Ale armia
Klenie 2014r
#1221 OFFLINE
Napisano 17 listopad 2014 - 17:34
- K-Pon i Globroter lubią to
#1222 OFFLINE
Napisano 17 listopad 2014 - 17:51
Daj znać jak wypadną testy. Kolega wczoraj na Odrze zaliczył 51 cm na boleniówkę , co prawda wolno prowadzoną.
#1223 OFFLINE
Napisano 17 listopad 2014 - 21:03
W końcu dziś listonosz dostarczył długo wyczekiwane przeze mnie paczki, Wobki od Janusza Ryczkowskiego oraz od @Bielika!!!Środa zapowiada się ciekawieCiekawe jaka będzie reakcja kleni na tego typu wabiki o tej porze roku? Próbował już ktoś może łowić na te modele w chłodniejszych porach roku?
Mnie się z wiosny trafił na JR chłodny Janek
Użytkownik guciolucky edytował ten post 17 listopad 2014 - 21:04
- wyjec, Maciek Rożniata, Dagon i 14 innych osób lubią to
#1224 OFFLINE
Napisano 17 listopad 2014 - 21:04
Ma jakiegoś pryszcza przy linii bocznej
- guciolucky, krystiano1981r i Greku35 lubią to
#1225 OFFLINE
Napisano 17 listopad 2014 - 21:27
Ma jakiegoś pryszcza przy linii bocznej
To narybek
#1226 OFFLINE
Napisano 17 listopad 2014 - 21:34
Już wiem po co Winko jezdzi na zachód do roboty
#1227 OFFLINE
Napisano 19 listopad 2014 - 17:22
- wyjec, Maciek Rożniata, nowwwak i 12 innych osób lubią to
#1228 OFFLINE
Napisano 19 listopad 2014 - 19:07
W końcu dziś listonosz dostarczył długo wyczekiwane przeze mnie paczki, Wobki od Janusza Ryczkowskiego oraz od @Bielika!!!Środa zapowiada się ciekawieCiekawe jaka będzie reakcja kleni na tego typu wabiki o tej porze roku? Próbował już ktoś może łowić na te modele w chłodniejszych porach roku?
Myślę Tomek, że nikt Ci nic mądrego nie doradzi . Pragnę przypomnieć, że Twoje klenie w połowie listopada reagują na smużaki ! Nie zdziwiłbym się jak by killerem w styczniu i lutym u Ciebie był Slider 10
#1229 OFFLINE
Napisano 22 listopad 2014 - 17:55
Witam
Największy z dzisiejszej wyprawy.
DSC_0918.JPG 55,2 KB 14 Ilość pobrań DSC_0920.JPG 27,29 KB 14 Ilość pobrań
Pozdrawiam.
- Winko lubi to
#1230 OFFLINE
Napisano 24 listopad 2014 - 11:21
Jak byłem w Gorlicach na Wszystkich Świętych to najlepszy był hornet 3cm pływający w jasnych barwach. Nigdy wczesniej na Ropie nic na niego nie złowiłem. Brały tylko przy dnie woblery idące w pół wody były ignorowane. W sumie tylko 3 godziny łowienia 6 kleni dwa okonie i miarowy pstrąg potokowy jako przyłów. Łowiłem koło Glinika poniżej elektrowni. Szkoda że tak krótko. Uwielbiam Ropę za jej klenie a niestety jestem tam raz w roku albo wcale.
- Winko lubi to
#1231 OFFLINE
Napisano 24 listopad 2014 - 14:46
Ładne rybki w pięknej scenerii!!!
#1232 OFFLINE
Napisano 24 listopad 2014 - 16:36
Yyyy @Krisu23 mam dziwne wrażenie, że spotkaliśmy się na Ropie w Gorlicach ze 3 lata temu. Było to w okolicach Bożego Narodzenia, wspominałeś, że jesteś na Ropie średnio raz w roku i u siebie latasz za boleniem (pokazywałeś mi zdjęcia na telefonie). Miałem wtedy z 16 lat woblery też chyba sobie pokazaliśmy. Klenie wtedy łowiłeś na gumowe coś na 3g główce. Wszystko to miało miejsce w Gliniku, koło GORGAZU. Czy to byłeś Ty?
#1233 OFFLINE
Napisano 24 listopad 2014 - 21:31
A ja jeszcze takie pytanko mam... Czy klenie jeszcze beda zmieniać stanowiska? Bo tak czekam na zmętnienie wody przez snieg, może wtedy sie uda, ale zastanawia mnie, bo prognoza pogody mówi u mnie o ładnej pogodzie gdzieś pare dni w miesiąc grudzień, czy klenie sie przemieszczą, czy stadko dalej bedzie w tym miejscu w którym je namierzyłem?
#1234 OFFLINE
Napisano 24 listopad 2014 - 21:42
,,,
Użytkownik mtz25 edytował ten post 25 listopad 2014 - 16:22
#1235 OFFLINE
Napisano 24 listopad 2014 - 22:52
Równe 30cm - taki mi sie wczoraj uwiesił na gruntówce
(...)
Wykasuj zdjęcie, zanim któryś mod się dopatrzy, pomijam już, że na grunt złowiony, ale :
http://jerkbait.pl/t...rum-jerkbaitpl/
#1236 OFFLINE
Napisano 25 listopad 2014 - 05:38
A ja jeszcze takie pytanko mam... Czy klenie jeszcze beda zmieniać stanowiska? Bo tak czekam na zmętnienie wody przez snieg, może wtedy sie uda, ale zastanawia mnie, bo prognoza pogody mówi u mnie o ładnej pogodzie gdzieś pare dni w miesiąc grudzień, czy klenie sie przemieszczą, czy stadko dalej bedzie w tym miejscu w którym je namierzyłem?
Łowienie kleni zima to nie to samo co latem. W chłodniejszych porach roku klenie podobnie jak większość pozostałych gatunków ryb udaje się na swoje zimowiska. W ostatnich latach bywa z tym jednak różnie ze względu na łagodne zimy jakie mamy w kraju. Na ten rok też trzaskających mrozów nie zapowiadają więc z przemieszczaniem sie kleni w łowisku może być bardzo różnie tzn. owszem mogą się przemieścić lub też nie, jeżeli już to nie na znaczną odległość. Prawdę mówiąc ciężko coś w 100% powiedzieć ,,na pewno". Może nie ma sensu czekać na pośniegówkę? Może wystarczy się troszkę postarać, troszkę mniej im sie pokazywać na oczy. Spróbuj bo sądzę że warto a taki wypracowany o tej porze roku kleń cieszy o niebo bardziej jak te łowione latem z marszu.
- Kuballa44 i Jarasszy lubią to
#1238 OFFLINE
Napisano 30 listopad 2014 - 17:32
Witam
Dzisiejsze mroźne rybki.
Przed wstawieniem zdjęć zapoznaj się z zasadami ich publikacji na JB.PL:
http://jerkbait.pl/t...rum-jerkbaitpl/
Jedna była naprawdę galanta lecz po zacięciu poszła z hamulca prosto w zatopione drzewo i tyle ją widziałem.
Pozdrawiam
Użytkownik mario edytował ten post 03 grudzień 2014 - 15:38
- Maciek Rożniata, tadekb, Winko i 3 innych osób lubią to
#1239 OFFLINE
#1240 OFFLINE
Napisano 01 grudzień 2014 - 10:07
Ładna klucha
Użytkownicy przeglądający ten temat: 5
0 użytkowników, 5 gości, 0 anonimowych