Sławku nie ma co sie denerwować, niebawem opcja kontaktu ze sprzedającym zostanie wycofana i juz nie bedzie takiej sytuacji
Pozdrawiam,
Michał
Szybki tap
Serio tak ma być, nie będzie opcji kontaktu? To jak skorygować ewentualne pomyłki?
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 25 kwiecień 2019 - 20:17
Sławku nie ma co sie denerwować, niebawem opcja kontaktu ze sprzedającym zostanie wycofana i juz nie bedzie takiej sytuacji
Pozdrawiam,
Michał
Szybki tap
Serio tak ma być, nie będzie opcji kontaktu? To jak skorygować ewentualne pomyłki?
Napisano 25 kwiecień 2019 - 20:19
Która wiadomość to by nie była to nikt mi nie będzie dyktować gdzie i jak mam wydawać moje ciężko zarobione pieniądze. Amen.
Sprawa jest prosta. Chciałeś oszukać. Allegro to wychwyciło. Tylko zastanawiam się dlaczego masz do nich o to pretensje?
Napisano 25 kwiecień 2019 - 20:21
Za co mają żyć ludzie co to utrzymują, pielęgnują rozwijają?
Rozwijane to było jak było w polskich rękach. Teraz od kilku lat jest tylko odcinanie kuponów i coraz większa monopolizacja rynku. Wszak olx tez należy do tego samego konsorcjum, które z kolei jak głębiej pogrzebać należy do jakichś tam funduszy. Do tego koszą 10 % prowizji i z tego żyją. Ja od dziś unikam i tyle.
Użytkownik Sławek Nikt edytował ten post 25 kwiecień 2019 - 20:22
Napisano 25 kwiecień 2019 - 20:33
Która wiadomość to by nie była to nikt mi nie będzie dyktować gdzie i jak mam wydawać moje ciężko zarobione pieniądze. Amen.
Napisano 25 kwiecień 2019 - 20:36
Z tego co slyszalem to wlasnie maja tak zrobićSerio tak ma być, nie będzie opcji kontaktu? To jak skorygować ewentualne pomyłki?
Napisano 25 kwiecień 2019 - 20:42
Z tego co slyszalem to wlasnie maja tak zrobić
Pozdrawiam,
Michał
Szybki tap
Troche kulawo by było, żeby nawet nie można by było zapytać o przedmiot w razie watpliwości.
Napisano 25 kwiecień 2019 - 20:44
To, że na stronie aukcji nie można numeru telefonu podać to wiem na pewno bo mnie przed tym ostrzegali.
Napisano 25 kwiecień 2019 - 20:53
Napisano 25 kwiecień 2019 - 20:59
Napisano 25 kwiecień 2019 - 21:00
To jest uszczelnianie systemu podatkowego Allegro
Oooo ... to bardzo ciekawe co piszesz bo tzw. zespół allegro tłumaczy to odrobinę inaczej ... Cytat poniżej.
Zgodnie z zapowiedzią z 14 marca, rozpoczęliśmy proces maskowania wiadomości e-mail w całej korespondencji prowadzonej w ramach Allegro. Dotyczy to adresów widocznych w e-mailach po zakupie oraz w zakładkach na koncie Allegro.
Czym jest maskowanie?
Maskowanie oznacza, że adres e-mail zastępujemy ciągiem znaków. Na przykład: ... wyświetlamy jako ciąg liter i cyfr
Maskowanie nie wpływa na dostarczanie wiadomości: e-mail wysłany na maskowany adres -dotrze do odbiorcy - na ...
Dlaczego zaczęliście maskować adresy e-mail?
W ten sposób dbamy o ochronę danych osobowych kupujących i sprzedających na Allegro.
Ponadto, już niedługo do maskowanych adresów e-mail klientów będziemy dodawać identyfikatory zamówienia - kilka dodatkowych znaków w adresie. Dzięki nim wybrani przewoźnicy będą mogli automatycznie przekazywać do Allegro numery przesyłek dla zamówień. Wystarczy tylko e-mail z identyfikatorem, by system przewoźnika nadał numer przesyłki i przekazał go do właściwego zamówienia w Allegro. Sprzedającym ułatwi to pracę, ponieważ nie będą musieli ręcznie uzupełniać numerów. Kupujący natomiast docenią szczegółowe informacje o ich zamówieniach. O szczegółach tej zmiany będziemy jeszcze informować.
Czy mogę napisać do swojego klienta z adresu e-mail, którego nie mam w ustawieniach konta Allegro?
Tak. Obecnie takie wiadomości dotrą jeszcze do odbiorców, ale za każdym razem, gdy napiszesz do klienta z innego adresu, poinformujemy Cię o tym i poprosimy o uzupełnienie go w zakładce. Twoje adresy e-mail
Niedługo jednak przestaniemy dostarczać wiadomości pisane do klientów z adresów e-mail, które nie są dodane do konta. Dlatego już teraz uzupełnij je w zakładce Twoje adresy e-mail.
Więcej informacji
Wszystkie najważniejsze kwestie dotyczące maskowania opisujemy w tym artykule. Zapoznaj się z nim, jeśli masz więcej pytań. Przejdź do artykułu.
Pozdrawiamy
Zespół Allegro
Użytkownik Sławek Nikt edytował ten post 25 kwiecień 2019 - 21:06
Napisano 25 kwiecień 2019 - 21:03
Ciekawe jaki będzie kolejny krok allegro na np. nazwy użytkowników. O taki zmyślony teraz np. wedka_pl ? W wielu przypadkach jest to adres sklepu internetowego wedka . pl .
Napisano 25 kwiecień 2019 - 22:04
chłopaki srają po gaciach z tytułu spadku obrotów na rzecz zakupów z Chin https://android.com....tek-aliexpress/
Napisano 26 kwiecień 2019 - 08:04
Z jednej strony zrozumiałe jest zabezpieczanie się Allegro przed bezproduktywnym oglądactwem (to nie muzeum), sprawdzaniem cen (to nie porównywarka cenowa), omijaniem prowizji poprzez bezpośrednie kontaktowanie się na linii sprzedający-kupujący (to nie portal randkowy). Allegro, jak każdy sklep chce zarabiać i ci którzy mają zawodowo do czynienia ze sprzedażą detaliczną to chyba rozumieją. Gorzej jest z resztą. Ta nie kuma, że sklep ponosi koszta i chce za to ekwiwalentu w postaci zarobku, a z oglądactwa i sprawdzania towaru przed zakupem w innym miejscu ma figę z makiem. Filantropów w handlu nie ma. Jednak nie to co wyżej napisane jest tak naprawdę...denerwujące. To co...zdenerwowało Sławka, czyli czytanie korespondencji i to że Allegro do uszczelniania uciekających prowizji dorabia otoczkę dbania o prywatność klienta i sprzedawcy poprzez ochronę ich danych osobowych. Jedna wielka ściema. Kolejny raz cenzurę i wtykanie nosa w czyjąś prywatność zamienia się w obudowane szczytnymi hasłami uszczęśliwienie. Na które sami się zgadzamy, czytając napisany maczkiem prawniczy bełkot zwany regulaminem.
Napisano 28 kwiecień 2019 - 09:44
Filantropów w handlu nie ma. Jednak nie to co wyżej napisane jest tak naprawdę...denerwujące. To co...zdenerwowało Sławka, czyli czytanie korespondencji i to że Allegro do uszczelniania uciekających prowizji dorabia otoczkę dbania o prywatność klienta i sprzedawcy poprzez ochronę ich danych osobowych. Jedna wielka ściema. Kolejny raz cenzurę i wtykanie nosa w czyjąś prywatność zamienia się w obudowane szczytnymi hasłami uszczęśliwienie. Na które sami się zgadzamy, czytając napisany maczkiem prawniczy bełkot zwany regulaminem.
Panie Maciej trafiłeś w sedno. Pod moralnie patetycznymi hasłami uzasadnionymi górnolotną ściemą i podniosłą dbałością oraz troskę "o klienta" wpierda ... ją się z buciorami utytłanymi w błocie w moje prywatne życie. Nie pisałem się na to i nie piszę.
Napisano 28 kwiecień 2019 - 10:45
Eeeeej chłopaki- nic tylko jerkbait, redtube itp/itd.
A może tak na chwilę wpaść na taki niebezpiecznik.pl albo zaufanatrzeciastrona.pl itp/itd.
Lub może właściwie nie: moglibyście odłączyć się od netu.
Napisano 29 kwiecień 2019 - 15:21
Zostanie jerkbait i ebay. Aledrogo samo się wykończy prowizjami .
A na aledrogo ludzie sami winni sobie zaniżają ceny na maxa !!!!!!!!!!!!!
Użytkownik szczupak1 edytował ten post 29 kwiecień 2019 - 15:25
Napisano 14 maj 2019 - 12:04
Wysłałem zwrotnie potwierdzenie zakupu kupującemu dodając w wiadomości adres mojego sklepu internetowego.
Zamiast obniżyć prowizje do normalnych 2-4% zamiast chorych 8% to buszują w wiadomościach.
Brak konkurencji to morderstwo na rynku.
E-mail wrócił z takim tekstem:
Treść Twojej wiadomości wysłanej do 'xxxxxxxx' naruszała zasady obowiązujące na Allegro, dlatego nie mogliśmy jej dostarczyć do odbiorcy.
Zamieszczanie w treści wiadomości linków do stron www, za pośrednictwem których prowadzona jest sprzedaż, nie jest dozwolone.
Jeśli chcesz się skontaktować z kupującym - napisz do niego ponownie, ale nie wysyłaj treści naruszających Regulamin Allegro.
Dalsze naruszanie zasad może doprowadzić do zawieszenia konta.
Jeśli uczestniczysz w programie Super Sprzedawca pamiętaj, że kolejne naruszenia mogą skutkować wykluczeniem z programu.
Zależy nam, aby Twoja sprzedaż przebiegała bezpiecznie. Możemy Ci to zagwarantować tylko wtedy, gdy całość transakcji zrealizujesz na naszej platformie. Chcemy zapewniać uczciwe warunki sprzedaży i równe szanse dla wszystkich sprzedających.
Ta wiadomość została wysłana automatycznie. Jeśli chcesz się z nami skontaktować, napisz przez formularz.
Pozdrawiamy
Zespół Allegro
Użytkownik godski edytował ten post 14 maj 2019 - 12:07
Napisano 14 maj 2019 - 13:02
Napisano 14 maj 2019 - 13:16
Napisano 14 maj 2019 - 13:46
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych