czyli upchnęli tam większy wyświetlacz. Ma dużą lepszą rozdzielczość 1024 x 600, natomiast 5, 7 i 9 mają tą samą rozdzielczość czyli 800 x 480. Karta i program będą potrzebne do tworzenia własnych map batymetrycznych, do niczego więcej.
Czy jesteś tego pewien ?
Napisano 02 wrzesień 2017 - 08:59
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych