Blisko slipu macie kwaterę ?
Rugia
#221 OFFLINE
Napisano 19 wrzesień 2017 - 14:49
#222 OFFLINE
Napisano 19 wrzesień 2017 - 15:17
Kolega rezerwowal, podobno "rzut beretem"... Mysle, ze w tej wiosce na zapleczu, 125 € od osoby (piatek-wtorek)...
- Wojciech_B lubi to
#223 OFFLINE
Napisano 19 wrzesień 2017 - 16:17
Mo
@Wojciech B: Ten slip lezy w Martinshafen, przebywajac w Glowe bylem tam kiedys "na zwiady", ale nie slipowalem. Z tego co pamietam solidny slip z plyt betonowych. Od 29.09 do 03.10 bedziemy tam z kumplem wodowac i plywac za sandaczem po duzym Jasmunder Bodden... Bedzie moze ktos jeszcze w tym terminie?
Można się dołączyć? najlepiej z kwaterą
- Piotrek Milupa lubi to
#224 OFFLINE
Napisano 21 wrzesień 2017 - 11:40
Na lodzi jestesmy juz w komplecie, o kwatere moge popytac...
#225 OFFLINE
Napisano 23 wrzesień 2017 - 14:20
początek września może i kiepski ,ale zeszły weekend to masakra ... jeden z lepszych wyjazdów , masa ryb ,szkoda że nic powyżej 95 nie było , i nie wiem skąd 65-70 powychodziły bo nie szło ni cholery dopaść większych sztuk te gówniarze tłukły we wszystko co sie rusza , pogoda też dopisała , o dziwo sandacza nie połapaliśmy , okonie owszem ale jako przyłowy , nie boją sie tam ładować w gumy 20cm i to mi sie podoba
troche za dużo siat było , można sie wieczorem nadziać , było by nie miło
poza tym rugia jak to rugia , pokory uczy jak no , a ryby ? są , to pewne -- gorzej z efektami jak ktoś 2 razy na rok lata , niestety woda trudna do ogarnięcia >>> na początku ...
póżniej jest ok
wypożyczanie łodzi bez sensu , na ogól od 9 do16 , i nie da rady tego przeskoczyc ,, czyli lipa ...
Użytkownik inter edytował ten post 23 wrzesień 2017 - 14:31
- Wojciech_B, giaur27 i rapek lubią to
#226 OFFLINE
Napisano 05 październik 2017 - 13:54
Wysłane z mojego LG-H840 przy użyciu Tapatalka
- remek, Piotrek Milupa, Wojciech_B i 6 innych osób lubią to
#227 OFFLINE
Napisano 05 październik 2017 - 14:55
Brawo za rybki i wytrwałość
#228 OFFLINE
Napisano 14 październik 2017 - 18:36
@Wojciech B: Ten slip lezy w Martinshafen, przebywajac w Glowe bylem tam kiedys "na zwiady", ale nie slipowalem. Z tego co pamietam solidny slip z plyt betonowych. Od 29.09 do 03.10 bedziemy tam z kumplem wodowac i plywac za sandaczem po duzym Jasmunder Bodden... Bedzie moze ktos jeszcze w tym terminie?
Cześć, odświeżam temat Jak udało się wodowanie i czy możesz coś napisać na temat slipu i okolicy
#229 OFFLINE
Napisano 21 październik 2017 - 20:13
Cześć, odświeżam temat Jak udało się wodowanie i czy możesz coś napisać na temat slipu i okolicy
Wojtas pozazdrościłeś nam wyjazdu widzę?
#230 OFFLINE
Napisano 24 październik 2017 - 07:41
Wojtas pozazdrościłeś nam wyjazdu widzę?
Wiadomo Buduję bazę wiedzy na temat Rugi. Nie lubię jechać gdzieś nie przygotowany. Na razie mam dopiero Stralsund i okolice zwiedzone
#231 OFFLINE
Napisano 24 październik 2017 - 14:48
najdroższy slip na Rugii, cena równo za wszystko 10 euro
poza tym woda trudniejsza ale ładniejsza
#232 OFFLINE
Napisano 26 październik 2017 - 09:06
Dzięki za info. Można się wodować z samego rana czy trzeba czekać na Hafenmeister żeby łaskawie rozpoczął pracę i otworzył szlaban ? Grosser jasmunder bodden to woda którą chciałbym dokładnie zwiedzić. Szkoda, że nie można trolować
#233 OFFLINE
Napisano 26 październik 2017 - 09:11
Czy najdroższy? Znam slip 5E wodowanie+5E wyciągnięcie łodzi+5E parking
Pewnie znalazło by się droższe
Chyba namówiliście mnie na tamten rejon.
#234 OFFLINE
Napisano 26 październik 2017 - 09:19
Adam jakbyś szukał kompana na swoją większą łajbę to ja chętnie się zgłoszę My w Stralsund wodowaliśmy się za 5 E. Bardzo fajny slip. Szlaban otwarty i można było zapłacić na fajrant po zakończeniu łapania
#235 OFFLINE
Napisano 26 październik 2017 - 09:27
Adam jakbyś szukał kompana na swoją większą łajbę to ja chętnie się zgłoszę My w Stralsund wodowaliśmy się za 5 E. Bardzo fajny slip. Szlaban otwarty i można było zapłacić na fajrant po zakończeniu łapania
Wojtek, a można tam wodować się już o świcie czy mniej więcej jakieś wyznaczone godziny wypłynięcia są ?
Użytkownik tomasxt edytował ten post 26 październik 2017 - 09:28
#236 OFFLINE
Napisano 26 październik 2017 - 09:30
Wojtek, pamiętam o Tobie.
Domyślam się, gdzie się wodowaliście.
W tym miejscu istniej opcja, że gdy wrócicie slip będzie zamknięty a Pan z obsługi już niedostępny.
Znam taki przypadek
Mnie tam ceny nie przerażają, w porównaniu do naszych to jest bardzo tanio.
Dla Niemców nie wspomnę.
Ogólnie radzę nie kombinować by było jak najtaniej. Lepiej zapłacić i mieć spokój niż później się przepychać.
I tak przeważnie jeździmy tam w dwie trzy osoby więc koszt spokojnego wodowania i zostawienia samochodu znikomy.
Użytkownik chojny83 edytował ten post 26 październik 2017 - 09:32
- Wojciech_B lubi to
#237 OFFLINE
Napisano 26 październik 2017 - 09:43
Jeżeli o mnie chodzi mam do tego podejście takie jak Ty, z tym że denerwują mnie te godziny otwarcia. tzn tam gdzie jeździłem slip był otwarty od 8 godziny. Szukam opcji w której można by łowić już od świtu. Słyszałem o slipe w Hellesund u jakiegoś rolnika. Gość ma ziemię do samej wody. Można tam zwodować łódkę i zostawić bezpiecznie auto. Kosztuje to tyle co na slipach ale nie mamy wtedy żadnych ograniczeń godzinowych
- AdamCh lubi to
#238 OFFLINE
Napisano 26 październik 2017 - 09:43
Wojtek, a można tam wodować się już o świcie czy mniej więcej jakieś wyznaczone godziny wypłynięcia są ?
Wodowaliśmy się o świcie więc dość wcześnie bo był to przełom sierpień/wrzesień. Przed zamknięciem uchroniło nas chyba to, że dzień wcześniejszej kolega zadzwonił i się zapowiedział
- AdamCh lubi to
#239 OFFLINE
Napisano 26 październik 2017 - 11:12
tu szlabanu nie ma, gospodarz śpi na jachcie 20 m dalej, za 4 dni wyszło 50 euro.
Na wodzie jest bezpiecznie jeżeli wieje z kierunków wschodnich, jak z zachodu to walka o życie
#240 OFFLINE
Napisano 13 listopad 2017 - 09:39
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych