Czyli podsumowując te rozważania w jednym zdaniu. Udana transakcja, ale nie polecam. Też tak można.
Podupc.ły Ci się lejce, to Jerkbait, nie Allegro.
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 07 listopad 2020 - 23:55
Czyli podsumowując te rozważania w jednym zdaniu. Udana transakcja, ale nie polecam. Też tak można.
Podupc.ły Ci się lejce, to Jerkbait, nie Allegro.
Napisano 08 listopad 2020 - 04:36
Napisano 08 listopad 2020 - 10:19
W jaki sposób wywnioskowałeś, że bez wahania. Kolega kilka miesięcy wcześniej kupił od niego Stellę Millenium i poza czasem oczekiwania było ok. Od czasu pierwszego kontaktu były maile, dodatkowe zdjęcia, kilka telefonów, konsultacje z kolegami, zawiła transakcja i dziesięć dni nerwówki. Z kilku wysłanych propozycji wybrałem trzy. Ja tak zawsze mam z używanym sprzętem kupowanym na odległość, że się denerwuje. Kilka razy wtopiłem, więcej bądź mniej, takie ryzyko. Ja prowadzę firmę i robię interesy, na których mogę stracić wielokrotnie więcej i tak się zdarza, byle bilans był dodatni, i jakoś jeszcze żyje. A kwota, no cóż, duża, nie duża, nie wiem, na pewno kusząca.
"Jedna transakcja x3 kołowrotki i jeszcze części do Turków...i bez wahania wpłata-jaka kwota?
Bez znajomości itp"
Kwoty rzędu kilku tysi dla jednych są duże, a dla innych nie. Znam takich co wydają dużo więcej np. na wakacje, po czym jadą na jakieś zadupie w polnocnej Afryce, dają się tam zamknąć w jakimś tandetnym resorcie, siedzą na dupie, chleją rozwodnione pseudo drinki i wracają zadowoleni. Dla mnie to jest wtopienie kasy bez szans na zadowolenie. A Ty się dziwisz, że zaryzykowałem ją tam gdzie ta szansa była.
Czemu w ogóle mają służyć takie dywagacje. Napisałem coś co nie pasuje do ogólnej napierda..nki na gościa i dostaje mi się za to nie wiadomo z jakiej przyczyny.
Nie widzę potrzeby abym dokonał zero-jedynkowej oceny polecam/nie polecam, opisałem co mnie spotkało, a każdy wyciąga wnioski sam i podejmuje ryzyko, bądź nie.
Kończmy już ten wątek, bo jeszcze ktoś w swoim śledczo - podejrzliwym amoku wpadnie na pomysł, że ja to jestem jakiś wujo tego kolesia, albo mam z nim jakieś niecne interesy i się "rozlatam" ze śmiechu, a chciał bym być jeszcze jakiś czas cały.
Napisano 08 listopad 2020 - 10:54
Napisano 08 listopad 2020 - 10:59
Napisano 08 listopad 2020 - 11:37
Napisano 08 listopad 2020 - 11:42
Bardzo pokrętną logikę uskuteczniasz Kolego, która w dodatku nic nie wnosi. Nie wiem, co jest dziwnego w tym, ze ktoś pisze, ze był zadowolony, ale nie chce ręczyć, za sprzedającego. Zima idzie i coraz więcej „detektywów” na jerku i bezsensownego bicia piany.Czyli podsumowując te rozważania w jednym zdaniu. Udana transakcja, ale nie polecam. Też tak można.
Napisano 08 listopad 2020 - 12:37
Niezły elaborat(w bezinteresownej?!!obronie)€-mnie wszystko wyjaśnił.
TPO autobus "791" nadal łączy oba miasteczka.
Osobiście jestem poszkodowany przez 'szuję' na co mam dokumentację,dywagacje wuja czy cioci tego nie zmienią.
To, że zostałeś poszkodowany, to przykre, co nie zmienia faktu, że ja nie zostałem oszukany.
Oszustów nigdzie nie brakuje, to że ktoś kupił np. używane auto od handlarza i sie naciął, to nie znaczy, że kto inny kupi od niego inne auto i będzie ok., handlarz sprzedaje to co ma, raz jest to rzecz porządna raz nie. Dlatego ja piszę, że u mnie było ok. ale nie ręczę, że tak będzie innym razem więc nic nikomu nie polecam.
Nie wiem jak bardziej łopatologicznie to wyjaśnić.
Napisano 08 listopad 2020 - 13:05
To, że zostałeś poszkodowany, to przykre, co nie zmienia faktu, że ja nie zostałem oszukany.
Oszustów nigdzie nie brakuje, to że ktoś kupił np. używane auto od handlarza i sie naciął, to nie znaczy, że kto inny kupi od niego inne auto i będzie ok., handlarz sprzedaje to co ma, raz jest to rzecz porządna raz nie. Dlatego ja piszę, że u mnie było ok. ale nie ręczę, że tak będzie innym razem więc nic nikomu nie polecam.
Nie wiem jak bardziej łopatologicznie to wyjaśnić.
Napisz żesz w końcu że i Ciebie oszukał, bo inaczej nie dadzą Ci spokoju
Napisano 08 listopad 2020 - 13:55
Osobiście jestem poszkodowany przez 'szuję' na co mam dokumentację,dywagacje wuja czy cioci tego nie zmienią.
Mnie oszukano, też na kołowrotku, tu na forum, bo kupiłem na giełdzie i co?, żyję nadal
Napisano 08 listopad 2020 - 14:10
Napisano 08 listopad 2020 - 15:54
Co Ci ten, jak to nazwałeś "elaborat" wyjaśnił? Kto jest tym "wujem" czy "ciocią"?
Może zamiast szczuć na innych ludzi, (w których złe intencje ja akurat nie wierzę, mimo że nie znam osobiście @klosskuba), podziel się, co zrobiłeś z tą dokumentacją, która pokazuje, że zostałeś oszukany - będzie pomoc dla innych, których spotka to samo.
Napisano 09 listopad 2020 - 19:32
Nie znam tej strony, ale ten podbierak chyba jest wart zachodu.
https://zlowokazje.p...net-kilka-opcji
Napisano 11 listopad 2020 - 06:26
Cena oczywiście z czapy, ale młynek mocno kolekcjonerski, więc jeśli jest tu jakiś kolekcjoner Hardy to pewnie się zainteresuje: https://www.olx.pl/o...67-IDHiJtL.html
Napisano 14 listopad 2020 - 16:22
Napisano 14 listopad 2020 - 18:29
Napisano 14 listopad 2020 - 20:08
Nigdy nie złowiłem pstronga
Napisano 14 listopad 2020 - 20:18
Nigdy nie złowiłem pstronga
Napisano 14 listopad 2020 - 21:36
E tam. Po prostu chciałem dorównać Maćkowi
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych