Skocz do zawarto艣ci

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj si臋 lub Zarejestruj by otrzyma膰 pe艂en dost臋p do naszego forum.

Zdj臋cie

Wodowanie 艂odzi

• Zaloguj si臋, aby doda膰 odpowied藕
398 odpowiedzi w tym temacie

#361 ONLINE   nurek28

nurek28

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1584 post贸w
  • LokalizacjaMazury

Napisano 01 maj 2022 - 21:36

To pewnie mia艂 N

#362 OFFLINE   Jurski

Jurski

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 73 post贸w
  • LokalizacjaDW
  • Imi臋:Jurek

Napisano 02 maj 2022 - 13:31

W艂a艣nie co艣 mi tu nie pasuje bior膮c pod uwag臋 jakie to by艂o auto.

Ale trzeba to P wrzuci膰
  • Ardoro lubi to

#363 OFFLINE   Quent

Quent

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 205 post贸w
  • LokalizacjaGryfino
  • Imi臋:Marcin

Napisano 02 maj 2022 - 15:13

Mia艂em kiedy艣 na slipie taki przypadek 偶e wjecha艂em 艂贸dk膮 na przyczepie do wody oraz tylnymi ko艂ami mo偶e z 20cm tak偶e.
Beton przy brzegu pod wod膮 by艂 艣liski jak mas艂o i auto na hamulcu r臋cznym zacz臋艂o si臋 ze艣lizgiwa膰 do wody. Na szcz臋艣cie siedzia艂em jeszcze w aucie i uda艂o si臋 szybko zareagowa膰.

Je艣li ten go艣膰 wyszed艂 z auta i mia艂 podobny przypadek to to mog艂o by膰 powodem.
Nie zd膮偶y艂 wr贸ci膰 do auta gdy przednie ko艂a tak偶e z艂apa艂y 艣liskie dno.

Od tej pory zanim wjad臋 tylnymi ko艂ami do wody to sprawdzam czy beton pod wod膮 nie jest poro艣ni臋ty glonami.
Dla pewno艣ci pod przednie ko艂a k艂ad臋 jaki艣 klin jeszcze
  • nadel i Tabor lubi膮 to

#364 ONLINE   nurek28

nurek28

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1584 post贸w
  • LokalizacjaMazury

Napisano 02 maj 2022 - 16:09

Go艣膰 siedzia艂 w 艣rodku i czeka艂 a偶 auto si臋 wype艂ni woda i dopiero wtedy drzwi otworzy艂.

#365 OFFLINE   Quent

Quent

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 205 post贸w
  • LokalizacjaGryfino
  • Imi臋:Marcin

Napisano 02 maj 2022 - 16:10

Go艣膰 siedzia艂 w 艣rodku i czeka艂 a偶 auto si臋 wype艂ni woda i dopiero wtedy drzwi otworzy艂.

I s艂usznie.
Czyli ko艂a mu si臋 pewnie 艣lizga艂y

#366 OFFLINE   sharkfishing

sharkfishing

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1420 post贸w
  • Lokalizacjachicago
  • Imi臋:bruno
  • Nazwisko:dadej

Napisano 03 maj 2022 - 04:27

A mo偶esz wstawi膰 zdj臋cie jak to wygl膮da?

Moge wyglada to tak
Spelnia podwojna funkcje nie moczysz swiatel ktore i tak sa waterproof i masz lepsza orientacje przy ladowaniu lodki w nocy

Za艂膮czone pliki

U偶ytkownik sharkfishing edytowa艂 ten post 03 maj 2022 - 04:30

• S艂awek77 i Tabor lubi膮 to

#367 OFFLINE   na ryby

na ryby

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 125 post贸w
  • LokalizacjaKaszuby

Napisano 03 maj 2022 - 07:16

Dzi臋ki. Rzeczywi艣cie takie rozwi膮zanie te偶 zrobi robot臋.

#368 OFFLINE   wasielewskis

wasielewskis

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 125 post贸w
  • LokalizacjaWa-wa
  • Imi臋:S艂awomir
  • Nazwisko:Wasielewski

Napisano 22 sierpie艅 2022 - 08:25

Jakie macie sposoby na wci膮gni臋cie na przyczep臋 samemu 艂odzi z rzeki, gdzie woda p艂ynie, a nie jest stoj膮ca i mamy do czynienia ze 艣ci膮ganiem rufy 艂odzi w kierunku p艂yn膮cego rzecznego pr膮du?
Mam tak膮 przyczepk臋

P1070364.JPG  

i musz臋 przyzna膰, 偶e dal mnie samego jest to spory problem... :(

Czy kwestia wymiany rolek kilowych mo偶e pom贸c, je艣li tak to jakie proponujecie?

U偶ytkownik wasielewskis edytowa艂 ten post 22 sierpie艅 2022 - 08:26

#369 OFFLINE   Janusszr

Janusszr

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1367 post贸w
  • LokalizacjaSuwa艂ki
  • Imi臋:Janusz
  • Nazwisko:Ja_to_ja

Napisano 22 sierpie艅 2022 - 08:50

Zakotwicz ruf臋 na d艂u偶szej lince. Linka r贸wnoleg艂a do nurtu rzeki.

#370 OFFLINE   Traq

Traq

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 351 post贸w
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imi臋:Bartosz

Napisano 22 sierpie艅 2022 - 11:26

Jakie macie sposoby na wci膮gni臋cie na przyczep臋 samemu 艂odzi z rzeki, gdzie woda p艂ynie, a nie jest stoj膮ca i mamy do czynienia ze 艣ci膮ganiem rufy 艂odzi w kierunku p艂yn膮cego rzecznego pr膮du?
Mam tak膮 przyczepk臋

i musz臋 przyzna膰, 偶e dal mnie samego jest to spory problem... :(

Czy kwestia wymiany rolek kilowych mo偶e pom贸c, je艣li tak to jakie proponujecie?

Kilka razy mia艂em ten sam problem. Poradzi艂em sobie z u偶yciem liny kotwicznej, kt贸r膮 przeci膮gn膮艂臋m przez reling z ty艂u 艂贸dki a nast臋pnie u偶ywaj膮c pe艂nej d艂ugo艣ci liny po艂o偶y艂em kotwic臋 na brzegu kilkana艣cie metr贸w w bok, tak 偶eby napi臋ta lina kontrowa艂a 艂贸dk臋. Za drugim/trzecim razem posz艂o mi ju偶 to bardzo sprawnie, co nie zmienia tego 偶e nie lubi臋 wodowania w nurcie i je艣li si臋 da to unikam. 

U偶ytkownik Traq edytowa艂 ten post 22 sierpie艅 2022 - 11:27

#371 OFFLINE   wasielewskis

wasielewskis

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 125 post贸w
  • LokalizacjaWa-wa
  • Imi臋:S艂awomir
  • Nazwisko:Wasielewski

Napisano 22 sierpie艅 2022 - 15:59

Dzi臋ki Panowie, czyli s膮 sposoby i rolek nie trzeba zmienia膰....

#372 OFFLINE   grzesiu

grzesiu

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 79 post贸w

Napisano 22 sierpie艅 2022 - 19:15

Dzi臋ki Panowie, czyli s膮 sposoby i rolek nie trzeba zmienia膰....

ja bym na Twoim miejscu zmieni艂, na te co masz ci臋偶ko trafi膰 nap艂ywaj膮c 艂odzi膮. Zamontuj rolk臋 艣rodkow膮 wahliw膮 i k贸艂ka naprowadzaj膮ce.
df4ad29fe569d9646c26c537de904e59.jpg

Wys艂ane z iPhone za pomoc膮 Tapatalk

#373 OFFLINE   mickeN

mickeN

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 312 post贸w

Napisano 22 sierpie艅 2022 - 19:39

Panowie problem z wyjazdem 艂odzi膮 ze slipu. Slip to jakie艣 zje**** ala deski z plastiku, mega 艣liskie, ale pod 艂agodnym k膮tem co 1m deseczka wystaje co艣 w stylu ______--______--______   Auto 190km przedni nap臋d na haku 500kg. Jak by艂o sucho to bez problemu wyjecha艂em, ale jak 3 razy wjecha艂臋m i wyjecha艂em 偶eby zmoczy膰 slip to tragedia, cudem wyjecha艂em, w ulewe to mog臋 zapomnie膰 o wyje藕dzie. Co w takiej sytuacji zrobi膰.... kiedy艣 by艂y p艂yty, ale wymy艣lono przysta艅 dla kajakarzy ( w tym roku ani jednego nie widzia艂em ). My艣la艂em 偶eby mi臋dzy ko艂o od auta a t膮 "deseczke" kt贸ra wystaje na slipie po艂o偶y膰 np. deske, blache szorstk膮, kt贸ra oprze si臋 o t膮 "deseczke" i nabior臋 troch臋 rozp臋du na wyjazd. Niby spoko opcja, ale macie jaki艣 inny pomys艂 na t膮 sytuacj臋 ? Mam auto 4x4, ale czasami nie mog臋 go bra膰 i tutaj jestem w kropce. Dzi臋ki z g贸ry za pomys艂y. 

#374 OFFLINE   Radbraw

Radbraw

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1152 post贸w
  • LokalizacjaBug i bu偶yska

Napisano 22 sierpie艅 2022 - 19:58

Sprawd藕 opony w aucie z nap臋dem na prz贸d ale je艣li masz do dyspozycji 4x4 to najlepszy mo偶liwy spos贸b. Mi przednie ko艂a potrafi膮 si臋 艣lizga膰 na suchych kratach betonowych co艣 ala jomb musz臋 je po艂o偶y膰 odwrotnie tzn brzydk膮 chropowat膮 stron膮 do g贸ry powinna by膰 lepsza przyczepno艣膰.
Co do desek mozna spr贸bowa膰 je zagruntowa膰 wtedy jest lepsza przyczepno艣膰.

#375 OFFLINE   Tabor

Tabor

OO7

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 936 post贸w
  • LokalizacjaInnemiejsce
  • Imi臋:Tetryk
  • Nazwisko:Tetryk

Napisano 22 sierpie艅 2022 - 20:54

Ja bym sobie kupi艂  2 szt blach臋 stalow膮 Lohr 300x2000x 3 mm grubo艣ci producent Stal-Mech Tadzin  65 pln /szt dorobi艂 zaczepy kt贸re by si臋  zmie艣ci艂y miedzy deski plastikowe i po k艂opocie .

Po wodowaniu monta偶  do przyczepy .

Sam   sobie kupie  na jesienne b艂oto  na  Bugu .

#376 OFFLINE   Matteoo

Matteoo

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 688 post贸w
  • LokalizacjaElbl膮g
  • Imi臋:Robert

Napisano 22 sierpie艅 2022 - 21:04

Panowie problem z wyjazdem 艂odzi膮 ze slipu. Slip to jakie艣 zje**** ala deski z plastiku, mega 艣liskie, ale pod 艂agodnym k膮tem co 1m deseczka wystaje co艣 w stylu ______--______--______ Auto 190km przedni nap臋d na haku 500kg. Jak by艂o sucho to bez problemu wyjecha艂em, ale jak 3 razy wjecha艂臋m i wyjecha艂em 偶eby zmoczy膰 slip to tragedia, cudem wyjecha艂em, w ulewe to mog臋 zapomnie膰 o wyje藕dzie. Co w takiej sytuacji zrobi膰.... kiedy艣 by艂y p艂yty, ale wymy艣lono przysta艅 dla kajakarzy ( w tym roku ani jednego nie widzia艂em ). My艣la艂em 偶eby mi臋dzy ko艂o od auta a t膮 "deseczke" kt贸ra wystaje na slipie po艂o偶y膰 np. deske, blache szorstk膮, kt贸ra oprze si臋 o t膮 "deseczke" i nabior臋 troch臋 rozp臋du na wyjazd. Niby spoko opcja, ale macie jaki艣 inny pomys艂 na t膮 sytuacj臋 ? Mam auto 4x4, ale czasami nie mog臋 go bra膰 i tutaj jestem w kropce. Dzi臋ki z g贸ry za pomys艂y.

U mnie identyczny na Nogacie, kupi艂em lin臋 statyczn膮 10m za 75z艂 i po problemie.

#377 OFFLINE   mickeN

mickeN

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 312 post贸w

Napisano 23 sierpie艅 2022 - 13:53

Sprawd藕 opony w aucie z nap臋dem na prz贸d ale je艣li masz do dyspozycji 4x4 to najlepszy mo偶liwy spos贸b. Mi przednie ko艂a potrafi膮 si臋 艣lizga膰 na suchych kratach betonowych co艣 ala jomb musz臋 je po艂o偶y膰 odwrotnie tzn brzydk膮 chropowat膮 stron膮 do g贸ry powinna by膰 lepsza przyczepno艣膰.
Co do desek mozna spr贸bowa膰 je zagruntowa膰 wtedy jest lepsza przyczepno艣膰.

Opony dobre. Napisa艂em, 偶e 4x4 mam ale nie zawsze mog臋 je zabrac. Jak mog臋 zagruntowa膰 deski na slipie, kt贸ry jest wybudowany przez gmine i jeszcze dofinansowany.

U mnie identyczny na Nogacie, kupi艂em lin臋 statyczn膮 10m za 75z艂 i po problemie.

Jaki zestaw wodujesz ? 

#378 OFFLINE   Matteoo

Matteoo

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 688 post贸w
  • LokalizacjaElbl膮g

Napisano 23 sierpie艅 2022 - 16:12

Mam du偶膮 Roman臋, razem z przyczepk膮 wa偶y z 500kg, 艂贸dka plus silniki i akumulatory, 350kg. Mam podobny slip i stoj臋 wtedy za plastikiem, i na linie z opuszczonym ko艂em idzie bez problemu, potrzeba jednak wtedy drugiej osoby do piknowania toru jazdy przyczepy.

#379 OFFLINE   mickeN

mickeN

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 312 post贸w

Napisano 23 sierpie艅 2022 - 19:00

Mam du偶膮 Roman臋, razem z przyczepk膮 wa偶y z 500kg, 艂贸dka plus silniki i akumulatory, 350kg. Mam podobny slip i stoj臋 wtedy za plastikiem, i na linie z opuszczonym ko艂em idzie bez problemu, potrzeba jednak wtedy drugiej osoby do piknowania toru jazdy przyczepy.

No w艂a艣nie nie dopisa艂em, 偶e chodzi mi w pojedynk臋. Zawsze to kto艣 z autem mo偶e auto na lin臋 podpi膮膰. Chyba co艣 wymy艣l臋 z tymi trapami co kolega wy偶ej poleci艂.

#380 OFFLINE   Matteoo

Matteoo

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 688 post贸w
  • LokalizacjaElbl膮g

Napisano 23 sierpie艅 2022 - 20:56

To te偶 nie problem, zmieniasz k贸艂ko na podw贸jne z blokad膮 i idzie prosto po linie. Zreszt膮 autem z tak膮 moc膮 190KM, nie powiniene艣 mie膰 problem贸w, wy艂膮czasz esp? Nie dawaj tak du偶o gazu itd. Mo偶esz jeszcze kupi膰 sobie wyci膮gark臋 na hak, oko艂o 400z艂 i podci膮gasz przyczep臋 pod auto, dodatkowo wci膮garka mo偶e s艂u偶y膰 do wci膮gania 艂贸dki na przyczep臋.

U偶ytkownicy przegl膮daj膮cy ten temat: 1

0 u偶ytkownik贸w, 1 go艣ci, 0 anonimowych