Winko Pierwszy wypad na klenie i 5 z przodu. Boję się co będzie dalej.... Gratulacje!!!
Użytkownik TOMI803 edytował ten post 13 listopad 2014 - 23:54
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 13 listopad 2014 - 23:50
Winko Pierwszy wypad na klenie i 5 z przodu. Boję się co będzie dalej.... Gratulacje!!!
Użytkownik TOMI803 edytował ten post 13 listopad 2014 - 23:54
Napisano 14 listopad 2014 - 04:10
Eh, szkoda, że nie mogę się zjawić, teraz to tylko studia, studia i jeszcze raz studia... będę trzymał kciuki żeby rybki dopisały
ps. klusek z 5 z przodu uwieczniony na kamerce? nie widzę na głowie
Owszem, kamerka była na głowie. Takiego brania i holu dawno już na kiju nie mialem, kleń robił świece niczym szczupak!
Napisano 14 listopad 2014 - 13:16
Panowie, pomocy. Znalazłem miejscówkę... Z Kleniami. Kleniami powyżej 40 cm, jest pare sztuk około 6 dyszek. Stoją w stadzie. Rzeka ma głębokośc metr, metr dwadzieścia, stoją przy dnie. Pod przeciwległym brzegiem. No i teraz problem. Mają mnie pod płetwą ogonową. Nie interesuje ich nic. Odsuwają się od przynęty, spływają niżej, i po chwili stado wraca. Żyłka 0.14, niżej nie zejde bo jak mi weźmie taka kolumbryna to porwie w pi...piriri. Problem jest taki że mnie widzą, ale nie płoszą się, dopiero po paru rzutach spływają, i wracają po paru minutach. Dodam że rzeka jest wybrukowana małżami.... Nie wiem skąd one tam, ale są. Do suchej muchy nie wychodziły, nimfe też mialy w nosie. Woblerki, twisterki, też nie powodowały u nich chęci na obiadek. Macie jakieś rady? Bo walcze z nimi 3 dzień pod rząd bez efektów, i już wczoraj miałem ochote wędkę sobie w poprzek w tyłek wepchnąc z irytacji...
Napisano 14 listopad 2014 - 15:15
Spróbuj w nocy, na niewielkiego płytko chodzącego wobka - może zadziałać. Niestety to łowienie późno w nocy 24 00 -4 00.
Ale warto spróbować największe ryby są wtedy mniej ostrożne a jeszcze w miarę ciepło i jest szansa że będą żerować
Napisano 14 listopad 2014 - 15:16
Jesteś pewien że to są klenie? Może to jest stado świnek?
Napisano 14 listopad 2014 - 15:33
O ja, nocą... Będzie cieżka misja, bo nie mam samochodu a dojazd tylko busem. Ale może coś wykombinuję...
Winko, jak najbardziej, to kleniska, no 5 procent szansy dam że to jazie. Ale to klenie, tej japki wielkiej nie da rady z niczym pomylić. Świnki u mnie nie ma.
Napisano 15 listopad 2014 - 00:19
Kolega ma racje, ,napewno podejdziesz je w nocy, na płytko schodzącego wobka i niekoniecznie o zerowej ,ja o tej porze roku spróbowałbym między 20 a 22.
Przynajmniej tak u mnie biorą .
Napisano 15 listopad 2014 - 07:14
Może i ja dziś zostanę nieco dłużej nad wodą i również spróbuję po zmroku na smużaczki? Przed wczoraj klenie pięknie zbierały z powierzchni wody za dnia, ciekawsze fragmenty znad rzeki Ropy widziane z mojego punktu widzenia - czyli video relacja na YT.
Napisano 15 listopad 2014 - 10:16
Świetna relacja , brawo.
Napisano 15 listopad 2014 - 19:29
Pięknuśny ten ostatni klonek...
Napisano 15 listopad 2014 - 21:18
Tomek gratulacje ! Fajnie, że na dzień dobry tak sobie połowiłeś . Lampka wina za Twoją 50
Napisano 15 listopad 2014 - 21:19
Winko Filmik oglądałem dopiero teraz, bo biegałem od południa za kleniami
Filmik oczywiście że się podoba, widzę znajome miejsca, kiedyś tam wpadnę Piękna klucha i cudowne branie!!!
Jak już wcześniej wspomniałem biegałem dzisiaj za kleniami, ładnych parę godzin.
Przeszedłem dobrych kilka kilometrów Udało mi się złowić trzy klenie, które stały przed przelewami bądź w rynnach.
Ogólnie bardzo miło spędzony dzień nad wodą
@ donkicha Miło było Cię poznać! Wpadnij kiedyś jeszcze !
Użytkownik TOMI803 edytował ten post 15 listopad 2014 - 21:21
Napisano 15 listopad 2014 - 21:34
Bardzo mi milo że Wam się koledzy podobało
@TOMI803 widzę że Ty również dziś nie próżnowałeś - ładna kluska - GRATY!!!
Ja dziś również wybrałem się nad wodę ale... Bez szału. W nocy przykręcili kurek na zaporówce kilkanaście kilometrów powyżej i poziom wody spadł o jakieś 15 cm w połączeniu ze wschodnim wiatrem skończyło sie tylko na 8iu kleniach z czego największy ledwo na forumowe minimum. Jednak czas spędzony nad wodą - BEZCENNY
Napisano 15 listopad 2014 - 22:11
Napisano 15 listopad 2014 - 22:15
Dzięki Tomku i wzajemnie Mam taką nadzieję, że co nam powodzie i burzowe lato zabrało, to jesień i łagodna zima nam odda!!!
Napisano 15 listopad 2014 - 22:28
Piękne ryby , szczególnie o tej porze roku. Takie relacje ogląda się z zapartym tchem i odrobiną zazdrości.
Szacun i gratulacje.
Napisano 16 listopad 2014 - 23:44
W końcu zmontowałem filmik z wiosny:
Napisano 17 listopad 2014 - 05:30
@Michcio piękna sztuka - gratuluję
Napisano 17 listopad 2014 - 07:27
Fajny klenik i grubiutki. Gratki.
Napisano 17 listopad 2014 - 17:06
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych