Jakby ktoś szukał, to smar i oliwki Ardent są już dostępne w sklepie sumowym...
stamtąd właśnie zamówiłem nakierowany przez jednego z kolegów z jerka za co dziękuję.
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 03 luty 2016 - 19:00
stamtąd właśnie zamówiłem nakierowany przez jednego z kolegów z jerka za co dziękuję.
Napisano 03 luty 2016 - 19:33
ja również tam zakupiłem dwa dni temu,a dzisiaj już drożej o 2 zł - niby nie dużo...
Napisano 03 luty 2016 - 20:03
ja również tam zakupiłem dwa dni temu,a dzisiaj już drożej o 2 zł - niby nie dużo...
bo nowa dostawa i mimo że drożej będziemy mieli już z tej nowej dostawy po starej cenie, rozmawiałem osobiście z Mariuszem. W dniu zamawiania tj. w poniedziałek nie mieli na stanie tzn. oczekiwali na dostawę ale na sklepie zamawiać można było. Widać też im podwyższyli cenę skoro sami podnieśli w sklepie.
Napisano 03 luty 2016 - 20:08
bo nowa dostawa i mimo że drożej będziemy mieli już z tej nowej dostawy po starej cenie, rozmawiałem osobiście z Mariuszem. W dniu zamawiania tj. w poniedziałek nie mieli na stanie tzn. oczekiwali na dostawę ale na sklepie zamawiać można było. Widać też im podwyższyli cenę skoro sami podnieśli w sklepie.
Napisano 03 luty 2016 - 20:27
Cena produktów Ardent do konserwacji kołowrotków idzie w górę, zapewne z uwagi na duże zainteresowanie tymi specyfikami...
smar ardent chociazby w porownaniu z tym ktorego wczesniej wymienilem ,jest cienki,baaaardzo cienki
Napisano 03 luty 2016 - 21:01
smar ardent chociazby w porownaniu z tym ktorego wczesniej wymienilem ,jest cienki,baaaardzo cienki
i tak będzie lepszy niż mikado czy cormoran jakim smarowałem i młynki latały mimo marnej jakości smarów.
Napisano 03 luty 2016 - 21:13
byc moze
Napisano 04 luty 2016 - 12:48
Przepraszam bardzo. Smar cormorana to całkiem przyzwoity specyfik.i tak będzie lepszy niż mikado czy cormoran jakim smarowałem i młynki latały mimo marnej jakości smarów.
Napisano 04 luty 2016 - 16:15
Panowie mam do was pytanie, mam zamiar zakupić smar Penn precision reel grease (ten niebieski) oraz olej Hot Sauce Quantum. Czy te dwa smarowidła nie będą się ze sobą ''gryźć'' ?
Napisano 04 luty 2016 - 16:37
Napisano 04 luty 2016 - 17:34
Przepraszam bardzo. Smar cormorana to całkiem przyzwoity specyfik.
Nie powiedział bym, pewnie lepszy niż mikado i jaxon ale szału też nie robi.
Napisano 04 luty 2016 - 21:03
Napisano 04 luty 2016 - 21:29
Powinien zdac egzam
Co masz do sprzedania???
Napisano 04 luty 2016 - 21:47
Cienki to może być serwisujący tym smarem skoro tak twierdzi. Jest to jeden z najlepszych dostępnych smarów. Większość zajechanych kołowrotków ma taką specyfikę że jaki by tam smar włożyć na czele z IOS-em,to po kilkudziesięciu obrotach i tak zrobi się czarny. Ardent do zajechanego kołowrotka się nie nadaje,bo go szkoda .W tych staruchach można ładować Mobilithy i inne "szajsy". Proszę sobie posmarować Ardentem z zachowaniem wszystkich reguł serwisowych Stellę lub TP SW i wiele innych kołowrotków w stanie b.dobrym i nie otwierać ich przez dwa lata,a nawet trzy przy dość mocnej eksploatacji. Zobaczy Pan wtedy co to jest Ardent. Smar to nie jest panaceum na bolączki kołowrotka i nawet najlepszy nie odmłodzi staruszka.
Zapomniałem dodać że istnieje też oliwka Ardent którą należy się wspomagać.W szczególności na "main shaft" w warstwie tytanu.
Użytkownik Józef Lesniak edytował ten post 04 luty 2016 - 22:02
Napisano 04 luty 2016 - 21:52
Tylko czekać jak wzrosną ceny u serwisantów jadących na ardencie
Odpowiedz - jeśli to interesuje. Nie wzrosną .
Użytkownik Józef Lesniak edytował ten post 04 luty 2016 - 21:56
Napisano 04 luty 2016 - 22:15
Panowie mam do was pytanie, mam zamiar zakupić smar Penn precision reel grease (ten niebieski) oraz olej Hot Sauce Quantum. Czy te dwa smarowidła nie będą się ze sobą ''gryźć'' ?
Nie będą się gryźć.
Pamiętaj, że smary są produkowane na bazie oleju...
Dla przykładu podgrzej jakikolwiek smar i zobacz co będzie się z nim dziać. ;-)
Nie jestem tego pewien . Specjalistą nie jestem. Ale pewnie zależy to od tego na jakiej bazie robiony jest smar i czy to syntetyk, półsynyetyk czy mineralny.
Napisano 05 luty 2016 - 19:05
Cienki to może być serwisujący tym smarem skoro tak twierdzi. Jest to jeden z najlepszych dostępnych smarów. Większość zajechanych kołowrotków ma taką specyfikę że jaki by tam smar włożyć na czele z IOS-em,to po kilkudziesięciu obrotach i tak zrobi się czarny. Ardent do zajechanego kołowrotka się nie nadaje,bo go szkoda .W tych staruchach można ładować Mobilithy i inne "szajsy". Proszę sobie posmarować Ardentem z zachowaniem wszystkich reguł serwisowych Stellę lub TP SW i wiele innych kołowrotków w stanie b.dobrym i nie otwierać ich przez dwa lata,a nawet trzy przy dość mocnej eksploatacji. Zobaczy Pan wtedy co to jest Ardent. Smar to nie jest panaceum na bolączki kołowrotka i nawet najlepszy nie odmłodzi staruszka.
Zapomniałem dodać że istnieje też oliwka Ardent którą należy się wspomagać.W szczególności na "main shaft" w warstwie tytanu.
nie bede sie tu sprzeczal kto i jakim servisantem ,bo i po co ?
kup pan,sprawdz i napisz pan co i jak
tyle w temacie
Napisano 05 luty 2016 - 20:05
Jakby ktoś jeszcze się zastanawiał, czy Quantum Hot Sauce da radę w niskich temperaturach... Wsadziłem przesmarowanego wczoraj tym smarem Spro Passiona do zamrażarki i przypomniałem sobie o nim po 5 godzinach. Po takim leżakowaniu w -15 stopniach kołowrotek kręcił z nieco tylko większym oporem. W sumie to nawet fajniej i tak jakby dostojniej niż w temperaturze pokojowej;)
Napisano 06 luty 2016 - 13:08
'didi' co ty p.....ysz.pan Józef zęby zjadł na kołowrotkach tym bardziej na smarach.
Napisano 06 luty 2016 - 13:30
ok kazdy ma swojego bozka,nie bede sie juz wypowiadal na tematy serwisu bo jak widac nie ma to najmniejszego sensu
Sprzęt wędkarski →
Spinning →
Budżetowe lekkie łowienie - okonie, białoryb i wrocławski niewymiarowy szczupak ;)Napisany przez Andżej , 03 sty 2022 spinning, xul, okoń, wędka i 1 więcej |
|
|
||
|
Sprzęt wędkarski →
Baitcasting →
Jak multiplikator do 400 złNapisany przez Kamil.G. , 29 kwi 2019 multiplikator |
|
|
|
Hand made →
Naprawy, tuning, majsterkowanie →
Kołowrotek Ryobi Tresor 2000 - zagubiona częśćNapisany przez tadelinho , 01 kwi 2019 ryobi, kołowrotek, część |
|
|
||
Rozwiązane
Sprzęt wędkarski →
Sprzęt motorowodny i elektronika wędkarska →
TOHATSU 25Napisany przez allevoytek , 11 cze 2018 naprawa, moduł, elektronika i 2 więcej |
|
|
||
Hand made →
Naprawy, tuning, majsterkowanie →
Pinion gear do kołowrotka PennNapisany przez Vaymona , 29 maj 2018 penn, serwis, części |
|
|
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych