Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

allegro / olx hit!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4782 odpowiedzi w tym temacie

#3141 OFFLINE   Koincydencja

Koincydencja

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1905 postów
  • Imię:Hubert

Napisano 25 kwiecień 2019 - 20:17

Sławku nie ma co sie denerwować, niebawem opcja kontaktu ze sprzedającym zostanie wycofana i juz nie bedzie takiej sytuacji :)

Pozdrawiam,
Michał
Szybki tap

Serio tak ma być, nie będzie opcji kontaktu? To jak skorygować ewentualne pomyłki? 

#3142 OFFLINE   kzkzg

kzkzg

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 43 postów
  • LokalizacjaZielona Góra
  • Imię:Mateusz

Napisano 25 kwiecień 2019 - 20:19

Która wiadomość to by nie była to nikt mi nie będzie dyktować gdzie i jak mam wydawać moje ciężko zarobione pieniądze. Amen.

Sprawa jest prosta. Chciałeś oszukać. Allegro to wychwyciło. Tylko zastanawiam się dlaczego masz do nich o to pretensje?

• Wojtek B. lubi to

#3143 OFFLINE   S.N.

S.N.

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 4679 postów
  • LokalizacjaMazowieckie. Lubelskie.
  • Imię:Sławek
  • Nazwisko:Nikt

Napisano 25 kwiecień 2019 - 20:21

Za co mają żyć ludzie co to utrzymują, pielęgnują rozwijają?

Rozwijane to było jak było w polskich rękach. Teraz od kilku lat jest tylko odcinanie kuponów i coraz większa monopolizacja rynku. Wszak olx tez należy do tego samego  konsorcjum, które z kolei jak głębiej pogrzebać należy do jakichś tam funduszy. Do tego koszą 10 % prowizji i z tego żyją. Ja od dziś unikam i tyle.

Użytkownik Sławek Nikt edytował ten post 25 kwiecień 2019 - 20:22

#3144 OFFLINE   fonix

fonix

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 484 postów
  • LokalizacjaŁomianki
  • Imię:Tomek

Napisano 25 kwiecień 2019 - 20:33

Która wiadomość to by nie była to nikt mi nie będzie dyktować gdzie i jak mam wydawać moje ciężko zarobione pieniądze. Amen.

To po cholerę wchodzisz na allegro, skoro nie chcesz tam wydawać pieniędzy? Ani to serwis randkowy, ani serwis ogłoszeń.
  • robert7704 lubi to

#3145 OFFLINE   CR33D

CR33D

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 105 postów
  • LokalizacjaPoznań
  • Imię:Michał

Napisano 25 kwiecień 2019 - 20:36

Serio tak ma być, nie będzie opcji kontaktu? To jak skorygować ewentualne pomyłki?

Z tego co slyszalem to wlasnie maja tak zrobić :)

Pozdrawiam,
Michał
Szybki tap

#3146 OFFLINE   Tom@son

Tom@son

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 415 postów
  • Lokalizacja麻疹の近くの町

Napisano 25 kwiecień 2019 - 20:42

Z tego co slyszalem to wlasnie maja tak zrobić :)

Pozdrawiam,
Michał
Szybki tap

Troche kulawo by było, żeby nawet nie można by było zapytać o przedmiot w razie watpliwości.

• tomkosto lubi to

#3147 OFFLINE   S.N.

S.N.

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 4679 postów

Napisano 25 kwiecień 2019 - 20:44

To, że na stronie aukcji nie można numeru telefonu podać to wiem na pewno bo mnie przed tym ostrzegali.

#3148 OFFLINE   karkoszek

karkoszek

Zaawansowany

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPipPip
  • 1834 postów
  • LokalizacjaGryfino
  • Imię:Rafał
  • Nazwisko:Lures.pl

Napisano 25 kwiecień 2019 - 20:53

To jest uszczelnianie systemu podatkowego Allegro

#3149 OFFLINE   polny

polny

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 303 postów
  • LokalizacjaTarnów
  • Imię:Grzegorz

Napisano 25 kwiecień 2019 - 20:59

Właśnie, jakie giełda i utrzymanie forum ma związek ze sobą

#3150 OFFLINE   S.N.

S.N.

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 4679 postów

Napisano 25 kwiecień 2019 - 21:00

To jest uszczelnianie systemu podatkowego Allegro

Oooo ... to bardzo ciekawe co piszesz bo tzw. zespół allegro tłumaczy to odrobinę inaczej ... Cytat poniżej.

Zgodnie z zapowiedzią z 14 marca, rozpoczęliśmy proces maskowania wiadomości e-mail w całej korespondencji prowadzonej w ramach Allegro. Dotyczy to adresów widocznych w e-mailach po zakupie oraz w zakładkach na koncie Allegro.

Czym jest maskowanie?

Maskowanie oznacza, że adres e-mail zastępujemy ciągiem znaków. Na przykład: ... wyświetlamy jako ciąg liter i cyfr

Maskowanie nie wpływa na dostarczanie wiadomości: e-mail wysłany na maskowany adres -dotrze do odbiorcy - na ...

Dlaczego zaczęliście maskować adresy e-mail?

W ten sposób dbamy o ochronę danych osobowych kupujących i sprzedających na Allegro.

Ponadto, już niedługo do maskowanych adresów e-mail klientów będziemy dodawać identyfikatory zamówienia - kilka dodatkowych znaków w adresie. Dzięki nim wybrani przewoźnicy będą mogli automatycznie przekazywać do Allegro numery przesyłek dla zamówień. Wystarczy tylko e-mail z identyfikatorem, by system przewoźnika nadał numer przesyłki i przekazał go do właściwego zamówienia w Allegro. Sprzedającym ułatwi to pracę, ponieważ nie będą musieli ręcznie uzupełniać numerów. Kupujący natomiast docenią szczegółowe informacje o ich zamówieniach. O szczegółach tej zmiany będziemy jeszcze informować.

Czy mogę napisać do swojego klienta z adresu e-mail, którego nie mam w ustawieniach konta Allegro?

Tak. Obecnie takie wiadomości dotrą jeszcze do odbiorców, ale za każdym razem, gdy napiszesz do klienta z innego adresu, poinformujemy Cię o tym i poprosimy o uzupełnienie go w zakładce. Twoje adresy e-mail

Niedługo jednak przestaniemy dostarczać wiadomości pisane do klientów z adresów e-mail, które nie są dodane do konta. Dlatego już teraz uzupełnij je w zakładce Twoje adresy e-mail.

Więcej informacji

Wszystkie najważniejsze kwestie dotyczące maskowania opisujemy w tym artykule. Zapoznaj się z nim, jeśli masz więcej pytań. Przejdź do artykułu.

Pozdrawiamy
Zespół Allegro

Użytkownik Sławek Nikt edytował ten post 25 kwiecień 2019 - 21:06

#3151 OFFLINE   M a r a s

M a r a s

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1177 postów
  • LokalizacjaZS
  • Imię:Marek

Napisano 25 kwiecień 2019 - 21:03

Ciekawe jaki będzie kolejny krok allegro na np. nazwy użytkowników.  O taki zmyślony teraz np. wedka_pl  ? W wielu przypadkach jest to adres sklepu internetowego wedka . pl .   

• S.N. lubi to

#3152 OFFLINE   PLnK

PLnK

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 157 postów
  • LokalizacjaWrocław-okolice
  • Imię:Krzysztof

Napisano 25 kwiecień 2019 - 22:04

chłopaki srają po gaciach z tytułu spadku obrotów na rzecz zakupów z Chin https://android.com....tek-aliexpress/

• szczupak1, Tom Rob i S.N. lubią to

#3153 OFFLINE   Maciej W.

Maciej W.

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1070 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 26 kwiecień 2019 - 08:04

Z jednej strony zrozumiałe jest zabezpieczanie się Allegro przed bezproduktywnym oglądactwem (to nie muzeum), sprawdzaniem cen (to nie porównywarka cenowa), omijaniem prowizji poprzez bezpośrednie kontaktowanie się na linii sprzedający-kupujący (to nie portal randkowy). Allegro, jak każdy sklep chce zarabiać i ci którzy mają zawodowo do czynienia ze sprzedażą detaliczną to chyba rozumieją. Gorzej jest z resztą. Ta nie kuma, że sklep ponosi koszta i chce za to ekwiwalentu w postaci zarobku, a z oglądactwa i sprawdzania towaru przed zakupem w innym miejscu ma figę z makiem. Filantropów w handlu nie ma. Jednak nie to co wyżej napisane jest tak naprawdę...denerwujące. To co...zdenerwowało Sławka, czyli czytanie korespondencji i to że Allegro do uszczelniania uciekających prowizji dorabia otoczkę dbania o prywatność klienta i sprzedawcy poprzez ochronę ich danych osobowych. Jedna wielka ściema. Kolejny raz cenzurę i wtykanie nosa w czyjąś prywatność zamienia się w obudowane szczytnymi hasłami uszczęśliwienie. Na które sami się zgadzamy, czytając napisany maczkiem prawniczy bełkot zwany regulaminem. 

• drChlubicz i S.N. lubią to

#3154 OFFLINE   S.N.

S.N.

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 4679 postów

Napisano 28 kwiecień 2019 - 09:44

Filantropów w handlu nie ma. Jednak nie to co wyżej napisane jest tak naprawdę...denerwujące. To co...zdenerwowało Sławka, czyli czytanie korespondencji i to że Allegro do uszczelniania uciekających prowizji dorabia otoczkę dbania o prywatność klienta i sprzedawcy poprzez ochronę ich danych osobowych. Jedna wielka ściema. Kolejny raz cenzurę i wtykanie nosa w czyjąś prywatność zamienia się w obudowane szczytnymi hasłami uszczęśliwienie. Na które sami się zgadzamy, czytając napisany maczkiem prawniczy bełkot zwany regulaminem. 

Panie Maciej trafiłeś w sedno. Pod moralnie patetycznymi hasłami uzasadnionymi górnolotną ściemą i podniosłą dbałością oraz troskę "o klienta" wpierda ... ją się z buciorami utytłanymi w błocie w moje prywatne życie. Nie pisałem się na to i nie piszę.

#3155 OFFLINE   ObraFM

ObraFM

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 530 postów
  • LokalizacjaFMI
  • Imię:Mariusz

Napisano 28 kwiecień 2019 - 10:45

Eeeeej chłopaki- nic tylko jerkbait, redtube itp/itd.
A może tak na chwilę wpaść na taki niebezpiecznik.pl albo zaufanatrzeciastrona.pl itp/itd.
Lub może właściwie nie: moglibyście odłączyć się od netu.

:lol: ;)

• szczupak1 lubi to

#3156 OFFLINE   szczupak1

szczupak1

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 832 postów
  • LokalizacjaDaleko od domu.

Napisano 29 kwiecień 2019 - 15:21

Zostanie jerkbait i ebay. Aledrogo samo się wykończy prowizjami .

A na aledrogo ludzie sami winni sobie zaniżają ceny na maxa !!!!!!!!!!!!!

Użytkownik szczupak1 edytował ten post 29 kwiecień 2019 - 15:25

#3157 OFFLINE   godski

godski

SUM

• +Forumowicze
  • PipPipPipPipPip
  • 15678 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 14 maj 2019 - 12:04

Wysłałem zwrotnie potwierdzenie zakupu kupującemu dodając w wiadomości adres mojego sklepu internetowego.

Zamiast obniżyć prowizje do normalnych 2-4% zamiast chorych 8% to buszują w wiadomościach.

Brak konkurencji to morderstwo na rynku.

E-mail wrócił z takim tekstem:

Treść Twojej wiadomości wysłanej do 'xxxxxxxx' naruszała zasady obowiązujące na Allegro, dlatego nie mogliśmy jej dostarczyć do odbiorcy.

Zamieszczanie w treści wiadomości linków do stron www, za pośrednictwem których prowadzona jest sprzedaż, nie jest dozwolone.

Jeśli chcesz się skontaktować z kupującym - napisz do niego ponownie, ale nie wysyłaj treści naruszających Regulamin Allegro.

Dalsze naruszanie zasad może doprowadzić do zawieszenia konta.

Jeśli uczestniczysz w programie Super Sprzedawca pamiętaj, że kolejne naruszenia mogą skutkować wykluczeniem z programu.

Zależy nam, aby Twoja sprzedaż przebiegała bezpiecznie. Możemy Ci to zagwarantować tylko wtedy, gdy całość transakcji zrealizujesz na naszej platformie. Chcemy zapewniać uczciwe warunki sprzedaży i równe szanse dla wszystkich sprzedających.

Ta wiadomość została wysłana automatycznie. Jeśli chcesz się z nami skontaktować, napisz przez formularz.

Pozdrawiamy
Zespół Allegro 

Użytkownik godski edytował ten post 14 maj 2019 - 12:07

#3158 OFFLINE   S.N.

S.N.

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 4679 postów

Napisano 14 maj 2019 - 13:02

Już dawno pisałem, że po ciuchutku, pomalutku pod pozorem dbania o bezpieczeństwo chcą wyciskać wszystko ze wszystkich. Ja osobiście na alledrogo kupuję jak już nie można nigdzie indziej albo jeśli gdzie indziej mają sporo wyższe ceny.
  • CR33D lubi to

#3159 OFFLINE   ezehiel

ezehiel

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3591 postów
  • LokalizacjaLa La Land
  • Imię:Marcin

Napisano 14 maj 2019 - 13:16

Masz sklep internetowy, sprzedajesz rękodzieło, pozwalasz też na komunikowanie z twórcami.
Masz w ofercie woblery 10 twórców.
Co miesiąc zarabiasz 1000pln ze sprzedaży.

W pewnym momencie okazuje się, że zarabiasz mniej, dochód spadł na 550-700.

Okazało się, że ludzie zaczęli kupować bezpośrednio od twórców.
Po kolejnych miesiącach dochód znów spada dalej.

Ogólnie to jesteśmy kombinatorami, jak możemy urwać parę złotych to będziemy próbować mimo, że wiemy o tym, że nie jest to fair.
Jak nam to ukrucą to zaczyna się raban.

Jak nam by tak robili to - złodzieje/ujemuje/pederaści....

Nikt wam nic nie czyta... chińczyków by zabrakło do obsługi allegro.
Nie pasuje, nie wchodź, nie kupuj....

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka
  • Wojtek B. i pomidor babinicz lubią to

#3160 OFFLINE   S.N.

S.N.

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 4679 postów

Napisano 14 maj 2019 - 13:46

Nie my jesteśmy kombinatorami tylko Ci najwięksi. My tylko bierzemy z nich przykład.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych