Ale armia
Klenie 2014r
#1221 OFFLINE
Napisano 17 listopad 2014 - 17:34
- K-Pon i Globroter lubi膮 to
#1222 OFFLINE
Napisano 17 listopad 2014 - 17:51
Daj zna膰 jak wypadn膮 testy. Kolega wczoraj na Odrze zaliczy艂 51 cm na boleni贸wk臋 , co prawda wolno prowadzon膮.
#1223 OFFLINE
Napisano 17 listopad 2014 - 21:03
W ko艅cu dzi艣 listonosz dostarczy艂 d艂ugo wyczekiwane przeze mnie paczki, Wobki od Janusza Ryczkowskiego oraz od @Bielika!!!艢roda zapowiada si臋 ciekawieCiekawe jaka b臋dzie reakcja kleni na tego typu wabiki o tej porze roku? Pr贸bowa艂 ju偶 kto艣 mo偶e 艂owi膰 na te modele w ch艂odniejszych porach roku?
Mnie si臋 z wiosny trafi艂 na JR ch艂odny Janek
U偶ytkownik guciolucky edytowa艂 ten post 17 listopad 2014 - 21:04
- wyjec, Maciek Ro偶niata, Dagon i 14 innych os贸b lubi膮 to
#1224 OFFLINE
Napisano 17 listopad 2014 - 21:04
Ma jakiego艣 pryszcza przy linii bocznej
- guciolucky, krystiano1981r i Greku35 lubi膮 to
#1225 OFFLINE
Napisano 17 listopad 2014 - 21:27
Ma jakiego艣 pryszcza przy linii bocznej
To narybek
#1226 OFFLINE
Napisano 17 listopad 2014 - 21:34
Ju偶 wiem po co Winko jezdzi na zach贸d do roboty
#1227 OFFLINE
Napisano 19 listopad 2014 - 17:22
- wyjec, Maciek Ro偶niata, nowwwak i 12 innych os贸b lubi膮 to
#1228 OFFLINE
Napisano 19 listopad 2014 - 19:07
W ko艅cu dzi艣 listonosz dostarczy艂 d艂ugo wyczekiwane przeze mnie paczki, Wobki od Janusza Ryczkowskiego oraz od @Bielika!!!艢roda zapowiada si臋 ciekawieCiekawe jaka b臋dzie reakcja kleni na tego typu wabiki o tej porze roku? Pr贸bowa艂 ju偶 kto艣 mo偶e 艂owi膰 na te modele w ch艂odniejszych porach roku?
My艣l臋 Tomek, 偶e nikt Ci nic m膮drego nie doradzi . Pragn臋 przypomnie膰, 偶e Twoje klenie w po艂owie listopada reaguj膮 na smu偶aki ! Nie zdziwi艂bym si臋 jak by killerem w styczniu i lutym u Ciebie by艂 Slider 10
#1229 OFFLINE
Napisano 22 listopad 2014 - 17:55
Witam
Najwi臋kszy z dzisiejszej wyprawy.
DSC_0918.JPG 55,2 KB 14 Ilo艣膰 pobra艅 DSC_0920.JPG 27,29 KB 14 Ilo艣膰 pobra艅
Pozdrawiam.
- Winko lubi to
#1230 OFFLINE
Napisano 24 listopad 2014 - 11:21
Jak by艂em w Gorlicach na Wszystkich 艢wi臋tych to najlepszy by艂 hornet 3cm p艂ywaj膮cy w jasnych barwach. Nigdy wczesniej na Ropie nic na niego nie z艂owi艂em. Bra艂y tylko przy dnie woblery id膮ce w p贸艂 wody by艂y ignorowane. W sumie tylko 3 godziny 艂owienia 6 kleni dwa okonie i miarowy pstr膮g potokowy jako przy艂贸w. 艁owi艂em ko艂o Glinika poni偶ej elektrowni. Szkoda 偶e tak kr贸tko. Uwielbiam Rop臋 za jej klenie a niestety jestem tam raz w roku albo wcale.
- Winko lubi to
#1231 OFFLINE
Napisano 24 listopad 2014 - 14:46
艁adne rybki w pi臋knej scenerii!!!
#1232 OFFLINE
Napisano 24 listopad 2014 - 16:36
Yyyy @Krisu23 mam dziwne wra偶enie, 偶e spotkali艣my si臋 na Ropie w Gorlicach ze 3 lata temu. By艂o to w okolicach Bo偶ego Narodzenia, wspomina艂e艣, 偶e jeste艣 na Ropie 艣rednio raz w roku i u siebie latasz za boleniem (pokazywa艂e艣 mi zdj臋cia na telefonie). Mia艂em wtedy z 16 lat woblery te偶 chyba sobie pokazali艣my. Klenie wtedy 艂owi艂e艣 na gumowe co艣 na 3g g艂贸wce. Wszystko to mia艂o miejsce w Gliniku, ko艂o GORGAZU. Czy to by艂e艣 Ty?
#1233 OFFLINE
Napisano 24 listopad 2014 - 21:31
A ja jeszcze takie pytanko mam... Czy klenie jeszcze beda zmienia膰 stanowiska? Bo tak czekam na zm臋tnienie wody przez snieg, mo偶e wtedy sie uda, ale zastanawia mnie, bo prognoza pogody m贸wi u mnie o 艂adnej pogodzie gdzie艣 pare dni w miesi膮c grudzie艅, czy klenie sie przemieszcz膮, czy stadko dalej bedzie w tym miejscu w kt贸rym je namierzy艂em?
#1234 OFFLINE
Napisano 24 listopad 2014 - 21:42
,,,
U偶ytkownik mtz25 edytowa艂 ten post 25 listopad 2014 - 16:22
#1235 OFFLINE
Napisano 24 listopad 2014 - 22:52
R贸wne 30cm - taki mi sie wczoraj uwiesi艂 na grunt贸wce
(...)
Wykasuj zdj臋cie, zanim kt贸ry艣 mod si臋 dopatrzy, pomijam ju偶, 偶e na grunt z艂owiony, ale :
http://jerkbait.pl/t...rum-jerkbaitpl/
#1236 OFFLINE
Napisano 25 listopad 2014 - 05:38
A ja jeszcze takie pytanko mam... Czy klenie jeszcze beda zmienia膰 stanowiska? Bo tak czekam na zm臋tnienie wody przez snieg, mo偶e wtedy sie uda, ale zastanawia mnie, bo prognoza pogody m贸wi u mnie o 艂adnej pogodzie gdzie艣 pare dni w miesi膮c grudzie艅, czy klenie sie przemieszcz膮, czy stadko dalej bedzie w tym miejscu w kt贸rym je namierzy艂em?
艁owienie kleni zima to nie to samo co latem. W ch艂odniejszych porach roku klenie podobnie jak wi臋kszo艣膰 pozosta艂ych gatunk贸w ryb udaje si臋 na swoje zimowiska. W ostatnich latach bywa z tym jednak r贸偶nie ze wzgl臋du na 艂agodne zimy jakie mamy w kraju. Na ten rok te偶 trzaskaj膮cych mroz贸w nie zapowiadaj膮 wi臋c z przemieszczaniem sie kleni w 艂owisku mo偶e by膰 bardzo r贸偶nie tzn. owszem mog膮 si臋 przemie艣ci膰 lub te偶 nie, je偶eli ju偶 to nie na znaczn膮 odleg艂o艣膰. Prawd臋 m贸wi膮c ci臋偶ko co艣 w 100% powiedzie膰 ,,na pewno". Mo偶e nie ma sensu czeka膰 na po艣nieg贸wk臋? Mo偶e wystarczy si臋 troszk臋 postara膰, troszk臋 mniej im sie pokazywa膰 na oczy. Spr贸buj bo s膮dz臋 偶e warto a taki wypracowany o tej porze roku kle艅 cieszy o niebo bardziej jak te 艂owione latem z marszu.
- Kuballa44 i Jarasszy lubi膮 to
#1238 OFFLINE
Napisano 30 listopad 2014 - 17:32
Witam
Dzisiejsze mro藕ne rybki.
Przed wstawieniem zdj臋膰 zapoznaj si臋 z zasadami ich publikacji na JB.PL:
http://jerkbait.pl/t...rum-jerkbaitpl/
Jedna by艂a naprawd臋 galanta lecz po zaci臋ciu posz艂a z hamulca prosto w zatopione drzewo i tyle j膮 widzia艂em.
Pozdrawiam
U偶ytkownik mario edytowa艂 ten post 03 grudzie艅 2014 - 15:38
- Maciek Ro偶niata, tadekb, Winko i 3 innych os贸b lubi膮 to
#1239 OFFLINE
#1240 OFFLINE
Napisano 01 grudzie艅 2014 - 10:07
艁adna klucha
U偶ytkownicy przegl膮daj膮cy ten temat: 6
0 u偶ytkownik贸w, 6 go艣ci, 0 anonimowych