Na Warcie podobnie...albo 'nie biero', albo biorą strasznie nerwowo. Trzeba przeżucić całe pudełko żeby znaleźć przynętę, na którą w ogóle klenie reagują. Pewnie z feederkiem łatwiej...
Klenie 2014r
#821 OFFLINE
Napisano 01 lipiec 2014 - 12:53
#822 OFFLINE
Napisano 01 lipiec 2014 - 21:59
po co ludzie biora klenie z rzeczulek??mysle ze glownie po to by je zjesc i jest to najczesciej praktykowana metoda nad polskimi wodami niewazne czy to wschod czy zachod polnoc czy poludnie ludzie beretuja ryby w celu konsumpcji.
jaka jest tego przyczyna glownie bieda spoleczenstwa kturego obywatel liczy kazda zlotowke a zlowienie paru ryb zapewnia mu pokarm na 2-3 obiady dla rodziny ,oczywiscie zdarzaja sie wyjatki ludzie bogaci kturzy beretuja wszystko zeby zezrec jak i biedni kturzy mimo tego ze sa biedni maja szacunek do wody i wypuszczaja ale ogulnie moim zdaniem sytuacji jaka jest nad polskimi wodami czyli beretowanie nadkompletow,ogulna zasada catch and kill ,jest winna bieda w kraju ,bo nikt mi nie powie ze w tym kraju jest dobrze a szczegulnie na wsi a wiadomo polak musi sobie poradzic to idzie nad rzeke i klusuje,sadze ze mozna duzo naglasniac takie akcje pietnowac nawet co niektorych karac ale niewiele to zmieni puki zwyklemu obywatelowi nie bedzie zylo sie lepiej a na to w najblizszych czasach raczej sie nie zanosi
#823 OFFLINE
Napisano 01 lipiec 2014 - 22:10
Najdłuższe zdanie jakie w życiu przeczytałem, o "kturzy", "szczegulnie" nawet nie wspomnę zwykle nie czepiam się o takie rzeczy, ale to, aż razi w oczy
- robert67, pawello i TOMI803 lubią to
#824 OFFLINE
Napisano 02 lipiec 2014 - 06:55
po co ludzie biora klenie z rzeczulek??mysle ze glownie po to by je zjesc i jest to najczesciej praktykowana metoda nad polskimi wodami niewazne czy to wschod czy zachod polnoc czy poludnie ludzie beretuja ryby w celu konsumpcji.
jaka jest tego przyczyna glownie bieda spoleczenstwa kturego obywatel liczy kazda zlotowke a zlowienie paru ryb zapewnia mu pokarm na 2-3 obiady dla rodziny ,oczywiscie zdarzaja sie wyjatki ludzie bogaci kturzy beretuja wszystko zeby zezrec jak i biedni kturzy mimo tego ze sa biedni maja szacunek do wody i wypuszczaja ale ogulnie moim zdaniem sytuacji jaka jest nad polskimi wodami czyli beretowanie nadkompletow,ogulna zasada catch and kill ,jest winna bieda w kraju ,bo nikt mi nie powie ze w tym kraju jest dobrze a szczegulnie na wsi a wiadomo polak musi sobie poradzic to idzie nad rzeke i klusuje,sadze ze mozna duzo naglasniac takie akcje pietnowac nawet co niektorych karac ale niewiele to zmieni puki zwyklemu obywatelowi nie bedzie zylo sie lepiej a na to w najblizszych czasach raczej sie nie zanosi
W moim odczuciu, to co piszesz to upraszczanie problemu, bieda to jedno a zmiana nawyków myślenia - nazwijmy to- konsumpcyjnego, to drugie. Nie uwierzę że ludzie zabierają( zabijają) klenie z głodu czy biedy , z głupoty, próżności i ze 100 innych bliżej nie określonych przyczyn owszem.
ps. słownik pisowni/ortograficzny nie gryzie.
- TOMI803 lubi to
#825 OFFLINE
Napisano 03 lipiec 2014 - 18:47
Dzisiejszy klon z Bzury w samo południe. Przynęta bandziorek Bielika.
- wyjec, Maciek Rożniata, Predatorhunter i 14 innych osób lubią to
#826 OFFLINE
Napisano 04 lipiec 2014 - 02:02
Wczorajszy Klenik z forumowym minimum , wziął na głęboko schodzącego woblera prowadzonego w rynnie .
- Maciek Rożniata, tasiek321, Kamil Z. i 14 innych osób lubią to
#827 OFFLINE
Napisano 04 lipiec 2014 - 11:41
czwartkowe http://jerkbait.pl/b...-samowyzwalacz/ (zeby nie dublowac)
- Kamil Z., Predatorhunter i krystiano1981r lubią to
#828 OFFLINE
Napisano 04 lipiec 2014 - 12:18
Bromba i chrabąszcz smużący, czyli lato pełną gębą!
Brombowy.jpg 51,58 KB 10 Ilość pobrań
klenik_chrabąszcz.jpg 55,54 KB 10 Ilość pobrań
Sprzętowo:
CD 3,05m do 14g, Caldia 2506W, żyłeczka 0,16mm, reszta jak wyżej
Pozdrówka!
Kamil
- wyjec, Maciek Rożniata, tasiek321 i 10 innych osób lubią to
#829 OFFLINE
Napisano 04 lipiec 2014 - 18:07
Śliczne foty pięknych kleni w temacie - takich oby jak najwięcej
#830 OFFLINE
Napisano 05 lipiec 2014 - 11:09
Dziś z Pawłem odwiedziliśmy jedną z bieszczadzkich rzek, woda piękna, ale ryby prawie nie "gryzły". Coś tam jednak udało się wydłubać i nawet trafił się jeden rodzynek, niezawodna okazała się poczciwa, mała żabka. Za to cztery godziny nad wodą to i tak super sprawa, biorąc pod uwagę to, że ostatnio kiepsko z wolnym czasem. Poza tym była okazja przetestować ostatnie woblery.
Załączone pliki
- tpe, joker, wyjec i 12 innych osób lubią to
#831 OFFLINE
Napisano 05 lipiec 2014 - 14:39
Dzisiejszy wczesny poranek spędzam nad Odrą, przelewy przelewy i jeszcze raz przelewy. Widoczne ostatki tarła kleni, które staram się omijać i nie przeszkadzać rybom w amorach. Dzień obfituje w liczne brania które bardzo często były niestety puste, mnóstwo spadów, ale też 8 kleni które wylądowały na brzegu. Największy 46 co jest równoznaczne z moim PB, dwa na forumowe minimum i reszta w przedziale 30-40 cm. Dzień jak najbardziej na plus
DSC_0300.jpg 167,31 KB 10 Ilość pobrań
DSC_0307.jpg 60,68 KB 7 Ilość pobrań
DSC_0306.jpg 217,3 KB 13 Ilość pobrań
Załączone pliki
Użytkownik blady91 edytował ten post 05 lipiec 2014 - 14:45
- wyjec, Maciek Rożniata, Kamil Z. i 6 innych osób lubią to
#832 OFFLINE
Napisano 05 lipiec 2014 - 17:23
Dzisiejszy wczesny poranek spędzam nad Odrą, przelewy przelewy i jeszcze raz przelewy. Widoczne ostatki tarła kleni, które staram się omijać i nie przeszkadzać rybom w amorach. Dzień obfituje w liczne brania które bardzo często były niestety puste, mnóstwo spadów, ale też 8 kleni które wylądowały na brzegu. Największy 46 co jest równoznaczne z moim PB, dwa na forumowe minimum i reszta w przedziale 30-40 cm. Dzień jak najbardziej na plus
[attachment=180840:DSC_0307.jpg
Trzecia fota robi robotę
#833 OFFLINE
Napisano 05 lipiec 2014 - 18:17
Dziś zrobiłem sobie przerwę od pstrągów i pojechałem na klenie. Po rozgrzewce z krótkimi rybami wreszcie muchę zeżarł "grubszy" zwierz
Było co przy nim robić. Wziął w miejscu, gdzie leży zatopione drzewo, co cwaniaczek szybko wykorzystał i zaparkował w korzeniach. Zdążyłem go już ocenić i zrobiło mi się przykro, że mój rekordowy kleń wygra tę walkę. O dziwo przypon wciąż trzymał, więc postanowiłem ratować zdobycz. Niestety, nie doszedłem do połowy rzeki a woda praktycznie wlewała się już w spodniobuty.. Co było robić, szybko na brzeg, kamizelka w szuwary spodnie zdjęte i z powrotem do wody. Gdy doszedłem do podwodnych konarów woda sięgała po szyję na szczęście rybę udało się oswobodzić, po czym z całej siły odciągnąłem klenia od zawad. Chwila przeciągania "linki" i był już mój
Użytkownik Michał P. edytował ten post 05 lipiec 2014 - 18:24
- analityk, wyjec, Maciek Rożniata i 15 innych osób lubią to
#834 OFFLINE
Napisano 05 lipiec 2014 - 23:52
U mnie bieda z nędzą jak przystało na Warmię ale przyjedzie czas na zachód i wtedy się odkuję a na razie przynajmniej pokrzywy większe niż nad Odrą
Użytkownik guciolucky edytował ten post 05 lipiec 2014 - 23:53
- pitt, popper, wyjec i 11 innych osób lubią to
#835 OFFLINE
Napisano 05 lipiec 2014 - 23:55
chyba tez wieksze niz u mnie
#836 OFFLINE
Napisano 06 lipiec 2014 - 09:15
Można by się licytować na pokrzywy , ale kurna komary u mnie nawet przez goretex tną...
Wczoraj jeden maluch i jedna rybka 40+, bez fot, bo tak skubane cięły, a Ultrathon się skończył Do tego jeszcze 2 puste brania na Brombę. Wsio może w 20min łowienia.
#837 OFFLINE
Napisano 06 lipiec 2014 - 15:15
Dzisiejszy poranek wyjątkowo udany dla mnie był . Na dzień dobry ładny kropas , później już lepiej
Kluchy ładne , grube , waleczne i w wiekszości nie chciały pozować do fotek grzecznie 3x50+ , 2 x45 . Fotka z GoPro , 50+
klonek.jpg 127,74 KB 6 Ilość pobrań
- pitt, Maciek Rożniata, tasiek321 i 16 innych osób lubią to
#838 OFFLINE
Napisano 07 lipiec 2014 - 12:06
Pieeekny grubas.
Wpadnij do mnie na Nidd, moje klonki wiedza o co toczy sie gra i chetnie zapozuja, mysle
Tak czy inaczej - po moim powrocie koniecznie musimy pokleniowac, panie Mateuszu. Tym razem obiecuje, ze nie zdezerteruje przed czasem - musze sie zemscic za tego pieknego lorbasa, ktorego pojmales w Addingham
Tym razem nie zdezerteruje przed czasem
Na co padly rybki?
- gulf lubi to
#839 ONLINE
Napisano 07 lipiec 2014 - 13:02
Warciany kleks -47cm
sprzętowo
Byron grey mammoth senso cast 3.00m
kołowrót dragon destiny 3000
żyłka 0,16mm ,mrówa od Tomiego
P1080056.JPG 62,46 KB 9 Ilość pobrań
Użytkownik robas edytował ten post 07 lipiec 2014 - 20:17