Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Rugia

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
744 odpowiedzi w tym temacie

#161 OFFLINE   Robgsxr

Robgsxr

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 69 postów
  • LokalizacjaŚWinoujscie
  • Imię:Robert
  • Nazwisko:Deja

Napisano 08 maj 2017 - 20:33

Jak wyglada sytuacja z belona na Rugii? Zamierzam ze znajomymi jechac w niedziele. Chcemy wyplynac ze Stralsund.
Macie jakies sprawdzone wypozyczalnie lodzi w Stralsund?

Miejscowość Altefahr na przeciwko Stralsundu Marina i w knajpka która prowadzi wypożyczalnie profesjonalna polecam.

#162 OFFLINE   murek

murek

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 29 postów

Napisano 08 maj 2017 - 21:47

belona -- masakra  - festiwal jak szlak :)  pewnie przez następne 2 tygodnie będzie wszędzie , szczupak gania po płyciznach, niestety połapaliśmy tylko przy dużej fali , czwartek i piątek , sobota i niedziela cisza na morzu i zero brań szczupakowych , wszystkie ryby 80- 90 cm

wyprawa  udana , belona jak sie okazało to ryba wściekła nie odpuszczała nawet jerkom i gumy 25 cm też jej nie straszne , co by nie mówić fajnie było , nawet dzieci zadowolone niedziela w 2 godziny ,mój i brata syn wyciągnęli po 50 belon , każdy kto łapał belony wie co ta ryba wyprawia na kiju , młodzież jak to bywa niechętnie wsiadła na łajbe ,ale po belonie nabrała chęci na następną wyprawe , ;)

także sumując -- filmik jakiś zrobie w wolnej chwili , a kto może niech jedzie , bo czas na rodeo belonowe :P

Teraz to nie bede spal do niedzieli :) Podeslesz namiar na miejscowki belonowe?

#163 OFFLINE   t-a-d-e-k

t-a-d-e-k

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 279 postów
  • Imię:tadek

Napisano 09 maj 2017 - 10:22

Belony wszystko na spinning. Murek podeśle ci fajny namiar. Ale tak naprawde masa ryby jest w kazdej zatoce . im płyciej tym lepiej.kocioł jaki robią ryby jest nie do przeoczenia nawet przy fali .gdzie nie stoi sie na kotwicy obok jest z 10 "kotłów" z rybą.rzucasz i wyciągasz ja jeszcze czegoś takiego nie widziałem na oczy ..to jest poprostu masakra .życze każdemu aby po 4 godzinach wedkowania miało sie dość łapania.bo skurcze i cierpnące ręce nie wytrzymują takiej ilości holowanej ryby (a .., trolling jest zabroniony na rugi)

Użytkownik inter edytował ten post 09 maj 2017 - 10:24

#164 OFFLINE   murek

murek

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 29 postów

Napisano 09 maj 2017 - 10:46

Super, wyslalem PW :) lodzie mam od 7 do 17.30 -  beda zakwasy! :) 

• Darek P lubi to

#165 OFFLINE   murek

murek

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 29 postów

Napisano 10 maj 2017 - 17:24

inter wrzuc filmik jak juz zmontujesz ;)

#166 OFFLINE   Przemfish

Przemfish

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 101 postów
  • Lokalizacjawielkopolska
  • Imię:Przemysław
  • Nazwisko:Frąckowiak

Napisano 14 maj 2017 - 14:13

Wczoraj wróciliśmy z Rugii. Cztery dni łowienia, pięć metrówek w tym 108 i 119. Ilościowo po kilkanaście ryb każdy, wszystkie w przedziale 80-90cm. Bardzo zmienna pogoda, dwa dni z silnym wiatrem. Wtedy też ryby były najbardziej aktywne. Nadmieniam, że z nadchodzących newsów wynika, że dziś też są aktywne. Najchętniej już bym tam wrócił :)

• kostom63 i Rebel64 lubią to

#167 OFFLINE   murek

murek

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 29 postów

Napisano 15 maj 2017 - 10:16

Bylem wczoraj na belonie. Ładna pogoda - woda przy wypłynięciu lustro i tak przez kilka godzin.  Belony ładnie brały jak świeciło słońce, jak się chowało to trafiały się pojedyncze sztuki. Dwa szczupaki 80-90 jako przyłowy na błystkę belonową. :) razem z nami spłyneli niemcy i mieli 12 szczupaków - od 70 do 90cm.

#168 OFFLINE   Pawgas

Pawgas

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 782 postów
  • LokalizacjaBerlin/Szczecin
  • Imię:Paweł

Napisano 15 maj 2017 - 12:31

Bo to byli typowi Osi lub deutsche Fileten. Niestety w Reichu też takich sporo.

#169 OFFLINE   t-a-d-e-k

t-a-d-e-k

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 279 postów

Napisano 15 maj 2017 - 12:36

Ostatnia wyprawa

nawet Endriu sie załapał

• BOB, chlodnica i murek lubią to

#170 OFFLINE   murek

murek

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 29 postów

Napisano 22 maj 2017 - 14:26

Od jutro sezon na sandacza, ktos sie wybiera? Ja jade w niedziele poszukac zanderkow :) 

#171 OFFLINE   Filip14

Filip14

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 402 postów
  • LokalizacjaMałopolskie
  • Imię:Filip

Napisano 22 maj 2017 - 15:36

Ostatnia wyprawa
nawet Endriu sie załapał
Film fajny, ale spora gafa w intrze- "Fisching" 😉

https://www.youtube....SOBwcGcg&t=193s

• t-a-d-e-k lubi to

#172 OFFLINE   yacaré

yacaré

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 394 postów
  • LokalizacjaBremen

Napisano 22 maj 2017 - 17:29

W przyszły czwartek jest Vatertag, więc się zastanawiam, czy nie wyskoczyć na długi weekend... Kiedy jak nie teraz...

#173 OFFLINE   murek

murek

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 29 postów

Napisano 22 maj 2017 - 20:31

ja mam dwie lodzie zamowione na niedziele (niestety 15ps bo 50ps maja w naprawie :( ). Bedziemy wyplywac z altefaehr. Nie bardzo w sumie wiem, w ktorym kierunku podazac? wiem, ze w strone kubitzer mozna liczyc na belone. Nastawiamy sie bardziej pod sandacze ewentualnie spore mamuski.

#174 OFFLINE   t-a-d-e-k

t-a-d-e-k

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 279 postów

Napisano 22 maj 2017 - 23:08

sandacze , mamuśki :D   śledzia i belone łatwo namierzyć , z sandaczem też nie najgorzej jak ktoś poznał troche rugie , ale z mamuśkami to jest kłopot kapryśne i nie obliczalne są , niby powinny być tu , a są gdzie indziej . . tak naprawde chyba kwestia szczęścia . ( no i ciut wiedzy też) . mamuśki też fajne ,ale wpadamy na wode na początku czerwca - i co ? montujemy windy .... będzie sie działo ,o ile pogoda będzie to polatamy ciut dalej - cel - łosoś , a jak będzie wiało to liczymy na poprawe życiówki szczupakowej , pewnie w czerwcu nie bedzie to zbyt trudne - szczególnie że mamy kilka miejscówek fajnych na ten miesiąc .

no , ale jak zawsze nic nie wiadomo , pewne jest jedno : piwo trza już chłodzić :D

• wobler129, bartekm i Alaryk lubią to

#175 OFFLINE   murek

murek

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 29 postów

Napisano 23 maj 2017 - 14:43

nie za pozno juz na lososia? Nam sie plany zmienily i uderzamy na dorsza i przy okazji moze cos jeszcze sie trafi ;)

apropo lososia to przewodnik mowi, ze:

Lachs ist schon weg

Użytkownik murek edytował ten post 23 maj 2017 - 15:04

#176 OFFLINE   t-a-d-e-k

t-a-d-e-k

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 279 postów

Napisano 23 maj 2017 - 16:28

może i póżno , ale to będzie początek zabawy -- montaż wind i pierwsze próby , nie ukrywam że wiedza czysto teoretyczna w tym przypadku , ale jakoś trza zacząć :P i jakoś tak sie składa że zawsze połapiemy to co chcemy i na co sie ustawimy , jak nie będzie wyników - trudno :) .  nie to najważniejsze  , w sumie to wyjazd też jest ciut "służbowy " bo szukam łodzi innej ,ale jakoś nie moge znależć w cenie która mnie interesuje , a mam do oglądnięcia 2 pilociki u niemców jeden 6 drugi 7 m , tylko jak nie zjadą z ceny to lipa będzie , sie okaże , narazie wiem tylko tyle że szansa kupna  jest . ;)

• Kielson1 lubi to

#177 OFFLINE   yacaré

yacaré

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 394 postów
  • LokalizacjaBremen

Napisano 24 maj 2017 - 22:40

Dla mnie klamka zapadła, zamiast Rugii do niedzieli jez. Müritz, taki rodzinny kompromis... Nic, Rugie nadrobię w czerwcu...

#178 OFFLINE   murek

murek

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 29 postów

Napisano 25 maj 2017 - 08:13

Zapowiadala sie ladna pogoda na niedziele 2-3m/s, a teraz juz dochodzi do 6m/s :( 

#179 OFFLINE   Rebel64

Rebel64

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1400 postów
  • LokalizacjaStolica
  • Imię:Dariusz
  • Nazwisko:Nicki

Napisano 25 maj 2017 - 18:32

Na naszym wybrzezu jak pojawia sie belona,to losos juz je opuszcza.

#180 OFFLINE   murek

murek

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 29 postów

Napisano 02 czerwiec 2017 - 14:01

byl ktos ostatnio na Rugi? bylismy w zeszlym tygodniu w niedziele poplywac za dorszem w Sassnitz, cos tam polowilismy, ale bez rewelacji.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych