Filmy Fly Fishing
#861 OFFLINE
Napisano 24 lipiec 2017 - 22:44
#862 OFFLINE
Napisano 25 lipiec 2017 - 13:16
A to mowa o naszych rzutach? 😂
Jeżeli Wy byliście na pierwszym planie to tak, o ile ... można to nazwać rzutami.
Powiem tak, jeżeli przyjeżdżacie chłopaki nad San, duża szeroką rzekę i łowicie na suchą, mokrą to możecie wykorzystać przestrzeń i spróbować rzucać poprawnie. Tu krzaki nie przeszkadzają, nie trzeba uważać z tylu, kij nie musi być prowadzony rownolegle do lustra wody.
Mam jakieś takie zboczenie że jak widzę łowiącego (-ych) na muchę to od razu po jego pierwszych prowadzeniach zestawu w powietrzu mogę:
- zawiesić oko (jak na zgrabnej dziewczynie) i patrzeć z przyjemnością i pełny szacunku do jego umiejętności,
- skrzywić się i patrzeć co dzieje się na wodzie.
Arek, ale chyba każdy może się uczyć, próbować - prawda?
Nawet ten, kto gorzej lub prawie w ogóle nie rzuca.
@wojciiech
Jak najbardziej. Na Sanie ma luxusowe warunki do tego. Szkoda że tego nie próbują robić.
A może nie ma kto im poprostu zwrócić uwagi że ... "po co....".
Przepraszam Was wszystkich. W każdym filmiku najbardziej interesują mnie piękne rzuty, przepiękne podania przynęt i wyjścia ryb skuszonych i złowionych w najtrudniejszych warunkach.
Pozdrawiam z deszczowych Bieszczad.
- hi tower i Paweł Cieśliński lubią to
#863 OFFLINE
Napisano 26 lipiec 2017 - 07:56
Kurcze Arek starach teraz będzie nad San w Twoje rejony pojechać.
Ja samouk a rzuty koślawe, że ho ho.
No ale przyznać Ci muszę rację, że przyjemnie jest oglądać sztukmistrzów.
#864 OFFLINE
Napisano 26 lipiec 2017 - 09:48
Spokojnie. Don't worry.
Nie ma mnie za często nad wodą (ze zrozumiałych względów) więc filmiki oceniam.
Zawsze możesz schować się na Specu.
Ostatnio dwóch przyjezdnych ze środkowej Polski o dziwo nie zniesmaczyło mnie. Sensownie i dobrze technicznie zapodawali suchą w środku dnia, w chwili gdy wypadało łowić na nimfki bo i tak nic nie zbierało. Powiedziałem im to ale powiedzieli że nie po to przyjeżdżają na San żeby łowić na nimfy. To rozumiem.
- kocmyrz, Hansolo i Paweł Cieśliński lubią to
#865 OFFLINE
Napisano 26 lipiec 2017 - 15:23
Ja przyjechałem nad San po raz pierwszy natomiast kolega łowi na Sanie od lat 30 i innych rzekach i uważam go za jednego za najlepszych wędkarzy w polszy, na nimfki nie łowiłem tylko na pedałki i sucharki. Technika technika swoja nikt mnie nigdy nie uczył którą cały czas szlifuję przyjdzie czas
#866 OFFLINE
Napisano 26 lipiec 2017 - 19:46
Prawdopodobnie około 10.10 zawitam nad San. Zapraszam wszystkich chętnych do podziwiania sztuki rzutowej. Zaznaczam że to tylko dla osób o silnych zwieraczach i pęcherzu, bo ze śmiechu może co nie co się wydostać
Użytkownik Hansolo edytował ten post 26 lipiec 2017 - 19:46
- Maciek Rożniata, MaverikZagan, albercik2 i 3 innych osób lubią to
#867 OFFLINE
Napisano 26 lipiec 2017 - 21:05
"Prawdopodobnie około 10.10 zawitam nad San. Zapraszam wszystkich chętnych do podziwiania sztuki rzutowej. Zaznaczam że to tylko dla osób o silnych zwieraczach i pęcherzu, bo ze śmiechu może co nie co się wydostać ;)"
Haha Nagraj coś tam żebyśmy mogli zaczerpnąć techniki
#868 OFFLINE
Napisano 26 lipiec 2017 - 21:10
A jakże nagram. Najpierw zaniosę nimfę na drugi brzeg. Wrócę na pierwszy i powoli będę prowadził zestaw. To będzie nowatorska długa nimfa.
#869 OFFLINE
Napisano 28 lipiec 2017 - 22:47
Carp Fly Fishing
- Maciek Rożniata i maq73 lubią to
#870 OFFLINE
Napisano 03 sierpień 2017 - 17:34
fajny kanał, poza humorem ciekawe tipsy i ogólnie wedkarskie klimaty z dorzecza Skeena
Użytkownik peresada edytował ten post 03 sierpień 2017 - 17:35
- Bułka lubi to
#871 OFFLINE
Napisano 06 sierpień 2017 - 20:23
Długo trzeba było czekać na kolejny epizod (pond rok !), ale w końcu Jonathan Barnes wrzucił kolejny materiał
- Hansolo lubi to
#872 OFFLINE
Napisano 10 sierpień 2017 - 20:23
#873 OFFLINE
Napisano 16 sierpień 2017 - 09:55
- Paweł Cieśliński lubi to
#874 OFFLINE
Napisano 21 sierpień 2017 - 03:20
Taki się "przekracza granice" w NZ
#875 OFFLINE
Napisano 22 sierpień 2017 - 21:05
#876 OFFLINE
#877 OFFLINE
Napisano 23 sierpień 2017 - 17:00
Filmik z Gran Canarii oczywiście świetny, ale mnie razi jedna rzecz. To jak goście ciorają linki na tych ostrych wulkanicznych skałach. Przecież one po 2wypadach są inter, a po 4wyjsciach juz w 5klasie toniecia
Kto bogatemu zabroni Ja łowię w Odrze i linka dostaje po rajtach nie gorzej niż u nich...
#878 OFFLINE
Napisano 23 sierpień 2017 - 18:05
Dokładnie jest sierpień a moja linka od stycznia już ledwo się trzyma kupy opaski główki zniszczyły ją doszczętnie ale nie było wyjścia przy łowieniu kleni i boleni także jedna w sezonie idzie, ale trzeba wybierać jakieś pół środki kupić w miare dobrą i tanią a z koszem nie chodzę bo mnie krew zalewa.
#879 OFFLINE
Napisano 23 sierpień 2017 - 18:22
Ja kosza też nie lubię dlatego pokombinowałem i zrobiłem sobie stripping plate. Taka platforma z twardej mocnej pianki przypinana do uda jak stoję na brzegu lub na luźno do paska jak się brodzi glebiej w wodzie, bo łatwiej wyrwać linkę do rzutu. Później skoczę do garażu to pstrykne jakąś fotkę....
trzeba wybierać jakieś pół środki kupić w miare dobrą i tanią a z koszem nie chodzę bo mnie krew zalewa.
Coś podobnego: http://www.fries-rod...perhowtouse.jpg
Użytkownik bezi edytował ten post 23 sierpień 2017 - 18:25
- Tomek.M lubi to
#880 OFFLINE
Napisano 23 sierpień 2017 - 18:51
a z koszem nie chodzę bo mnie krew zalewa.
Ja łażę z koszem. Krzaczory i patyczki bardziej mnie denerwują niż kosz na brzuchu, poza tym jest gdzie napój odłożyć Na początku miałem szmaciany na drutach ale to totalna pomyłka. Nie spełniał zupełnie swojej funkcji. Dopiero z tworzywa daje radę.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych