@Maciej_K
TotalScan "daje" wg producenta do 91m na stronę przy 455 kHz
Sonar SideScan Imaging
- Max Range: 455 kHz ─ 600’ (182 m), 300’ (91 m) to each side; 800 kHz ─ 200’ (60 m), 100’ (30 m) to each side
- Max Speed: 35 mph (56 kph)
- Mark Objects: 15 mph (24 kph)
- Optimum Speed: 10 mph (16 kph) or less
DownScan Imaging™
- Max Depth: 300’ (92 m)
- Max Speed: 55 mph (88 kph)
- Mark Objects: 35 mph (56 kph)
- Optimum Speed: 10 mph (16 kph) or less
http://ww2.lowrance....mmer-en-nz.aspx
Ty mówisz o nowinach HDS Live i ActivScan??
Ja mam na myśli true data- sprawdzonych na własnym sprzęcie, gdzie miałem totalscana a teraz moduł 3D i ducer do niego, a nie o marketingowych abecadłach.
30-max 35 m na stronę czytelnego obrazu- to jest realny zakres przy głębokościach trochę większych niż 10m. Pozwoliłem sobie podkreślić, bo nie sądzę by ktoś był zainteresowany ciemnymi ramkami na bokach - typu "stare kino" a tak dzieje się po zwiększeniu zakresu w Totalscanie. Gdyby to był taki miód, nie kupowano by modułu- a większość ludzi kumatych robi tak ze względu na zwiększony zasięg i jakość obrazowania bocznego z SS3D
Ducer od 3D daje 50m, może trochę więcej na stronę czytelnego obrazowania na moich wodach- pewnie trochę by jeszcze podeszło np. na 20m głębokości- ale nie mam takich jezior u siebie, by to sprawdzić.
800khz było reklamowane jako opcja przy extremalnie płytkich wodach- o ile pamietam, w sofcie 18.2 nie ma szału z zasięgiem, ponoć dla starych sprzętów wejdzie 18.3 ze sztuczkami graficznymi , by postrzeganie szczegółów podnieść . Na filmach promocyjnych HDS Live widziałem czytelne 30m na stronę z 800khz, a to już jest coś...jak na Navico.
Także peace, marketing marketingiem,a życie -życiem.
Użytkownik Maciej_K edytował ten post 30 wrzesień 2018 - 18:55